FELAKETLERE HAZIRLIK İÇİN ÖNEMLİ ADIM

GÜNDEM 02.04.2024 - 13:15, Güncelleme: 02.04.2024 - 13:46 1703+ kez okundu.
 

FELAKETLERE HAZIRLIK İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde Afet Koordinasyon Merkezi Kuruluyor
Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, felaketlere karşı daha etkin bir hazırlık için önemli bir adım atılıyor. Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, bölgede yaşanan acı deneyimlerden ders çıkartarak harekete geçiliyor. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, bölgenin lojistik üssü olarak önemli bir işlev üstlenen Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, olası her türlü afete hazırlıklı olabilmek amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi'nin kurulacağını duyurdu. Afet Koordinasyon Merkezi'nin, yeni yapılacak itfaiye birimi bünyesinde olacağı ve yaklaşık 70 milyon TL'lik bir maliyetle hayata geçirileceği belirtildi. Akpınar, bu merkezin, bölgedeki afetlere hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlayacağını vurguladı. İtfaiye birimi ise Türkiye'nin en büyüklerinden biri olarak öne çıkıyor; Endüstriyel İtfaiye Aracı, Köpük Kulesi İtfaiye Aracı, Hızlı Müdahale İtfaiye Aracı gibi modern ekipmanlarla donatılmış durumda. "AFETLERİN OLUŞUMUNU ENGELLEYEMEYİZ" Akpınar, bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. "Afetlerin oluşumunu engelleyemeyiz ancak, can ve mal kayıplarını minimize etmek için önlemler alabiliriz" diyen Akpınar, merkezin kurulmasıyla bölgenin daha güvenli bir konuma geleceğini belirtti. Ayrıca, bölgede bulunan sanayicilerle iş birliği içinde olacaklarını ve acil durumlarda hangi tedarikçiden ne talep edileceğini önceden belirleyerek hızlı bir müdahale süreci sağlayacaklarını dile getirdi. Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan Afet Koordinasyon Merkezi, bölgenin felaketlere karşı daha dirençli ve hazırlıklı olmasını sağlayacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bölge halkının ve işletmelerin güvenliği ve refahı için atılan bu adım, gelecek nesillere daha güvenli bir çevre bırakma hedefine de katkı sağlayacak.
Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde Afet Koordinasyon Merkezi Kuruluyor

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, felaketlere karşı daha etkin bir hazırlık için önemli bir adım atılıyor. Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, bölgede yaşanan acı deneyimlerden ders çıkartarak harekete geçiliyor. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, bölgenin lojistik üssü olarak önemli bir işlev üstlenen Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, olası her türlü afete hazırlıklı olabilmek amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi'nin kurulacağını duyurdu. Afet Koordinasyon Merkezi'nin, yeni yapılacak itfaiye birimi bünyesinde olacağı ve yaklaşık 70 milyon TL'lik bir maliyetle hayata geçirileceği belirtildi. Akpınar, bu merkezin, bölgedeki afetlere hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlayacağını vurguladı. İtfaiye birimi ise Türkiye'nin en büyüklerinden biri olarak öne çıkıyor; Endüstriyel İtfaiye Aracı, Köpük Kulesi İtfaiye Aracı, Hızlı Müdahale İtfaiye Aracı gibi modern ekipmanlarla donatılmış durumda.

"AFETLERİN OLUŞUMUNU ENGELLEYEMEYİZ"

Akpınar, bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. "Afetlerin oluşumunu engelleyemeyiz ancak, can ve mal kayıplarını minimize etmek için önlemler alabiliriz" diyen Akpınar, merkezin kurulmasıyla bölgenin daha güvenli bir konuma geleceğini belirtti. Ayrıca, bölgede bulunan sanayicilerle iş birliği içinde olacaklarını ve acil durumlarda hangi tedarikçiden ne talep edileceğini önceden belirleyerek hızlı bir müdahale süreci sağlayacaklarını dile getirdi. Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan Afet Koordinasyon Merkezi, bölgenin felaketlere karşı daha dirençli ve hazırlıklı olmasını sağlayacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bölge halkının ve işletmelerin güvenliği ve refahı için atılan bu adım, gelecek nesillere daha güvenli bir çevre bırakma hedefine de katkı sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.