ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Sayfalarımızı bunlara ayırmayalım!

  İş dünyasının temsilcileri, dernekler, odalardan tüm sivil toplum örgütlerine kadar; bir çok kurum ya da kuruluş varsa, başları sıkıştığı zaman koşa koşa yerel gazete ve televizyonların kapısını çalışıyor.  Tutmuşlar birer danışman, Haber merkezlerine bülten üstüne bülten yolluyorlar.  Ne bir basın toplantısı yapıyor, ne doğru dürüst bir etkinlik, ne adam gibi projeleri var. Vizyon yok, misyon yok. O koltuklarda boş-beleş tipler oturuyor. Haberleri yerel basına, reklamları ulusal basına dağıtıyorlar. Balo yapıyor, gece düzenliyor ama bir basın kuruluşunu bile davet etmiyorlar. Ama eğlencelerini, göbek atarken, gerdan kırarken çekilmiş fotoğraflarını haber diye yerel basına servis ediyorlar.  Birlik olalım, bu ayrıştıran, yerel basına kör bakanların haberlerini girmeyelim.  Danışmanlar para kazanacak diye sayfalarımızı, sütunlarımızı bunlara ayırmayalım.  * Vali Demirtaş’tan önemli uyarı! Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilerle buluştuğu toplantıda bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.  Bu arada Adana’yı beton cumhuriyetine dönüştürenlere de mesaj verdi.  Yani belediye başkanlarını uyardı.  “Ruhsat verirken otopark zorunluluğu getirin” dedi.  Bırakın otoparkı 5 katlı binayı yıkıp 20 kat dikiyorlar. Altyapı 5 kata göre, otopark yok. Belediyeler rüşvet karşılığında ruhsat ve iskan veriyor.  Adana’nın dört bir yanını beton cehennemine döndürüyorlar.  * Parsel parsel değil, ada bazında dönüşüm yapılmalı Adana’da, bir çok mahalle ya da cadde üzerinde 300-400 metrekarelik alan üzerinde bulunan bir çok binada müteahhit ismi ve “Kentsel dönüşüm alanı” tabelalarına rastlıyoruz.  10-15 yıllık binayı yıkıp yenisini yapmak nasıl bir kentsel dönüşüm mantığıdır anlamış değiliz. Böyle yaparak büyük köyü beton köye çeviriyorlar.  Buna izin veren ise belediyeler.  Vali Mahmut Demirtaş, bu konuda çok önemli öneride bulundu. Dönüşümün parsel parsel değil, ada bazında yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bu da gerçekten yerinde ve olması gereken bir öneridir.  SORULAR -Hangi ilçe belediye başkan yardımcısı boş alan bulan muhtara “Sen işine bak, biz kapalı semt pazarı yeri buluruz” dedi? -  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Mülkiye başmüfettişi tarafından incelenmeye alındığını biliyor musunuz?  -İlçe belediyesinin basın danışmanı, hangi gazetenin kesilen parasını hamam parası yaptı?  -CHP Çukurova ilçe başkan adaylığı için “gerekirse tutma olurum” diyen ismin kim olduğunu biliyor musunuz?  -CHP’de Seyhan ilçe kongresi 10 Aralık günü yapılacak mı yoksa il başkanlığının itiraz nedeniyle yapılmayacak mı?
Ekleme Tarihi: 06 Kasım 2017 - Pazartesi

Sayfalarımızı bunlara ayırmayalım!

 

İş dünyasının temsilcileri, dernekler, odalardan tüm sivil toplum örgütlerine kadar; bir çok kurum ya da kuruluş varsa, başları sıkıştığı zaman koşa koşa yerel gazete ve televizyonların kapısını çalışıyor. 
Tutmuşlar birer danışman, Haber merkezlerine bülten üstüne bülten yolluyorlar. 
Ne bir basın toplantısı yapıyor, ne doğru dürüst bir etkinlik, ne adam gibi projeleri var. Vizyon yok, misyon yok. O koltuklarda boş-beleş tipler oturuyor.
Haberleri yerel basına, reklamları ulusal basına dağıtıyorlar. Balo yapıyor, gece düzenliyor ama bir basın kuruluşunu bile davet etmiyorlar. Ama eğlencelerini, göbek atarken, gerdan kırarken çekilmiş fotoğraflarını haber diye yerel basına servis ediyorlar. 
Birlik olalım, bu ayrıştıran, yerel basına kör bakanların haberlerini girmeyelim. 
Danışmanlar para kazanacak diye sayfalarımızı, sütunlarımızı bunlara ayırmayalım. 
*
Vali Demirtaş’tan önemli uyarı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilerle buluştuğu toplantıda bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 
Bu arada Adana’yı beton cumhuriyetine dönüştürenlere de mesaj verdi. 
Yani belediye başkanlarını uyardı. 
“Ruhsat verirken otopark zorunluluğu getirin” dedi. 
Bırakın otoparkı 5 katlı binayı yıkıp 20 kat dikiyorlar. Altyapı 5 kata göre, otopark yok. Belediyeler rüşvet karşılığında ruhsat ve iskan veriyor.  Adana’nın dört bir yanını beton cehennemine döndürüyorlar. 
*


Parsel parsel değil, ada bazında dönüşüm yapılmalı

Adana’da, bir çok mahalle ya da cadde üzerinde 300-400 metrekarelik alan üzerinde bulunan bir çok binada müteahhit ismi ve “Kentsel dönüşüm alanı” tabelalarına rastlıyoruz. 
10-15 yıllık binayı yıkıp yenisini yapmak nasıl bir kentsel dönüşüm mantığıdır anlamış değiliz. Böyle yaparak büyük köyü beton köye çeviriyorlar. 
Buna izin veren ise belediyeler. 
Vali Mahmut Demirtaş, bu konuda çok önemli öneride bulundu. Dönüşümün parsel parsel değil, ada bazında yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Bu da gerçekten yerinde ve olması gereken bir öneridir. 
SORULAR
-Hangi ilçe belediye başkan yardımcısı boş alan bulan muhtara “Sen işine bak, biz kapalı semt pazarı yeri buluruz” dedi?
-  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Mülkiye başmüfettişi tarafından incelenmeye alındığını biliyor musunuz? 
-İlçe belediyesinin basın danışmanı, hangi gazetenin kesilen parasını hamam parası yaptı? 
-CHP Çukurova ilçe başkan adaylığı için “gerekirse tutma olurum” diyen ismin kim olduğunu biliyor musunuz? 
-CHP’de Seyhan ilçe kongresi 10 Aralık günü yapılacak mı yoksa il başkanlığının itiraz nedeniyle yapılmayacak mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.