OY KULLANMAMA CEZASI VARMI?

GÜNDEM 27.03.2024 - 15:13, Güncelleme: 27.03.2024 - 15:13 1540+ kez okundu.
 

OY KULLANMAMA CEZASI VARMI?

Yerel Seçimler Öncesi Belirsizlik Devam Ediyor
Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, oy kullanmama cezası konusu gündemde sıcaklığını koruyor. Seçimlere ilişkin olarak 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesi gereğince oy kullanma zorunluluğu bulunmakta olup, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy kullanmamanın cezai işlemi uygulanıyor. Bu durum, vatandaşlar arasında merak konusu olurken, 2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde oy vermeme cezasının 300 TL olarak belirlendiği hatırlatıldı. Ancak, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.  SANDIĞA GİTMEYEN NE KADAR CEZA ÖDEYECEK?  YSK'nın alacağı karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belirlenecek. Oy kullanmama durumunda seçmene verilecek idari para cezası haricinde, herhangi bir yasal sorumluluk doğmazken, ceza tebligatının Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar aracılığıyla gönderileceği belirtildi. Vatandaşlar, seçim gününe yaklaşırken ve oy kullanmama durumunda uygulanacak ceza miktarı belirsizliğini korurken, YSK'nın gelecek günlerde yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.
Yerel Seçimler Öncesi Belirsizlik Devam Ediyor

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, oy kullanmama cezası konusu gündemde sıcaklığını koruyor. Seçimlere ilişkin olarak 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesi gereğince oy kullanma zorunluluğu bulunmakta olup, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy kullanmamanın cezai işlemi uygulanıyor. Bu durum, vatandaşlar arasında merak konusu olurken, 2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde oy vermeme cezasının 300 TL olarak belirlendiği hatırlatıldı. Ancak, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

SANDIĞA GİTMEYEN NE KADAR CEZA ÖDEYECEK? 

YSK'nın alacağı karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belirlenecek. Oy kullanmama durumunda seçmene verilecek idari para cezası haricinde, herhangi bir yasal sorumluluk doğmazken, ceza tebligatının Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar aracılığıyla gönderileceği belirtildi. Vatandaşlar, seçim gününe yaklaşırken ve oy kullanmama durumunda uygulanacak ceza miktarı belirsizliğini korurken, YSK'nın gelecek günlerde yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.