ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Yazık!

  Beşiktaş’taki terör saldırısında yaşamını yitiren 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Berkay Aktaş’ın anne ve babasına ayrı ayrı yalnızca 121 lira 96 kuruş tutarında aylık bağlanırken, dava açmamaları koşuluyla da 33 bin 621 lira tutarında tazminat önerildi. Akbaş ailesinin açtığı dava sürüyor ama onların derdi para değil. Onlar şu anda 2 tıp fakültesi öğrencisine burs veriyor. Çocuklarının adını yaşatmak için kütüphane kurmak istiyorlar. Aile bu nedenle İstanbul Valiliği’nin teklifini kabul etmedi. Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016 tarihinde 46 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından toplanan 52 milyon TL tutarındaki bağışın ise adresi ve yöneticileri belli olmayan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Yazık, gerçekten çok yazık!..  ** Paralı hale getirilen eğitimin hali Özel okulların büyük çoğunluğu zararda. Öğretmenlerin maaşları gecikiyor.  Özel okullarda çalışan öğretmen ve görevliler simit ve poğaçayı bile kredi kartıyla alıyorlar.  Maaşları geciken öğretmenler iş bırakıyor, eylem yapıyor.  Bu da öğrencileri etkiliyor.  Sayıları artan özel okullarda sıkıntı büyük.  Özel okulların çoğunun elektriği, suyu, doğalgazı kesiliyor.  İşte, eğitimin kalitesizliği. İşte, eğitimdeki rezalet!  Paralı eğitimi teşvik ettiniz, okulları ticarethaneye çevirdiniz ve işte sonuç ortada.  ** TÜİK’in cezaevleri istatistiği TÜİK’in Ceza İnfaz Kurumu İstatistikleri’ne göre, cezaevlerindeki kişi sayısı bir yılda yüzde 14 artmış.  2017’ye oranla 2018’de cezaevini gören kişi sayısında yüzde 14 artış var.  2013 yılında cezaevlerindeki kişi sayısı 144 bin.  Ceza İnfaz Kurumları’na 2018 yılında 266 bin 889 hükümlü girdi.  2103’den bu yana rakamlara bakarsınız neredeyse iki kat artış var.  Hükümlü statüsünde cezaevine girenlerin en çok işlediği suç ise hırsızlık oldu. Adaletin ve kalkınmanın ülkesiyiz ya hani, belki bunun için cezaevleri dolup taşıyor.   SORULAR -Adana Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Kâşif Barut’un yaş haddinden emekli olduğunu biliyor musunuz? -Kâşif Barut’tan boşalan Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı’na kimin getirileceğini biliyor musunuz?  -Toprak Mahsulleri Ofisi'nin çiftçiden tonunu 3 bin 300 liradan aldığı nohudu bin 800 TL bedelle yurt dışına ihraç ettiğinin ortaya çıktığını biliyor musunuz?  -Adana’da, hangi yatırım ve projelerin durdurulduğunu biliyor musunuz? -Adana’da, işgal edilmeyen, araç park edilmeyen, motosikletlerin ve bisikletlerin cirit atmadığı bir tane kaldırım var mı?
Ekleme Tarihi: 08 Aralık 2019 - Pazar

Yazık!

 

Beşiktaş’taki terör saldırısında yaşamını yitiren 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Berkay Aktaş’ın anne ve babasına ayrı ayrı yalnızca 121 lira 96 kuruş tutarında aylık bağlanırken, dava açmamaları koşuluyla da 33 bin 621 lira tutarında tazminat önerildi. Akbaş ailesinin açtığı dava sürüyor ama onların derdi para değil. Onlar şu anda 2 tıp fakültesi öğrencisine burs veriyor. Çocuklarının adını yaşatmak için kütüphane kurmak istiyorlar. Aile bu nedenle İstanbul Valiliği’nin teklifini kabul etmedi. Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016 tarihinde 46 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından toplanan 52 milyon TL tutarındaki bağışın ise adresi ve yöneticileri belli olmayan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Yazık, gerçekten çok yazık!.. 
**
Paralı hale getirilen eğitimin hali

Özel okulların büyük çoğunluğu zararda.
Öğretmenlerin maaşları gecikiyor. 
Özel okullarda çalışan öğretmen ve görevliler simit ve poğaçayı bile kredi kartıyla alıyorlar. 
Maaşları geciken öğretmenler iş bırakıyor, eylem yapıyor. 
Bu da öğrencileri etkiliyor. 
Sayıları artan özel okullarda sıkıntı büyük. 
Özel okulların çoğunun elektriği, suyu, doğalgazı kesiliyor. 
İşte, eğitimin kalitesizliği. İşte, eğitimdeki rezalet! 
Paralı eğitimi teşvik ettiniz, okulları ticarethaneye çevirdiniz ve işte sonuç ortada. 
**
TÜİK’in cezaevleri istatistiği

TÜİK’in Ceza İnfaz Kurumu İstatistikleri’ne göre, cezaevlerindeki kişi sayısı bir yılda yüzde 14 artmış. 
2017’ye oranla 2018’de cezaevini gören kişi sayısında yüzde 14 artış var. 
2013 yılında cezaevlerindeki kişi sayısı 144 bin. 
Ceza İnfaz Kurumları’na 2018 yılında 266 bin 889 hükümlü girdi. 
2103’den bu yana rakamlara bakarsınız neredeyse iki kat artış var. 
Hükümlü statüsünde cezaevine girenlerin en çok işlediği suç ise hırsızlık oldu.
Adaletin ve kalkınmanın ülkesiyiz ya hani, belki bunun için cezaevleri dolup taşıyor.  
SORULAR
-Adana Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Kâşif Barut’un yaş haddinden emekli olduğunu biliyor musunuz?
-Kâşif Barut’tan boşalan Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı’na kimin getirileceğini biliyor musunuz?
 -Toprak Mahsulleri Ofisi'nin çiftçiden tonunu 3 bin 300 liradan aldığı nohudu bin 800 TL bedelle yurt dışına ihraç ettiğinin ortaya çıktığını biliyor musunuz? 
-Adana’da, hangi yatırım ve projelerin durdurulduğunu biliyor musunuz?
-Adana’da, işgal edilmeyen, araç park edilmeyen, motosikletlerin ve bisikletlerin cirit atmadığı bir tane kaldırım var mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.