DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, konfederasyon açısından etkin bir sendikadır.
Yılların deneyimini bünyesinde barındırır.
Ama gelin görün ki…
Adana’da durum oldukça farklılık gösteriyor.
Bilindiği üzere Genel-İş, Adana’da da CHP’li belediyelerde yetkili sendika.
Örneğin TİS görüşmelerinde Seyhan’da farklı, Büyükşehir Belediyesi’nde farklı tavır sergileyen Genel-İş 1 Nolu Şube, Büyükşehir’deki üyelerinin daha düşük ücretle çalışmasına göz yumarken, Seyhan’da işi eylem yapmaya kadar vardırmıştı.
Sonra…
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.
Olanlar da bu gelişmeden sonra başladı zaten.
Karalar’ın tutuklanmasını, partilileri protesto ederler de, bir sendika başkanı bu protestolarda en ön saflarda ne diye yer alabilir, sormak isteriz.
Belki kendisinin haberi yok, ama biz buradan duyuralım…
Genel-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Serdar Çapar’ın, protesto etkinliklerinde adeta bir amigo gibi katılımcıları coşturmaya çalışması, işçiler tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Çapar başkan, önce Büyükşehir’deki yüzlerce üyesinin her türlü haklarını korumak için mücadele etsin,
İşçiler kendisinden bunu bekliyor, Karalar savunuculuğu değil.
……….
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Önder Aksakal’ın, 7 Aralık Pazar günü Adana’ya gelerek, partisinin il merkezinde basın açıklaması yapacağını biliyor musunuz?
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın, İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen Fibonacci Robot Olimpiyatları’nda dünya dereceleri elde eden Sarıçam Belediyesi Dijital Merkez öğrencilerini belediyede ağırlayarak, başarılarından dolayı kutladığını biliyor musunuz?
Feke Belediye Başkanı Cömert Özen’in, KOSGEB, Tarım Kalkınma Kooperatifi ve AK Parti İl Kadın Kolları temsilcilerini ilçede misafir ederek projeler üzerine kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiğini biliyor musunuz?
Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş’ın, belediye katkılarıyla kurulan Magarsus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kuruluşunun birinci yılı dolayısıyla kooperatifi ziyaret ederek emekçi kadınları kutladığını biliyor musunuz?
