Kayıp Sancak’ı herkes okumalı

KÜLTÜR-SANAT 05.07.2021 - 10:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2043+ kez okundu.
 

Kayıp Sancak’ı herkes okumalı

Gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Kayıp Sancak romanının ilk imzasını Adana Valisi Süleyman Elban’a armağan ettiği kitaba attı. Romanı beğenerek okuduğunu belirten Vali Elban, “İşgale karşı Adana’da başlayan Milli Mücadele’nin detaylarını içeren bu romanı herkes okumalı. Bu vatanın hangi şartlarda bize emanet edildiği hafızalardan silinmemeli” dedi. En çok satanlar arasına giren Madalyasız romanından sonra Kurtuluş Savaşı’nın Güney Cephesi’nde yaşananları aktaran Kayıp Sancak’ı yazan Mehmet Uluğtürkan, ilk imzalı kitabını Adana Valisi Süleyman Elban’a takdim etti.  Kayıp Sancak’ı okuduğunu ve çok beğendiğini belirten Vali Elban, işgalden kurtuluşun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Adana’ya ithaf edilen romanın ilgi göreceğini söyledi.  Türkiye’nin en köklü yayın evlerinden biri olan İnkılap Kitabevi tarafından çıkarılan Kayıp Sancak, Aralık 1918’de başlayan işgalden Adana’nın kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922’ye kadar süren destansı mücadeleyi anlatıyor. Kuvayımilliye Komutanı Tekelioğlu Sinan Yüzbaşı ile Fransız Binbaşı Pierre Mesnil’in akıl oyunlarına sahne olan Güney Cephesi’ndeki yaşananları aktaran roman, 44 kahraman Kuvvacının 700 Fransız askerini teslim alarak tarihe geçtikleri Karboğazı Zaferi’ni ve bir gizem olarak kayıtlara geçen Fransız taburunun kaybolan sancağını da konu olarak işliyor.  

Gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Kayıp Sancak romanının ilk imzasını Adana Valisi Süleyman Elban’a armağan ettiği kitaba attı. Romanı beğenerek okuduğunu belirten Vali Elban, “İşgale karşı Adana’da başlayan Milli Mücadele’nin detaylarını içeren bu romanı herkes okumalı. Bu vatanın hangi şartlarda bize emanet edildiği hafızalardan silinmemeli” dedi.

En çok satanlar arasına giren Madalyasız romanından sonra Kurtuluş Savaşı’nın Güney Cephesi’nde yaşananları aktaran Kayıp Sancak’ı yazan Mehmet Uluğtürkan, ilk imzalı kitabını Adana Valisi Süleyman Elban’a takdim etti.  Kayıp Sancak’ı okuduğunu ve çok beğendiğini belirten Vali Elban, işgalden kurtuluşun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Adana’ya ithaf edilen romanın ilgi göreceğini söyledi. 

Türkiye’nin en köklü yayın evlerinden biri olan İnkılap Kitabevi tarafından çıkarılan Kayıp Sancak, Aralık 1918’de başlayan işgalden Adana’nın kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922’ye kadar süren destansı mücadeleyi anlatıyor. Kuvayımilliye Komutanı Tekelioğlu Sinan Yüzbaşı ile Fransız Binbaşı Pierre Mesnil’in akıl oyunlarına sahne olan Güney Cephesi’ndeki yaşananları aktaran roman, 44 kahraman Kuvvacının 700 Fransız askerini teslim alarak tarihe geçtikleri Karboğazı Zaferi’ni ve bir gizem olarak kayıtlara geçen Fransız taburunun kaybolan sancağını da konu olarak işliyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.