ADANA' DA DEV TÜRK BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

GÜNDEM 20.05.2024 - 07:35, Güncelleme: 20.05.2024 - 07:35 4473+ kez okundu.
 

ADANA' DA DEV TÜRK BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

"19 Mayıs Coşkusu: Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de Bayram Havası!"
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümü, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de coşkuyla kutlandı. Bu illerde düzenlenen etkinlikler sabah erken saatlerde başladı ve gün boyu devam etti. Adana'da kutlamalar Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Gençler, dev Atatürk ve Türk bayraklarıyla bando eşliğinde kortej oluşturarak Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Gösteriler arasında halk oyunları, artistik cimnastik ve karate yer aldı.   MERSİN VE HATAY'DA COŞKULU KUTLAMA  Adana'da Kortej, İstasyon Meydanı’na yürüyerek etkinliklerine devam etti. Mersin'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir’in çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir öğrenci dengesini kaybederek yaklaşık 3 metrelik yükseklikten düştü, ancak sağlık durumu iyi olduğu açıklandı. Törene Vali Ali Hamza Pehlivan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Hatay Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Bebek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.   OSMANİYE'DE TÜRK BAYRAĞI MİLLİ ATLETLER TARAFINDAN TAŞINDI  Törene kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Osmaniye'de  ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 7 Ocak Stadı’nda başlayan törende milli atletler tarafından taşınan Türk bayrağı, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim edildi. Halk oyunları ekibi ve sporcular çeşitli gösteriler sundu ve başarılı sporcular ödüllendirildi. Törene Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve milletvekilleri de katıldı. Dört ilde de büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs, Atatürk’ün gençliğe verdiği değeri ve Türk milletinin ona olan bağlılığını bir kez daha vurguladı.
"19 Mayıs Coşkusu: Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de Bayram Havası!"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümü, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de coşkuyla kutlandı. Bu illerde düzenlenen etkinlikler sabah erken saatlerde başladı ve gün boyu devam etti. Adana'da kutlamalar Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Gençler, dev Atatürk ve Türk bayraklarıyla bando eşliğinde kortej oluşturarak Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Gösteriler arasında halk oyunları, artistik cimnastik ve karate yer aldı.

 
MERSİN VE HATAY'DA COŞKULU KUTLAMA 

Adana'da Kortej, İstasyon Meydanı’na yürüyerek etkinliklerine devam etti. Mersin'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir’in çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir öğrenci dengesini kaybederek yaklaşık 3 metrelik yükseklikten düştü, ancak sağlık durumu iyi olduğu açıklandı. Törene Vali Ali Hamza Pehlivan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Hatay Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Bebek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
 

OSMANİYE'DE TÜRK BAYRAĞI MİLLİ ATLETLER TARAFINDAN TAŞINDI 

Törene kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Osmaniye'de  ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 7 Ocak Stadı’nda başlayan törende milli atletler tarafından taşınan Türk bayrağı, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim edildi. Halk oyunları ekibi ve sporcular çeşitli gösteriler sundu ve başarılı sporcular ödüllendirildi. Törene Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve milletvekilleri de katıldı. Dört ilde de büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs, Atatürk’ün gençliğe verdiği değeri ve Türk milletinin ona olan bağlılığını bir kez daha vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.