Emekli, asgari ücretli vatandaşlar zor günler yaşıyor.
Ulaşımdan eğitime, gıdadan barınmaya kadar hayatın her alanında sıkıntılar var.
Dar gelirli kesim bırakın marketten alışveriş yapmayı, semt pazarlarında dahi filesini dolduramıyor.
Bu yüzden semt pazarının dağılmasına yakın saatlerde giderek, en ucuz meyveyi, sebzeyi almaya çalışıyor.
Torununa bırakın harçlık vermeyi, elektrik, su, doğalgaz vb. faturalarını ödemenin sıkıntısını çekiyor.
En düşük 20 bin liralık emekli aylığı, 28 bin liralık asgari ücret, daha maaş ele geçer geçmez, buhar olup uçuyor.
Gıda fiyatlarındaki artış durdurulamıyor.
Kira fiyatları almış başını gidiyor.
Vatandaşların bankalara falan borcu astronomik boyutlara ulaşmış.
Milyonlarca vatandaş icralık duruma düşmüş.
Ekonomi yönetimi bu gidişata artık bir çözüm bulmalıdır.
……………………
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar’ın üye sendikaların Adana şube başkanlarıyla birlikte, son Valiler Kararnamesi ile Adana’ya atanan Mustafa Yavuz’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduğunu biliyor musunuz?
Feke Belediye Başkanı Cömert Özen’in talimatları doğrultusunda, Şehit Koray Özel Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilere yönelik destek ziyareti gerçekleştirilerek, öğrencilere gelerek test kitaplarının teslim edildiğini biliyor musunuz?
Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’ın, belediye personeliyle bir araya geldiği toplantıda önemli bir maaş düzenlemesini duyurarak, belediyede en düşük personel maaşının 41 bin TL olarak belirlendiğini açıkladığını biliyor musunuz?
AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık’ın, düzenlenen “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı” kapsamında önemli açıklamalarda bulunduğunu biliyor musunuz?
