ADANA YOKSULLUKTA ZİRVEDE!

GÜNDEM 07.08.2024 - 15:51, Güncelleme: 07.08.2024 - 16:22 4598+ kez okundu.
 

ADANA YOKSULLUKTA ZİRVEDE!

TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin En Yoksul Şehri Adana Oldu: İsmail Koncuk'tan Sert Tepki: "Suçlu Ayağa Kalk!"
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'nin en yoksul şehri Adana oldu. Yoksulluk oranının en yüksek olduğu şehirler arasında %14,4 ile Adana ve Mersin yer alıyor. Bu sonuçlar, birçok kişiyi şaşırtırken, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un açıklamaları dikkat çekti. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çukurova gibi dünyanın en verimli ovası üzerinde bulunan Adana ve Mersin'in, yoksulluk sıralamasında başı çekmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.  ADANA'NIN YOKSULLUKTA BAŞI ÇEKMESİ KİMLERİN SORUMLULUĞUDUR?  Koncuk, "Yoksulluk oranının en yüksek olduğu şehirler arasında %14,4 ile Adana ve Mersin yer almış. Çukurova gibi, dünyanın en mümbit ovası üzerinde bulunan Adana'nın yoksulluk sıralamasında başı çeker hale gelmesi, kimlerin sorumluluğudur? Suçlu ayağa kalk!" şeklinde sert bir çıkış yaptı.TÜİK'in açıkladığı rapora göre, %13,7 yoksulluk oranıyla Mardin, Batman, Şırnak, Ağrı, Kars, Siirt ve Ardahan da en yoksul şehirler listesinde yer aldı. Bu şehirler, Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yer alıyor ve ekonomik olarak geri kalmış durumda oldukları biliniyor.Göreli yoksulluk oranı en düşük olan bölgeler ise %2,2 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli; %6,5 ile Bursa, Eskişehir, Bilecik ve %7,7 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis olarak hesaplandı ARAŞTIRMADA GELİR FARKLARI YAŞAM KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU  Özellikle Bursa ve Eskişehir'in düşük yoksulluk oranları, bu şehirlerin ekonomik olarak ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.TÜİK'in 2021 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları, gelir bilgilerini 2020 yılını referans alarak hesapladı. Gelir hesaplamalarında, hanehalkı gelirleri, hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürüldü. Bu sayede, şehirler arasındaki gelir farkları ve yaşam koşulları daha net bir şekilde ortaya kondu. Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli ipuçları verirken, bölgesel eşitsizliklerin hala büyük bir sorun olduğunu da gözler önüne serdi. .
TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin En Yoksul Şehri Adana Oldu: İsmail Koncuk'tan Sert Tepki: "Suçlu Ayağa Kalk!"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'nin en yoksul şehri Adana oldu. Yoksulluk oranının en yüksek olduğu şehirler arasında %14,4 ile Adana ve Mersin yer alıyor. Bu sonuçlar, birçok kişiyi şaşırtırken, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un açıklamaları dikkat çekti. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çukurova gibi dünyanın en verimli ovası üzerinde bulunan Adana ve Mersin'in, yoksulluk sıralamasında başı çekmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. 

ADANA'NIN YOKSULLUKTA BAŞI ÇEKMESİ KİMLERİN SORUMLULUĞUDUR? 

Koncuk, "Yoksulluk oranının en yüksek olduğu şehirler arasında %14,4 ile Adana ve Mersin yer almış. Çukurova gibi, dünyanın en mümbit ovası üzerinde bulunan Adana'nın yoksulluk sıralamasında başı çeker hale gelmesi, kimlerin sorumluluğudur? Suçlu ayağa kalk!" şeklinde sert bir çıkış yaptı.TÜİK'in açıkladığı rapora göre, %13,7 yoksulluk oranıyla Mardin, Batman, Şırnak, Ağrı, Kars, Siirt ve Ardahan da en yoksul şehirler listesinde yer aldı. Bu şehirler, Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yer alıyor ve ekonomik olarak geri kalmış durumda oldukları biliniyor.Göreli yoksulluk oranı en düşük olan bölgeler ise %2,2 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli; %6,5 ile Bursa, Eskişehir, Bilecik ve %7,7 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis olarak hesaplandı

ARAŞTIRMADA GELİR FARKLARI YAŞAM KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU 

Özellikle Bursa ve Eskişehir'in düşük yoksulluk oranları, bu şehirlerin ekonomik olarak ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.TÜİK'in 2021 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları, gelir bilgilerini 2020 yılını referans alarak hesapladı. Gelir hesaplamalarında, hanehalkı gelirleri, hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürüldü. Bu sayede, şehirler arasındaki gelir farkları ve yaşam koşulları daha net bir şekilde ortaya kondu. Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli ipuçları verirken, bölgesel eşitsizliklerin hala büyük bir sorun olduğunu da gözler önüne serdi.
.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.