ACILI BEKLEYİŞE GEÇ GELEN ADALET

GÜNDEM 25.04.2024 - 17:14, Güncelleme: 25.04.2024 - 17:14 1524 kez okundu.
 

ACILI BEKLEYİŞE GEÇ GELEN ADALET

Çorlu Tren Kazası Davasında Karar: 9 Sanığa Hapis Cezası Verildi!"
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı trajik tren kazasına ilişkin mahkeme kararı sonunda açıklandı. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 13 sanıktan 9'u hakkında 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme heyeti, kararını Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan 20. duruşmada açıkladı. Duruşmaya katılan tutuksuz sanıkların arasında dönemin Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, dönemin Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, ve daha birçok isim yer aldı. Sanıklar, suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlarını talep ettiler. 9 SANIĞA 8 YIL 4 AY İLE 17 YIL 6 AY ARASINDA HAPİS CEZASI Ancak mahkeme heyeti, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Karasu'ya 17 yıl 6 ay, Kurt'a 16 yıl 3 ay, Aslan'a 15 yıl, Polat'a 13 yıl 9 ay, ve diğer sanıklara da farklı sürelerde hapis cezası verdi. Bazı sanıkların ise beraat ettiği belirtildi. Mahkeme ayrıca tutuklanan sanıkların cezalarının infazı için Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiğini duyurdu. Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarının devrilmesi sonucu gerçekleşen kaza, ülkede büyük bir yas ve infial yaratmıştı. Soruşturma sonucunda, sanıkların "asli kusurlu" bulundukları gerekçesiyle cezalandırılmaları talep edilmişti. Bu son karar, uzun süren bir adalet mücadelesinin ardından gelmiş oldu. "ADALETİN TAM OLARAK SAĞLANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ" Mahkeme ayrıca Mümin Karasu, Nihat Aslan, Turgut Kurt ve Özkan Polat hakkında tutuklama kararı verdi. Davada yargılanan 4 sanık ise beraat etti. Bu sanıklar; Levent Kaytan, Burhan Ortancıl, Çetin Yıldırım ve Celalettin Çabuk'un ayrı ayrı beraatlarına karar verildi. Ayrıca, bu sanıklar hakkında adli kontrol kararları da kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmayı takip ederek kararlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özel, verilen cezaların bir adım olduğunu ancak sürecin takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Çorlu'da gerçekleşen trajedinin, adalet arayışıyla sonuçlandığını belirten Özel, bu sürecin devam edeceğini ve adaletin tam olarak sağlanması için mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti.
Çorlu Tren Kazası Davasında Karar: 9 Sanığa Hapis Cezası Verildi!"

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı trajik tren kazasına ilişkin mahkeme kararı sonunda açıklandı. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 13 sanıktan 9'u hakkında 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme heyeti, kararını Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan 20. duruşmada açıkladı. Duruşmaya katılan tutuksuz sanıkların arasında dönemin Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, dönemin Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, ve daha birçok isim yer aldı. Sanıklar, suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlarını talep ettiler.

9 SANIĞA 8 YIL 4 AY İLE 17 YIL 6 AY ARASINDA HAPİS CEZASI

Ancak mahkeme heyeti, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Karasu'ya 17 yıl 6 ay, Kurt'a 16 yıl 3 ay, Aslan'a 15 yıl, Polat'a 13 yıl 9 ay, ve diğer sanıklara da farklı sürelerde hapis cezası verdi. Bazı sanıkların ise beraat ettiği belirtildi. Mahkeme ayrıca tutuklanan sanıkların cezalarının infazı için Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiğini duyurdu. Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarının devrilmesi sonucu gerçekleşen kaza, ülkede büyük bir yas ve infial yaratmıştı. Soruşturma sonucunda, sanıkların "asli kusurlu" bulundukları gerekçesiyle cezalandırılmaları talep edilmişti. Bu son karar, uzun süren bir adalet mücadelesinin ardından gelmiş oldu.


"ADALETİN TAM OLARAK SAĞLANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Mahkeme ayrıca Mümin Karasu, Nihat Aslan, Turgut Kurt ve Özkan Polat hakkında tutuklama kararı verdi. Davada yargılanan 4 sanık ise beraat etti. Bu sanıklar; Levent Kaytan, Burhan Ortancıl, Çetin Yıldırım ve Celalettin Çabuk'un ayrı ayrı beraatlarına karar verildi. Ayrıca, bu sanıklar hakkında adli kontrol kararları da kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmayı takip ederek kararlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özel, verilen cezaların bir adım olduğunu ancak sürecin takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Çorlu'da gerçekleşen trajedinin, adalet arayışıyla sonuçlandığını belirten Özel, bu sürecin devam edeceğini ve adaletin tam olarak sağlanması için mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.