"ZALİMİN ZULMÜ VARSA EMEKLİNİN OYU VAR"

GÜNDEM 19.03.2024 - 15:34, Güncelleme: 19.03.2024 - 15:34 1474+ kez okundu.
 

"ZALİMİN ZULMÜ VARSA EMEKLİNİN OYU VAR"

Türkiye Genelinde 40'tan Fazla İlde Emekliler Taleplerini Haykırdı"
Türkiye'nin dört bir yanında emekliler, insanca bir yaşam için sokaklara çıktı. Tüm Emeklilerin Sendikası öncülüğünde gerçekleşen eylemde, emeklilerin ekonomik sıkıntıları ve talepleri yüksek sesle dile getirildi. Emeklilerin meydanlara dökülüşü Türkiye'nin dört bir yanında yankı buldu. İnsanca bir yaşam isteyen emekliler, 40'tan fazla ilde meydanlarda toplanarak seslerini duyurdu. Tüm Emeklilerin Sendikası'nın öncülüğünde gerçekleşen eylemde, emeklilerin aylık gelirlerinin yetersizliği ve ekonomik zorlukları vurgulandı. Emekliler, geçim sıkıntısı çektiğini ve en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını belirtti. Eylemde öne çıkan talepler arasında yılda 4 kez asgari ücret tutarında ikramiye isteği, en düşük emekli maaşının en düşük memur maaşıyla denk olması talebi ve enflasyon kaybının telafi edilmesi yer aldı. "EMEKLİLERİ OY DEPOSU OLARAK GÖRÜYORLAR" Emekliler, "Zalimin Zulmü Varsa emeklerinin oyu var" diyerek seçim zamanlarında oy deposu olarak görüldüklerini ifade ediyorlar. Seçim öncesinde gündeme getirilen taleplerin sadece seçim propaganda aracı olarak kullanıldığını düşünüyorlar ve seçim sonrasında taleplerinin göz ardı edildiğini belirtiyorlar. Seçimlerden sonra emeklilere yönelik bütçe olmadığı gerekçesiyle taleplerinin dikkate alınmadığını hatırlatıyorlar. Bugün bir araya gelmelerinin nedeni ise, seçim sonrası taleplerinin neden bekletildiğini sormak ve seslerini bir kez daha duyurarak adalet taleplerini dile getirmek. Ayrıca, emekliler çalışmak zorunda kaldıklarını ve yaşadıkları ekonomik sıkıntıları bir kez daha vurguluyorlar. Bu şekilde, emeklilerin haklarını aramak ve taleplerinin karşılanması için mücadele etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade ediyorlar. "2024 AÇLIK SEFALET VE YOKSULLUK YILI" Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Ali Rıza Temel, eylem öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 106 şube ile eş zamanlı olarak emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunları dile getireceklerini belirtti. Temel, emeklilerin açlık, yoksulluk ve sefalet içinde süründüğünü vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın sözlerine değindi.Cumhurbaşkanı'nın, emeklileri enflasyonun altında bırakmayacağına dair vaatlerine rağmen, gerçeklerin bu sözleri yansıtmadığını ifade eden Temel, emeklilerin taleplerini sıraladı. En büyük taleplerinin sadaka değil, insanca yaşam olduğunu belirten Temel, yılda dört kez asgari ücret tutarında ikramiye istediklerini ve en düşük emekli maaşının memur maaşıyla denk olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, memurlara verilen seyyanen 8.7 liranın emeklilere verilmediğini ve bu adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini dile getiren Temel, enflasyon kaybının da telafi edilmesini istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı'nın 2024'ü emekliler için iyi bir yıl olarak nitelendirmesine karşılık, Temel, gerçeklerin bunun tam tersini gösterdiğini savundu.Temel: "Sayın Cumhurbaşkanı "benim hatalarımı yüzüme söyleyin" dedi. Evet Sayın Cumhurbaşkanı yüzüne söylüyoruz, 2024 yılı emekliler için açlık yoksulluk ve sefalet yılı oldu" diye konuştu.
Türkiye Genelinde 40'tan Fazla İlde Emekliler Taleplerini Haykırdı"

Türkiye'nin dört bir yanında emekliler, insanca bir yaşam için sokaklara çıktı. Tüm Emeklilerin Sendikası öncülüğünde gerçekleşen eylemde, emeklilerin ekonomik sıkıntıları ve talepleri yüksek sesle dile getirildi. Emeklilerin meydanlara dökülüşü Türkiye'nin dört bir yanında yankı buldu. İnsanca bir yaşam isteyen emekliler, 40'tan fazla ilde meydanlarda toplanarak seslerini duyurdu. Tüm Emeklilerin Sendikası'nın öncülüğünde gerçekleşen eylemde, emeklilerin aylık gelirlerinin yetersizliği ve ekonomik zorlukları vurgulandı. Emekliler, geçim sıkıntısı çektiğini ve en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını belirtti. Eylemde öne çıkan talepler arasında yılda 4 kez asgari ücret tutarında ikramiye isteği, en düşük emekli maaşının en düşük memur maaşıyla denk olması talebi ve enflasyon kaybının telafi edilmesi yer aldı.

"EMEKLİLERİ OY DEPOSU OLARAK GÖRÜYORLAR"
Emekliler, "Zalimin Zulmü Varsa emeklerinin oyu var" diyerek seçim zamanlarında oy deposu olarak görüldüklerini ifade ediyorlar. Seçim öncesinde gündeme getirilen taleplerin sadece seçim propaganda aracı olarak kullanıldığını düşünüyorlar ve seçim sonrasında taleplerinin göz ardı edildiğini belirtiyorlar. Seçimlerden sonra emeklilere yönelik bütçe olmadığı gerekçesiyle taleplerinin dikkate alınmadığını hatırlatıyorlar. Bugün bir araya gelmelerinin nedeni ise, seçim sonrası taleplerinin neden bekletildiğini sormak ve seslerini bir kez daha duyurarak adalet taleplerini dile getirmek. Ayrıca, emekliler çalışmak zorunda kaldıklarını ve yaşadıkları ekonomik sıkıntıları bir kez daha vurguluyorlar. Bu şekilde, emeklilerin haklarını aramak ve taleplerinin karşılanması için mücadele etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade ediyorlar.

"2024 AÇLIK SEFALET VE YOKSULLUK YILI"
Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Ali Rıza Temel, eylem öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 106 şube ile eş zamanlı olarak emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunları dile getireceklerini belirtti. Temel, emeklilerin açlık, yoksulluk ve sefalet içinde süründüğünü vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın sözlerine değindi.Cumhurbaşkanı'nın, emeklileri enflasyonun altında bırakmayacağına dair vaatlerine rağmen, gerçeklerin bu sözleri yansıtmadığını ifade eden Temel, emeklilerin taleplerini sıraladı. En büyük taleplerinin sadaka değil, insanca yaşam olduğunu belirten Temel, yılda dört kez asgari ücret tutarında ikramiye istediklerini ve en düşük emekli maaşının memur maaşıyla denk olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, memurlara verilen seyyanen 8.7 liranın emeklilere verilmediğini ve bu adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini dile getiren Temel, enflasyon kaybının da telafi edilmesini istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı'nın 2024'ü emekliler için iyi bir yıl olarak nitelendirmesine karşılık, Temel, gerçeklerin bunun tam tersini gösterdiğini savundu.Temel: "Sayın Cumhurbaşkanı "benim hatalarımı yüzüme söyleyin" dedi. Evet Sayın Cumhurbaşkanı yüzüne söylüyoruz, 2024 yılı emekliler için açlık yoksulluk ve sefalet yılı oldu" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.