ÖZLEM ÖZGEÇ
Köşe Yazarı
ÖZLEM ÖZGEÇ
 

Çocukları hayata bağlamak

  Her şey hayal etmekle başladı… Ülkemizde 2-8 Kasım günleri “Lösemili Çocuklar Haftası” olarak kutlanıyor. Hafta nedeniyle Adana’da da bir dizi etkinlikler gerçekleştiriliyor. LÖSEV’in kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Onkolog Dr. Üstün Ezer’in ülkemize kazandırdığı önemli bir kurumdur LÖSEV. 8 Kasım 1998’de, bir masa bir sandalye ve “kocaman bir yürekle” LÖSEV’i kuran Dr. Üstün Ezer, 90’lı yıllarda lösemiden ölen çocukların hastalıktan değil; enfeksiyondan, kanamadan, açlıktan ve yokluktan öldüklerini belirlediklerinin altını çizerek, 94’lü yıllarda lösemili çocukların tedaviyi bırakma oranının yüzde 54 olduğunu belirtiyor. Dr. Ezer, iyi ki zor olanı seçmiş ve LÖSEV’i kurmuş. Bugün kocaman bir aileye dönüşen LÖSEV, Dr. Üstün Ezer’in öncülüğünde hastane yaptı, okul yaptı, köy kurdu, tatil köyü yaptı, yaptı, yaptı… Kendi anlatımıyla çünkü hastalık ilaçla yenilmiyor. İlaçla başarı oranı yüzde 50, öbür yüzde 50 ise iyi beslenme, hijyenik ortamda yaşama ve en önemlisi de moral. Dr. Üstün Ezer ve LÖSEV işte bunu başararak, çocuklarımızı hayata bağladı.  90’lı yıllarda lösemiyi yenme başarısı yüzde 20 iken, Dr. Üstün Ezer ve LÖSEV sayesinde bu oran yüzde 94’e ulaşmış durumda.  Üstün Ezer, “Yüzde yüz olmaz mı? Olacak. Ben inanıyorum” diyor. LÖSEV, çocuklarımızı, gençlerimizi hayata bağlıyor. Toplum olarak, LÖSEV’e her türlü desteği vermek bizlerin insani borcudur.  Hemen belirtelim ki, çocuklarımızın hayallerini çalmak isteyenler var. Sokaklarda, caddelerde LÖSEV adına yayı organı satanlar, makbuz karşılığı para toplamaya çalışan insanlara sakın aldanmayın. Çünkü LÖSEV sokaklarda bağış toplamaz.
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2023 - Cuma

Çocukları hayata bağlamak

 

Her şey hayal etmekle başladı… Ülkemizde 2-8 Kasım günleri “Lösemili Çocuklar Haftası” olarak kutlanıyor. Hafta nedeniyle Adana’da da bir dizi etkinlikler gerçekleştiriliyor. LÖSEV’in kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Onkolog Dr. Üstün Ezer’in ülkemize kazandırdığı önemli bir kurumdur LÖSEV.
8 Kasım 1998’de, bir masa bir sandalye ve “kocaman bir yürekle” LÖSEV’i kuran Dr. Üstün Ezer, 90’lı yıllarda lösemiden ölen çocukların hastalıktan değil; enfeksiyondan, kanamadan, açlıktan ve yokluktan öldüklerini belirlediklerinin altını çizerek, 94’lü yıllarda lösemili çocukların tedaviyi bırakma oranının yüzde 54 olduğunu belirtiyor.
Dr. Ezer, iyi ki zor olanı seçmiş ve LÖSEV’i kurmuş.
Bugün kocaman bir aileye dönüşen LÖSEV, Dr. Üstün Ezer’in öncülüğünde hastane yaptı, okul yaptı, köy kurdu, tatil köyü yaptı, yaptı, yaptı…
Kendi anlatımıyla çünkü hastalık ilaçla yenilmiyor. İlaçla başarı oranı yüzde 50, öbür yüzde 50 ise iyi beslenme, hijyenik ortamda yaşama ve en önemlisi de moral. Dr. Üstün Ezer ve LÖSEV işte bunu başararak, çocuklarımızı hayata bağladı. 
90’lı yıllarda lösemiyi yenme başarısı yüzde 20 iken, Dr. Üstün Ezer ve LÖSEV sayesinde bu oran yüzde 94’e ulaşmış durumda.  Üstün Ezer, “Yüzde yüz olmaz mı? Olacak. Ben inanıyorum” diyor.
LÖSEV, çocuklarımızı, gençlerimizi hayata bağlıyor. Toplum olarak, LÖSEV’e her türlü desteği vermek bizlerin insani borcudur. 
Hemen belirtelim ki, çocuklarımızın hayallerini çalmak isteyenler var. Sokaklarda, caddelerde LÖSEV adına yayı organı satanlar, makbuz karşılığı para toplamaya çalışan insanlara sakın aldanmayın. Çünkü LÖSEV sokaklarda bağış toplamaz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.