"ADANALI YETİŞTİRİCİLERE BÜYÜK DESTEK"

GÜNDEM 18.03.2024 - 09:25, Güncelleme: 18.03.2024 - 09:25 1048+ kez okundu.
 

"ADANALI YETİŞTİRİCİLERE BÜYÜK DESTEK"

Bakanlıktan Adana'ya Müjde: Yetiştiricilere 76 Milyon TL Destek Yolda!
Hayvancılık sektörü, ülkemizde ciddi zorluklarla karşı karşıya. Son yıllardaki istatistikler, hayvan varlığının azaldığını ve et üretiminin düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Özellikle kırmızı et fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde, hayvancılığın temel sorunlarından biri olan yem maliyeti %70'lik bir payla sektörün önünde büyük bir engel olarak dururken, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adana'daki yetiştiricilere büyük bir destek müjdesi verdi.Toplamda 76 milyon 365 bin 705 lira tutarındaki destekleme ödemeleri, 5 farklı alanda gerçekleştirilecek.  "ÜRETİCİLERİMİZİN RAHATLAMASINI İSTİYORUZ" Koyun ve keçi desteklemesi, hayvan alımı desteği, arılı kovan desteği, damızlık ana arı üretme desteği, atık desteği ve küpe uygulama desteği gibi alanlarda sağlanacak bu destekler, sektörün güçlenmesine ve üreticilerin nefes almasına yardımcı olacak.Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bakanlığın bu önemli adımıyla ilgili olarak, "Yetiştiricilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Bu destekleme ödemeleriyle sektörümüzün canlanmasını ve üreticilerimizin rahatlamasını amaçlıyoruz. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun!" şeklinde konuştu.
Bakanlıktan Adana'ya Müjde: Yetiştiricilere 76 Milyon TL Destek Yolda!

Hayvancılık sektörü, ülkemizde ciddi zorluklarla karşı karşıya. Son yıllardaki istatistikler, hayvan varlığının azaldığını ve et üretiminin düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Özellikle kırmızı et fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde, hayvancılığın temel sorunlarından biri olan yem maliyeti %70'lik bir payla sektörün önünde büyük bir engel olarak dururken, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adana'daki yetiştiricilere büyük bir destek müjdesi verdi.Toplamda 76 milyon 365 bin 705 lira tutarındaki destekleme ödemeleri, 5 farklı alanda gerçekleştirilecek. 

"ÜRETİCİLERİMİZİN RAHATLAMASINI İSTİYORUZ"
Koyun ve keçi desteklemesi, hayvan alımı desteği, arılı kovan desteği, damızlık ana arı üretme desteği, atık desteği ve küpe uygulama desteği gibi alanlarda sağlanacak bu destekler, sektörün güçlenmesine ve üreticilerin nefes almasına yardımcı olacak.Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bakanlığın bu önemli adımıyla ilgili olarak, "Yetiştiricilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Bu destekleme ödemeleriyle sektörümüzün canlanmasını ve üreticilerimizin rahatlamasını amaçlıyoruz. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun!" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.