ŞAKİRPAŞA ÇIKMAZI!

GÜNDEM 10.06.2022 - 17:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1906+ kez okundu.
 

ŞAKİRPAŞA ÇIKMAZI!

Adana’da şehir merkezine 5 kilometre mesafedeki havalimanının kapatılarak, yol ve yük taşımacılığı için artık 29 Ekim’de açılması planlanan ve şehre 25 kilometre mesafedeki Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın kullanılacağı iddialarıyla ilgili hükümet yetkilileri suskunluğunu koruyor.
Mersin Yenice’deki Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapımı sürüyor. 7 yılda 7 bakan eskiten, 3 kez temel atılan, kapasitesi 30 milyondan 12 milyona düşürülen havalimanı için 8 milyon metrekarelik bereketli tarım arazisi kamulaştırıldı.    Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın devreye girmesiyle her yıl ortalama 5 milyon vatandaşın kullandığı Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın devre dışı kalacağı belirtiliyor. Adana’da sivil ve askeri hava ulaşıma 1937 yılında açılan, 1956’dan bu yana uluslararası seferlere açık olan Şakirpaşa Havalimanı’nda, 30 Ekim 1993’ten itibaren kesintisiz iç ve dış hat yolcu ve kargo trafiği sürüyor.    CHP’li Adana milletvekili Burhanettin Bulut, daha önce verdiği bir soru önergesinde Adana Şakirpaşa Havaalanını’nın kapatılmasının şehrin ekonomisine büyük darbe vuracağını belirtmişti. MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ise Çukurova Havalimanı’nın bölgesel anlamda katkısının daha fazla olacağının söylendiğini aktardı.      Cumhur İttifakı’nın önemli partisi MHP’nin Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, kendilerine Şakirpaşa’nın mahallenin içerisinde kaldığının anlatıldığını dile getirerek, şöyle dedi: “Bize söylenen şu; çok büyük bir havaalanı bölgenin tamamına daha da faydalı olacak, özellikle sağlık turizmine yönelik çalışma başladığında ekonomik yönden Adana’ya daha faydalı olacak.”      Bu arada, Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasına karşı çıkanlar eylem yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP Adana milletvekillerinin de destek verdiği eylemde, Şakirpaşa’nın kapatılmasının ‘yanlış bir karar’ olduğunu vurgu yapıldı. Bu arada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili “Yolcu memnuniyet Anketi” yapıyor.     Bu yılın 4 ayında Şakirpaşa Havalimaı’ndan gerçekleşen uçuş sayısı iç hatlarda 10 bin 906, dış hatlarda 1826 olmak üzere toplam 12 bin 732 uçuşa ulaştı. Bu süreçte iç hat yolcu trafiği 987 bin 283, dış hat yolcu trafiği ise 147 bin 586 oldu. Toplamda 1.134.869 yolcuya hizmet verilirken ilk 4 ayda havalimanında gerçekleşen yük trafiği ( kargo, posta, bagaj ) ise 13 bin 435 ton oldu.
Adana’da şehir merkezine 5 kilometre mesafedeki havalimanının kapatılarak, yol ve yük taşımacılığı için artık 29 Ekim’de açılması planlanan ve şehre 25 kilometre mesafedeki Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın kullanılacağı iddialarıyla ilgili hükümet yetkilileri suskunluğunu koruyor.

Mersin Yenice’deki Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapımı sürüyor. 7 yılda 7 bakan eskiten, 3 kez temel atılan, kapasitesi 30 milyondan 12 milyona düşürülen havalimanı için 8 milyon metrekarelik bereketli tarım arazisi kamulaştırıldı. 

 

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın devreye girmesiyle her yıl ortalama 5 milyon vatandaşın kullandığı Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın devre dışı kalacağı belirtiliyor. Adana’da sivil ve askeri hava ulaşıma 1937 yılında açılan, 1956’dan bu yana uluslararası seferlere açık olan Şakirpaşa Havalimanı’nda, 30 Ekim 1993’ten itibaren kesintisiz iç ve dış hat yolcu ve kargo trafiği sürüyor. 

 

CHP’li Adana milletvekili Burhanettin Bulut, daha önce verdiği bir soru önergesinde Adana Şakirpaşa Havaalanını’nın kapatılmasının şehrin ekonomisine büyük darbe vuracağını belirtmişti. MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ise Çukurova Havalimanı’nın bölgesel anlamda katkısının daha fazla olacağının söylendiğini aktardı. 

 

 

Cumhur İttifakı’nın önemli partisi MHP’nin Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, kendilerine Şakirpaşa’nın mahallenin içerisinde kaldığının anlatıldığını dile getirerek, şöyle dedi: “Bize söylenen şu; çok büyük bir havaalanı bölgenin tamamına daha da faydalı olacak, özellikle sağlık turizmine yönelik çalışma başladığında ekonomik yönden Adana’ya daha faydalı olacak.” 

 

 

Bu arada, Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasına karşı çıkanlar eylem yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP Adana milletvekillerinin de destek verdiği eylemde, Şakirpaşa’nın kapatılmasının ‘yanlış bir karar’ olduğunu vurgu yapıldı. Bu arada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili “Yolcu memnuniyet Anketi” yapıyor.

 

 

Bu yılın 4 ayında Şakirpaşa Havalimaı’ndan gerçekleşen uçuş sayısı iç hatlarda 10 bin 906, dış hatlarda 1826 olmak üzere toplam 12 bin 732 uçuşa ulaştı. Bu süreçte iç hat yolcu trafiği 987 bin 283, dış hat yolcu trafiği ise 147 bin 586 oldu. Toplamda 1.134.869 yolcuya hizmet verilirken ilk 4 ayda havalimanında gerçekleşen yük trafiği ( kargo, posta, bagaj ) ise 13 bin 435 ton oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.