Kamuda çalışan diş hekimleri çözüm bekliyor

GÜNDEM 16.02.2025 - 14:18, Güncelleme: 16.02.2025 - 14:18 3772+ kez okundu.
 

Kamuda çalışan diş hekimleri çözüm bekliyor

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, Ağız diş sağlığının asla ihmale getirilmemesi gerektiğini ifade ederek “Halka nitelikli sağlık hizmeti sunan diş hekimlerinin koşulları mutlaka iyileştirilmelidir. Diş Hekimliği ulvi bir meslektir” dedi.
DİŞ HEKİMLERİNİN BEDEN VE RUHSAL SAĞLIKLARI DA DÜŞÜNÜLMELİDİR Kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarını yakınen bildiğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, “Kamu diş hekimlerimizin hizmet kalitesinin arttırılması yönündeki isteklerini görmezden gelemeyiz. Özellikle diş tedavilerinde zaman sınırı konulması doğru bir yaklaşım değildir. En küçük bir iş bile 10 dakikadan fazla sürebilir. Değil ki daha ciddi operasyonlarda zaman sınırı belirlenemez. Kamuda meslektaşlarımız yardımcı personel sıkıntısı da yaşamaktadır. Ayrıca diş hekimlerinin çalışma saatleri ve ekonomik sorunları da giderilmelidir. Sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı ile görüşülmesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Türk Dişhekimleri Birliğinin Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmenin sonucunun da kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyoruz. Toplum sağlığını ilgilendiren her konu, hassasiyetle değerlendirilmelidir. Bakanlığımızın bakış açısının bu yönde olması, koruyucu hekimliğin öncelenmesi gibi kamu’da çalışan diş hekimlerinin beden ve ruhsal sağlıkları da düşünülmelidir.” dedi.
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, Ağız diş sağlığının asla ihmale getirilmemesi gerektiğini ifade ederek “Halka nitelikli sağlık hizmeti sunan diş hekimlerinin koşulları mutlaka iyileştirilmelidir. Diş Hekimliği ulvi bir meslektir” dedi.

DİŞ HEKİMLERİNİN BEDEN VE RUHSAL SAĞLIKLARI DA DÜŞÜNÜLMELİDİR

Kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarını yakınen bildiğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, “Kamu diş hekimlerimizin hizmet kalitesinin arttırılması yönündeki isteklerini görmezden gelemeyiz. Özellikle diş tedavilerinde zaman sınırı konulması doğru bir yaklaşım değildir. En küçük bir iş bile 10 dakikadan fazla sürebilir. Değil ki daha ciddi operasyonlarda zaman sınırı belirlenemez. Kamuda meslektaşlarımız yardımcı personel sıkıntısı da yaşamaktadır. Ayrıca diş hekimlerinin çalışma saatleri ve ekonomik sorunları da giderilmelidir. Sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı ile görüşülmesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Türk Dişhekimleri Birliğinin Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmenin sonucunun da kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyoruz. Toplum sağlığını ilgilendiren her konu, hassasiyetle değerlendirilmelidir. Bakanlığımızın bakış açısının bu yönde olması, koruyucu hekimliğin öncelenmesi gibi kamu’da çalışan diş hekimlerinin beden ve ruhsal sağlıkları da düşünülmelidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.