SARIÇAM’DA KURBAN SATIŞ YERLERİ HAZIR

GÜNDEM 14.07.2021 - 14:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1471+ kez okundu.
 

SARIÇAM’DA KURBAN SATIŞ YERLERİ HAZIR

Sarıçam Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. İlçede üç noktada kurulan geçici hayvan pazarında, kurbanlık satışları başladı. Sarıçam Belediyesi 20 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında ilçede kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince, Orhan Gazi Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı'nda, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı Yüzme Havuzu yanında belirlenen noktada hem satış hem kesim, Gültepe Mahallesi Çatalan Caddesi üzerinde ise kurban satışlarının gerçekleştirileceği bildirildi. Pandemi koşulları kapsamında tüm önlemleri aldıklarını belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak ilçe sakinlerinin kurban ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Kurban bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde ekiplerin sürekli denetimde olacaklarını belirten Başkan Uludağ, hijyen kurallarına azami uyulması noktalarında da uyarılarda bulundu. “KURBAN KESİM VE SATIŞ NOKTALARIMIZDA HİJYEN ÜST SEVİYEDE” Havaların sıcak olması nedeni ile kurbandan geriye kalan sakatat türü atıkların sokaklara gelişi güzel atılmaması gerektiğinin altını çizen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ sözlerine şöyle devam etti “ 20 Temmuz’da başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısı ile tüm önlemlerimizi aldık. Kurban kesim ve satış noktalarında hijyen kurallarını üst seviyede tutuyoruz. Havaların sıcak olması sebebi ile ilçemizde kurban atıkları için vatandaşlarımıza çöp poşeti dağıtıyoruz. Böylece sokaklara ve çöp kutularına gelişigüzel kurban atıklarının atılmasının önüne geçmek istiyoruz. Bunun yanında kurban kesim yerlerimizde uzman kasaplar eşliğinde vatandaşlarımız kurbanlıklarını İslami kurallara uygun olarak güvenle kesim yaptırabilirler. Ayrıca hemşehrilerimizden, kurban vecibelerini yerine getirirken, korona virüs tedbirlerine titizlikle uymalarını rica ediyorum. Bu vesile ile tüm İslam âleminin Kurban Bayramı kutlar, kardeşliğimizi normalleşme süresinde en güzel şekilde yaşayabileceğimiz bir bayram olmasını temenni ederim." diye konuştu.

Sarıçam Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. İlçede üç noktada kurulan geçici hayvan pazarında, kurbanlık satışları başladı.

Sarıçam Belediyesi 20 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında ilçede kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince, Orhan Gazi Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı'nda, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı Yüzme Havuzu yanında belirlenen noktada hem satış hem kesim, Gültepe Mahallesi Çatalan Caddesi üzerinde ise kurban satışlarının gerçekleştirileceği bildirildi.

Pandemi koşulları kapsamında tüm önlemleri aldıklarını belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak ilçe sakinlerinin kurban ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Kurban bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde ekiplerin sürekli denetimde olacaklarını belirten Başkan Uludağ, hijyen kurallarına azami uyulması noktalarında da uyarılarda bulundu.

“KURBAN KESİM VE SATIŞ NOKTALARIMIZDA HİJYEN ÜST SEVİYEDE”

Havaların sıcak olması nedeni ile kurbandan geriye kalan sakatat türü atıkların sokaklara gelişi güzel atılmaması gerektiğinin altını çizen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ sözlerine şöyle devam etti “ 20 Temmuz’da başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısı ile tüm önlemlerimizi aldık. Kurban kesim ve satış noktalarında hijyen kurallarını üst seviyede tutuyoruz. Havaların sıcak olması sebebi ile ilçemizde kurban atıkları için vatandaşlarımıza çöp poşeti dağıtıyoruz. Böylece sokaklara ve çöp kutularına gelişigüzel kurban atıklarının atılmasının önüne geçmek istiyoruz. Bunun yanında kurban kesim yerlerimizde uzman kasaplar eşliğinde vatandaşlarımız kurbanlıklarını İslami kurallara uygun olarak güvenle kesim yaptırabilirler. Ayrıca hemşehrilerimizden, kurban vecibelerini yerine getirirken, korona virüs tedbirlerine titizlikle uymalarını rica ediyorum. Bu vesile ile tüm İslam âleminin Kurban Bayramı kutlar, kardeşliğimizi normalleşme süresinde en güzel şekilde yaşayabileceğimiz bir bayram olmasını temenni ederim." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.