ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

3000 de yetmez ama…

  Tam 8 milyon asgari ücretlinin gözü maaş zammında.  1 Ocak 2020 itibarıyla yürürlüğe girecek zam tutarı acaba ne olacak? Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunu belirterek, bu rakamın altına inmeyeceklerini söylüyor.  Bu rakam da yetmez. Millet çarşı-pazardan boş dönüyor.  Millet boğazından kısıyor. Yoksulluk sınırı 5 bin 850 TL.  2 asgari ücretlinin maaşı toplamı 4 bin 40 TL. Asgari ücret ise açık sınırının altında.  3 bin TL bile yetmez ama asgari ücret en az 3 bin TL olmalı.  ** Efsane Cuma ve bebek bezi Efsane Cuma indirimlerinde en çok tüketilen ürünlerden biri de bebek bezi oldu.  Bir paket bez, 55-60 lira.  Bir aylık bebek bezi maliyeti 200-250 lirayı buluyor.  Eskiden eş, dost, akrabanın çocuğu olunca bir çeyrek takılır hayırlı olsun dilekleri sunulurdu.  Şimdi yeni bebeği olanlara hediye olarak bir paket bebek bezi götürülür oldu.  Millet ezilmek istemiyor.  Millet her şeyden kısıp çare arıyor.  ** Filtresiz bacalar ölüm kusmaya devam edecek Türkiye'nin dört bir yanında zehir kusan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılması zorunluluğunu 2,5 yıl erteleyen kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.    Düşünün; 2 bin 860 yurttaş erken ölümle karşılaşacak.  1 milyon 50 bin insan iş gücünü yitirecek. 7 milyon 390 bin insan hastalık izni alacak. 17 bin 400 çocukta bronşit, 156 bin çocuk astım ve bronşit semptomlarıyla karşılaşacak. 2 bin 20 kişi bronşit hastalığına yakalanacak. AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen teklif, bu ülkenin insanlarını öldürecek.  SORULAR - Meyve fiyatlarının son 1 yılda yüzde 96 oranında arttığını biliyor musunuz? - Asgari ücretlilerin aldığı maaşın her ay 700 lirasının vergi ve benzeri ödemelere gittiğini biliyor musunuz? - 2018-2019 eğitim- öğretim yılında resmi kurumlarda görev yapan tüm öğretmenlerin yüzde 7.7'sinin sözleşmeli olduğunu,  3 yılda sözleşmeli öğretmen sayısının 3.5 kat arttığını biliyor musunuz? -  Tüketici Hakları Derneği’nin, 2019’un Mart ayında yaklaşık 16.5 milyon kişinin  açlık sınırının altında, yüzde 60’dan fazlasının yoksulluk sınırının altında olmak üzere, yüzde 80’den fazlasının açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı iddiası doğru mu? -Adana’da hangi kamu yatırımlarının durdurulduğunu biliyor musunuz?
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2019 - Pazartesi

3000 de yetmez ama…

 

Tam 8 milyon asgari ücretlinin gözü maaş zammında. 
1 Ocak 2020 itibarıyla yürürlüğe girecek zam tutarı acaba ne olacak?
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunu belirterek, bu rakamın altına inmeyeceklerini söylüyor. 
Bu rakam da yetmez. Millet çarşı-pazardan boş dönüyor. 
Millet boğazından kısıyor. Yoksulluk sınırı 5 bin 850 TL. 
2 asgari ücretlinin maaşı toplamı 4 bin 40 TL. Asgari ücret ise açık sınırının altında. 
3 bin TL bile yetmez ama asgari ücret en az 3 bin TL olmalı. 
**

Efsane Cuma ve bebek bezi

Efsane Cuma indirimlerinde en çok tüketilen ürünlerden biri de bebek bezi oldu. 
Bir paket bez, 55-60 lira. 
Bir aylık bebek bezi maliyeti 200-250 lirayı buluyor. 
Eskiden eş, dost, akrabanın çocuğu olunca bir çeyrek takılır hayırlı olsun dilekleri sunulurdu. 
Şimdi yeni bebeği olanlara hediye olarak bir paket bebek bezi götürülür oldu. 
Millet ezilmek istemiyor. 
Millet her şeyden kısıp çare arıyor. 
**
Filtresiz bacalar ölüm kusmaya devam edecek

Türkiye'nin dört bir yanında zehir kusan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılması zorunluluğunu 2,5 yıl erteleyen kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.   
Düşünün; 2 bin 860 yurttaş erken ölümle karşılaşacak. 
1 milyon 50 bin insan iş gücünü yitirecek.
7 milyon 390 bin insan hastalık izni alacak.
17 bin 400 çocukta bronşit, 156 bin çocuk astım ve bronşit semptomlarıyla karşılaşacak.
2 bin 20 kişi bronşit hastalığına yakalanacak.
AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen teklif, bu ülkenin insanlarını öldürecek. 
SORULAR
- Meyve fiyatlarının son 1 yılda yüzde 96 oranında arttığını biliyor musunuz?
- Asgari ücretlilerin aldığı maaşın her ay 700 lirasının vergi ve benzeri ödemelere gittiğini biliyor musunuz?
- 2018-2019 eğitim- öğretim yılında resmi kurumlarda görev yapan tüm öğretmenlerin yüzde 7.7'sinin sözleşmeli olduğunu,  3 yılda sözleşmeli öğretmen sayısının 3.5 kat arttığını biliyor musunuz?
-  Tüketici Hakları Derneği’nin, 2019’un Mart ayında yaklaşık 16.5 milyon kişinin  açlık sınırının altında, yüzde 60’dan fazlasının yoksulluk sınırının altında olmak üzere, yüzde 80’den fazlasının açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı iddiası doğru mu?
-Adana’da hangi kamu yatırımlarının durdurulduğunu biliyor musunuz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.