KIZILAY ŞUBELERİ KAPASİTE ARTTIRMAYA DEVAM EDİYOR

GÜNDEM 03.06.2021 - 13:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1772+ kez okundu.
 

KIZILAY ŞUBELERİ KAPASİTE ARTTIRMAYA DEVAM EDİYOR

  Türk Kızılay'ın Segment Bazlı Şube Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında ilk program Adana’da gerçekleştirildi.   Türk Kızılay Adana İl Şubesi, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Kozan, Sarıçam, Ceyhan ilçe Şube yönetici ve gönüllüleri, Feke, Karaisalı ve Yumurtalık Temsilcilik temsilci ve gönüllülerinin desteği ile altyapı ve hizmet modelleri oluşturularak düzenlenen program pandemi kuralları kapsamında gerçekleştirildi.   Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, açılış konuşmasında, “Değişen koşullara, oluşan yeni ihtiyaçlara yönelik ve gönüllülerinden güç alan hizmet modelleri oluşturmayı hedefledik. Bu kapsamda, şubelerimize ihtiyaçları doğrultusunda organizasyon gelişimleri ve kapasitelerinin arttırılması ile ilgili destekler sağlanacak” dedi.   Saygılı, şube ve temsilciliklerinin tüm gönüllü, yönetici ve personeline Kızılay olarak önemsedikleri bu projede başarı dileğinde bulunarak, “Bu vesile ile hayırsever Adanalıları Kızılay'a gönüllü olmaya, gonulluol.org internet sitemizden kayıt yaptırmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.   Dört gün boyunca süren program kapsamında, Adana’da oluşturulacak yerel bağış kampanyaları, gönüllü temelli hizmet modelleri, şube yönetim süreçleri, şube izleme ve değerlendirme çalışmaları ve engelsiz kulüp çalışmaları üzerine toplantı ve eğitimler gerçekleştirildi.   Proje çerçevesinde gerçekleştirilen toplantılarda, Şubelerin ve Temsilciliklerin gönüllü kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülerin marifetleri ile yerelde ihtiyaç duyulan konulara yönelik hizmet modelleri geliştirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.   Sosyal hizmet kapsamında dezavantajlı gruplara (aile, genç, yaşlı ve engelli vb.) yönelik toplumsal güçlendirmeye katkı sağlayacak ana hizmet modelleri ile ilgili meslek gruplarından oluşan nitelikli gönüllülere sunum yapılarak farkındalık oluşturuldu. Türk Kızılay 2030 vizyonu kapsamında Kızılay’ın toplum temelli hedef bazlı yönetişim süreçleri üzerine müzakereler gerçekleştirildi.   Programda ayrıca, Adana’da açılması planlanan Gönüllü Merkezleri ile ilgili olarak da çeşitli görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştiren yetkililer, Adana’da nitelikli gönüllü kapasitesinin arttırılarak toplumsal güçlenmeye katkı sunmak üzere çalışmalarına hız verdi. Proje kapsamında herhangi bir afet anında ilk müdahale koordinasyonunu yapmak üzere kurulan Adana İli Afet Timi eğitimleri de Haziran ayında Adana‘da gerçekleştirilecek. Bu eğitimlere,  gonulluol.org internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılarak,  gönüllü olunabileceği bildirildi.   Programa, Genel Merkez Yönetişim Ofisi Başkanı Kamile Canbay, Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü, Sosyal Hizmetler Direktörlüğü, İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Risk ve Uyum Direktörlüğü, Bağış Direktörlüğü ve Şube Hizmetleri Direktörlüğü yönetici ve personeli ile Adana'daki tüm Kızılay Şubelerin yönetici, personel ve gönüllüleri katıldı.     

 

Türk Kızılay'ın Segment Bazlı Şube Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında ilk program Adana’da gerçekleştirildi.

 

Türk Kızılay Adana İl Şubesi, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Kozan, Sarıçam, Ceyhan ilçe Şube yönetici ve gönüllüleri, Feke, Karaisalı ve Yumurtalık Temsilcilik temsilci ve gönüllülerinin desteği ile altyapı ve hizmet modelleri oluşturularak düzenlenen program pandemi kuralları kapsamında gerçekleştirildi.

 

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, açılış konuşmasında, “Değişen koşullara, oluşan yeni ihtiyaçlara yönelik ve gönüllülerinden güç alan hizmet modelleri oluşturmayı hedefledik. Bu kapsamda, şubelerimize ihtiyaçları doğrultusunda organizasyon gelişimleri ve kapasitelerinin arttırılması ile ilgili destekler sağlanacak” dedi.

 

Saygılı, şube ve temsilciliklerinin tüm gönüllü, yönetici ve personeline Kızılay olarak önemsedikleri bu projede başarı dileğinde bulunarak, “Bu vesile ile hayırsever Adanalıları Kızılay'a gönüllü olmaya, gonulluol.org internet sitemizden kayıt yaptırmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Dört gün boyunca süren program kapsamında, Adana’da oluşturulacak yerel bağış kampanyaları, gönüllü temelli hizmet modelleri, şube yönetim süreçleri, şube izleme ve değerlendirme çalışmaları ve engelsiz kulüp çalışmaları üzerine toplantı ve eğitimler gerçekleştirildi.

 

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen toplantılarda, Şubelerin ve Temsilciliklerin gönüllü kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülerin marifetleri ile yerelde ihtiyaç duyulan konulara yönelik hizmet modelleri geliştirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Sosyal hizmet kapsamında dezavantajlı gruplara (aile, genç, yaşlı ve engelli vb.) yönelik toplumsal güçlendirmeye katkı sağlayacak ana hizmet modelleri ile ilgili meslek gruplarından oluşan nitelikli gönüllülere sunum yapılarak farkındalık oluşturuldu. Türk Kızılay 2030 vizyonu kapsamında Kızılay’ın toplum temelli hedef bazlı yönetişim süreçleri üzerine müzakereler gerçekleştirildi.

 

Programda ayrıca, Adana’da açılması planlanan Gönüllü Merkezleri ile ilgili olarak da çeşitli görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştiren yetkililer, Adana’da nitelikli gönüllü kapasitesinin arttırılarak toplumsal güçlenmeye katkı sunmak üzere çalışmalarına hız verdi.

Proje kapsamında herhangi bir afet anında ilk müdahale koordinasyonunu yapmak üzere kurulan Adana İli Afet Timi eğitimleri de Haziran ayında Adana‘da gerçekleştirilecek. Bu eğitimlere,  gonulluol.org internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılarak,  gönüllü olunabileceği bildirildi.

 

Programa, Genel Merkez Yönetişim Ofisi Başkanı Kamile Canbay, Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü, Sosyal Hizmetler Direktörlüğü, İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Risk ve Uyum Direktörlüğü, Bağış Direktörlüğü ve Şube Hizmetleri Direktörlüğü yönetici ve personeli ile Adana'daki tüm Kızılay Şubelerin yönetici, personel ve gönüllüleri katıldı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.