ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Yazı da gelse tura da gelse

Türk siyaset tarihinde öyle renkli, öyle şaşırtıcı gelişmeler yaşanmıştır ki, anlatmakla, saymakla bitmez. Siyaset hayatına bir partiyle başlayıp, hemen ardından defalarca parti değiştiren milletvekilleri gördü bu ülkenin vatandaşları. Mesela biri… Öyle hızlı parti değiştiriyordu ki, adı “fırıldağa” çıktı. Günümüz gençleri hatırlamıyor bile. Eskiden böyleyleydi de şimdi çok mu farklı!.. Yine parti değiştiriliyor. Bırakın parti değiştirmeyi… Ailenin her bir ferdi farklı farklı partilerde boy gösteriyor. Bakınız… Kemal Kılıçdaroğlu, yargı kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı’na getirildi. Özgür Özel ve arkadaşları bir süre sonra partiden ayrılıp, YENİ Parti’yi kurdu. Olabilir mi, tabi ki olabilir. Kılıçdaroğlu’nu yani CHP’yi tercih edenler CHP’de, YENİ Parti’yi tercih edenler bu partiye geçti. Ama gelin görün ki… Adana’dan örnek verelim. İki kardeşten biri CHP’de, hatta il yönetiminde, bir diğeri YENİ Parti’de… Bir başka örnek… Baba, Adana’nın merkez ilçelerinden birine CHP’ye ilçe başkan adayı, oğlu YENİ Parti’de. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, “arının, arınacağız” diyorlar. Nasıl bir arınma acaba? Yukarıda adını yazmadığımız vekil, hiç değilse sık sık da olsa parti değiştiriyordu. Şimdi bakıyoruz, baba oğul ya da kardeşler biri bir partide diğeri diğerinde. Şunu mu anlamalıyız bu durum karşısında: Yazı da gelse tura da hatta para dik gelse de ‘biz kazanacağımız’ demek mi? Ne yazık ki… Siyaset çoğunlukla kişisel ikbal için yapılıyor. Yazık, sadece yazık. SORULAR 2026-2027 Akademik Yılı kapsamında, Çukurova Üniversitesi’ne ilk kaydı, Mimarlık Fakültesi’ni kazanan Ceren Kara yaparken, öğrenci kaydının bizzat Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş tarafından yapıldığını biliyor musunuz? Seyhan Belediyesi’nin gençlerin eğitim hayatına destek olmak amacıyla hizmete sunduğu ücretsiz eğitim kurumlarından yararlanan 281 öğrencinin 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerin farklı bölümlerine yerleşme başarısı gösterdiğini biliyor musunuz? MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım, 5 Eylül’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde kongre davetiyesini Genel Başkanları Bahçeli’ye takdim etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu kongre, geçmişten geleceğe uzanan ülküdaşlık hukukunun ve dava şuurunun güçlü bir şekilde yeniden buluşması olacaktır” dediğini biliyor musunuz?  
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2026 -Pazartesi

Yazı da gelse tura da gelse

Türk siyaset tarihinde öyle renkli, öyle şaşırtıcı gelişmeler yaşanmıştır ki, anlatmakla, saymakla bitmez.

Siyaset hayatına bir partiyle başlayıp, hemen ardından defalarca parti değiştiren milletvekilleri gördü bu ülkenin vatandaşları.
Mesela biri…
Öyle hızlı parti değiştiriyordu ki, adı “fırıldağa” çıktı.
Günümüz gençleri hatırlamıyor bile.
Eskiden böyleyleydi de şimdi çok mu farklı!..
Yine parti değiştiriliyor.
Bırakın parti değiştirmeyi…
Ailenin her bir ferdi farklı farklı partilerde boy gösteriyor.
Bakınız…
Kemal Kılıçdaroğlu, yargı kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı’na getirildi.
Özgür Özel ve arkadaşları bir süre sonra partiden ayrılıp, YENİ Parti’yi kurdu.
Olabilir mi, tabi ki olabilir.
Kılıçdaroğlu’nu yani CHP’yi tercih edenler CHP’de, YENİ Parti’yi tercih edenler bu partiye geçti.
Ama gelin görün ki…
Adana’dan örnek verelim.
İki kardeşten biri CHP’de, hatta il yönetiminde, bir diğeri YENİ Parti’de…
Bir başka örnek…
Baba, Adana’nın merkez ilçelerinden birine CHP’ye ilçe başkan adayı, oğlu YENİ Parti’de.
Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, “arının, arınacağız” diyorlar.
Nasıl bir arınma acaba?
Yukarıda adını yazmadığımız vekil, hiç değilse sık sık da olsa parti değiştiriyordu.
Şimdi bakıyoruz, baba oğul ya da kardeşler biri bir partide diğeri diğerinde.
Şunu mu anlamalıyız bu durum karşısında:
Yazı da gelse tura da hatta para dik gelse de ‘biz kazanacağımız’ demek mi?
Ne yazık ki…
Siyaset çoğunlukla kişisel ikbal için yapılıyor.
Yazık, sadece yazık.

SORULAR

2026-2027 Akademik Yılı kapsamında, Çukurova Üniversitesi’ne ilk kaydı, Mimarlık Fakültesi’ni kazanan Ceren Kara yaparken, öğrenci kaydının bizzat Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş tarafından yapıldığını biliyor musunuz?

Seyhan Belediyesi’nin gençlerin eğitim hayatına destek olmak amacıyla hizmete sunduğu ücretsiz eğitim kurumlarından yararlanan 281 öğrencinin 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerin farklı bölümlerine yerleşme başarısı gösterdiğini biliyor musunuz?

MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım, 5 Eylül’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde kongre davetiyesini Genel Başkanları Bahçeli’ye takdim etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu kongre, geçmişten geleceğe uzanan ülküdaşlık hukukunun ve dava şuurunun güçlü bir şekilde yeniden buluşması olacaktır” dediğini biliyor musunuz?
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.