"24 Temmuz Direniş günüdür"

GÜNDEM 24.07.2023 - 13:26, Güncelleme: 24.07.2023 - 13:26 4234+ kez okundu.
 

"24 Temmuz Direniş günüdür"

Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Adana’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.
Basında Sansürün Kaldırılışının 115'inci yılında Atatürk Anıtı'na çelenk koyan koyan gazeteciler,  Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının yanı sıra basın şehitleri için bir dakikalık saygı  duruşunda bulundular. Daha sonra, Basın Anıtına geçen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer,  Başkan Yardımcıları Dilek Akın, Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali  Sekreter Süreyya Uri ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan buraya da çelenk bıraktı. Özgürlük  Meşalesini ise genç gazeteciler yaktı. Basında sansürün 1908 yılında kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım  atıldığını belirten Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, haber  alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz gününün 'Gazeteciler ve Basın Bayramı'  olarak kutlandığını hatırlattı. DİRENİŞ GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR Günümüzde, bu kutlamanın direniş günü olarak anıldığına dikkat çeken Saygıdeğer, "Çünkü  personel ve matbaa maliyetlerinin de artmasıyla ekonomik kuşatma altında boğulan gazeteciler,  bir de siyasetçilerin kişisel kapris ve yersiz sansürlerine karşı yaşam mücadele vermektedir. Artık  sansürlere bir son verilmesini istiyoruz. Türkiye’nin de çağdaş ülkelerdeki gibi ifade ve basın  özgürlüğünün evrensel standartlara ulaştığı günleri görmesini diliyoruz. Büyük bir ekonomik  girdabın içinde kıvranan basın sektörünün bu girdaptan çıkması adına kalıcı ve ciddi önlemler  alınmasını arzuluyoruz. Unutulmamalıdır ki; Basını ekonomik ve siyasi sansürle kuşatılan milletler,  prangaların gölgesinde yaşarlar" diye konuştu. GAZETECİLİK MEZARA KONULMAK İSTENİYOR Törene Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önemli de katıldı. Av. Önemli, 24  Temmuz 1908 tarihinin basından sansürünk aldırıldığı tarih olduğunu ifade ederek, "Günümüzde  mesleklerini yaptıkları için tutuklanan, 'rahatsız edici yazılar yazdıkları için' bir telefonla işlerine son  verilen gazetecilerin ve basın çalışanlarının olduğunu görüyoruz. Mezara konulmak istenen  gazetecilik mesleği, iletişim çağında sosyal medya mecrası ile yeniden hayat bulmaya  çalışmaktadır" diye konuştu. Yeni haber mecralarının artması ve bu özgürlük alanının gelişmesine dair umutların bugünü  anlamlı kıldığına vurgu yapan Av. Önemli, "Habere ulaşma ve haberi okuyucuya ulaştırma  çabalarında daha özgür ve sansürsüz yarınlar dileklerimizle, tüm basın emekçilerinin 24  Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun" şeklinde sözlerini tamamladı. Etkinliğe katılan gazetecilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.
Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Adana’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Basında Sansürün Kaldırılışının 115'inci yılında Atatürk Anıtı'na çelenk koyan koyan gazeteciler,  Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının yanı sıra basın şehitleri için bir dakikalık saygı  duruşunda bulundular. Daha sonra, Basın Anıtına geçen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer,  Başkan Yardımcıları Dilek Akın, Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali  Sekreter Süreyya Uri ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan buraya da çelenk bıraktı. Özgürlük  Meşalesini ise genç gazeteciler yaktı. Basında sansürün 1908 yılında kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım  atıldığını belirten Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, haber  alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz gününün 'Gazeteciler ve Basın Bayramı'  olarak kutlandığını hatırlattı.

DİRENİŞ GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR
Günümüzde, bu kutlamanın direniş günü olarak anıldığına dikkat çeken Saygıdeğer, "Çünkü  personel ve matbaa maliyetlerinin de artmasıyla ekonomik kuşatma altında boğulan gazeteciler,  bir de siyasetçilerin kişisel kapris ve yersiz sansürlerine karşı yaşam mücadele vermektedir. Artık 
sansürlere bir son verilmesini istiyoruz. Türkiye’nin de çağdaş ülkelerdeki gibi ifade ve basın  özgürlüğünün evrensel standartlara ulaştığı günleri görmesini diliyoruz. Büyük bir ekonomik  girdabın içinde kıvranan basın sektörünün bu girdaptan çıkması adına kalıcı ve ciddi önlemler 
alınmasını arzuluyoruz. Unutulmamalıdır ki; Basını ekonomik ve siyasi sansürle kuşatılan milletler,  prangaların gölgesinde yaşarlar" diye konuştu.
GAZETECİLİK MEZARA KONULMAK İSTENİYOR
Törene Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önemli de katıldı. Av. Önemli, 24  Temmuz 1908 tarihinin basından sansürünk aldırıldığı tarih olduğunu ifade ederek, "Günümüzde  mesleklerini yaptıkları için tutuklanan, 'rahatsız edici yazılar yazdıkları için' bir telefonla işlerine son  verilen gazetecilerin ve basın çalışanlarının olduğunu görüyoruz. Mezara konulmak istenen  gazetecilik mesleği, iletişim çağında sosyal medya mecrası ile yeniden hayat bulmaya  çalışmaktadır" diye konuştu. Yeni haber mecralarının artması ve bu özgürlük alanının gelişmesine dair umutların bugünü  anlamlı kıldığına vurgu yapan Av. Önemli, "Habere ulaşma ve haberi okuyucuya ulaştırma  çabalarında daha özgür ve sansürsüz yarınlar dileklerimizle, tüm basın emekçilerinin 24  Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun" şeklinde sözlerini tamamladı. Etkinliğe katılan gazetecilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.