Adanalı tenisçiye ABD’deki üniversiteden burs

SPOR 16.06.2021 - 16:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1810+ kez okundu.
 

Adanalı tenisçiye ABD’deki üniversiteden burs

  Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) milli tenisçilerinden Emir Şendoğan, ABD’deki Rice Üniversitesi’ne tenis bursu ile kabul edildi. 14, 16 ve 18 yaşlarda milli takımda yer alan Adana tenisçi Emir Şendoğan’a, ABD’nin Houston şehrindeki üniversitede tenis bursu ile okuma yolu açıldı. Şendoğan, Rice Üniversitesi’ne tüm dünyadan tenis bursu ile kabul edilen 3 tenisçiden biri oldu. Tenis kariyerinde ITF Junior dünya klasmanında 128’inci sıraya kadar yükselme başarısı gösteren, Avustralya Acık’ta oynayarak Adana’yı grand slam’de temsil eden Şendoğan, “Rice Üniversitesi ile 200 bin dolar burs anlaşması imzaladım. ABD’de üniversiteler arası tenis liglerinden en iyisi olan Divison-1’de mücadele edeceğim. ABD’deki Rice Üniversitesi erkek tenis takımına tenis bursu ile kabul edilen 3 kişiden biri olmak gerçekten çok büyük mutluluk ve gurur verici. ABD’de hem kulübümü, hem okulumu, hem de ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim” dedi. Adanalı milli raket Şendoğan’ı kutlayan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, “14, 16 ve 18 yaşlarda milli takıma seçilerek Adana’nın gururu olan, 16 Yaş’ta Türkiye şampiyonluğu kupasını kaldıran tenisçimize ABD’deki üniversite hayatında ve ABD’deki üniversiteler arası tenis liginde başarı diliyorum. Adanalı sporcumuzun ABD’de de gururumuz olmayı devam ettireceğine inancımız tam” diye konuştu.

 

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) milli tenisçilerinden Emir Şendoğan, ABD’deki Rice Üniversitesi’ne tenis bursu ile kabul edildi. 14, 16 ve 18 yaşlarda milli takımda yer alan Adana tenisçi Emir Şendoğan’a, ABD’nin Houston şehrindeki üniversitede tenis bursu ile okuma yolu açıldı. Şendoğan, Rice Üniversitesi’ne tüm dünyadan tenis bursu ile kabul edilen 3 tenisçiden biri oldu.

Tenis kariyerinde ITF Junior dünya klasmanında 128’inci sıraya kadar yükselme başarısı gösteren, Avustralya Acık’ta oynayarak Adana’yı grand slam’de temsil eden Şendoğan, “Rice Üniversitesi ile 200 bin dolar burs anlaşması imzaladım. ABD’de üniversiteler arası tenis liglerinden en iyisi olan Divison-1’de mücadele edeceğim. ABD’deki Rice Üniversitesi erkek tenis takımına tenis bursu ile kabul edilen 3 kişiden biri olmak gerçekten çok büyük mutluluk ve gurur verici. ABD’de hem kulübümü, hem okulumu, hem de ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim” dedi.

Adanalı milli raket Şendoğan’ı kutlayan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, “14, 16 ve 18 yaşlarda milli takıma seçilerek Adana’nın gururu olan, 16 Yaş’ta Türkiye şampiyonluğu kupasını kaldıran tenisçimize ABD’deki üniversite hayatında ve ABD’deki üniversiteler arası tenis liginde başarı diliyorum. Adanalı sporcumuzun ABD’de de gururumuz olmayı devam ettireceğine inancımız tam” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.