TÜRKİYE'NİN STRATEJİK HAVA ÜSSÜ AÇILIYOR

GÜNDEM 30.07.2024 - 15:40, Güncelleme: 30.07.2024 - 15:40 2885+ kez okundu.
 

TÜRKİYE'NİN STRATEJİK HAVA ÜSSÜ AÇILIYOR

Çukurova Uluslararası Havalimanı: Yıllık 9 Milyon Yolcu Kapasitesi İle Türkiye'nin Orta Doğu'ya Açılan Yeni Kapısı Olacak
Türkiye'nin hava ulaşımında yeni bir dönemi başlatacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos'ta resmi olarak hizmete girecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanının açılışını Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla gerçekleştireceklerini duyurdu. Çukurova Uluslararası Havalimanı, 800 hektar üzerine inşa edildi ve yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi ile Türkiye'nin Orta Doğu ülkelerine açılan stratejik kapısı olacak. Uraloğlu, havalimanının en geniş gövdeli uçakları da kabul edebileceğini ve bölgenin uluslararası hava yolu ağında önemli bir rol oynayacağını belirtti. ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI Havalimanı, CAT-II (KET 2) standardında inşa edilen 3 bin 500 metre uzunluğundaki ana piste sahip. Ayrıca, 3 bin 500 metre uzunluğunda acil durumlar için uygun yardımcı pist, iki yüksek sürat taksi yolu, terminal ve kargo apronu gibi altyapı bileşenleri de tamamlandı. Üstyapı tesislerinin birinci ve ikinci etapları toplam 179 bin 180 metrekare kapalı alana sahip, üçüncü etap ise 35 bin metrekarelik bir alan sunuyor. Toplamda 244,5 milyon euro yatırımla hayata geçirilen proje, 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde etmeyi öngörüyor. Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın bölgedeki işletmelere hava yoluyla hızlı ve etkin mal taşımacılığı sağlayacağını, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağını ve ihracat potansiyellerini artıracağını vurguladı.  3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK Ayrıca, havalimanı tarım ürünleri gibi hızlı bozulabilen malların taşınmasında lojistik avantajlar sağlayacak ve üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürecek. Havalimanı, faaliyete geçtiğinde bölge ve ülke genelinde yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Çukurova’nın Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomik, ticari ve turizm açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor. Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanında uluslararası bir aktarma merkezi olma hedefi doğrultusunda tüm projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.Ç ukurova Uluslararası Havalimanı, bölgesel kalkınma ve uluslararası hava yolu ağındaki önemli katkısıyla, Türkiye’nin havacılık altyapısında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.
Çukurova Uluslararası Havalimanı: Yıllık 9 Milyon Yolcu Kapasitesi İle Türkiye'nin Orta Doğu'ya Açılan Yeni Kapısı Olacak

Türkiye'nin hava ulaşımında yeni bir dönemi başlatacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos'ta resmi olarak hizmete girecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanının açılışını Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla gerçekleştireceklerini duyurdu. Çukurova Uluslararası Havalimanı, 800 hektar üzerine inşa edildi ve yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi ile Türkiye'nin Orta Doğu ülkelerine açılan stratejik kapısı olacak. Uraloğlu, havalimanının en geniş gövdeli uçakları da kabul edebileceğini ve bölgenin uluslararası hava yolu ağında önemli bir rol oynayacağını belirtti.

ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Havalimanı, CAT-II (KET 2) standardında inşa edilen 3 bin 500 metre uzunluğundaki ana piste sahip. Ayrıca, 3 bin 500 metre uzunluğunda acil durumlar için uygun yardımcı pist, iki yüksek sürat taksi yolu, terminal ve kargo apronu gibi altyapı bileşenleri de tamamlandı. Üstyapı tesislerinin birinci ve ikinci etapları toplam 179 bin 180 metrekare kapalı alana sahip, üçüncü etap ise 35 bin metrekarelik bir alan sunuyor. Toplamda 244,5 milyon euro yatırımla hayata geçirilen proje, 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde etmeyi öngörüyor. Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın bölgedeki işletmelere hava yoluyla hızlı ve etkin mal taşımacılığı sağlayacağını, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağını ve ihracat potansiyellerini artıracağını vurguladı. 

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Ayrıca, havalimanı tarım ürünleri gibi hızlı bozulabilen malların taşınmasında lojistik avantajlar sağlayacak ve üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürecek. Havalimanı, faaliyete geçtiğinde bölge ve ülke genelinde yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Çukurova’nın Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomik, ticari ve turizm açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor. Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanında uluslararası bir aktarma merkezi olma hedefi doğrultusunda tüm projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.Ç ukurova Uluslararası Havalimanı, bölgesel kalkınma ve uluslararası hava yolu ağındaki önemli katkısıyla, Türkiye’nin havacılık altyapısında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.