ADANA'NIN BÜYÜLÜ NİSAN'I PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI

GÜNDEM 04.04.2024 - 15:19, Güncelleme: 04.04.2024 - 15:19 1758+ kez okundu.
 

ADANA'NIN BÜYÜLÜ NİSAN'I PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI

Adana'yı Renklendirecek: Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin İlk Durağı Portakal Çiçeği Karnavalıyla Başlıyor!"
Adana, kültür ve sanatın kalbi olmaya hazırlanıyor! Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ilk durağı olarak seçilen bu muhteşem şehir, 13 Nisan'da başlayacak olan Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusuna ev sahipliği yapacak. Türkiye Kültür Yolu Festivali, 21 Nisan'a kadar devam edecek ve şehri dört bir yanıyla renklendirecek.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önderliğinde düzenlenen festival, bu yıl 12. kez düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile daha da renklenecek. Adana, festival kapsamında 30'dan fazla noktada konserlerden sergilere, söyleşilerden atölyelere kadar her yaşa uygun etkinliklerle dolu dokuz gün geçirecek. Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelen gönüllülerin katılımıyla oluşturulan etkinlikler de karnaval programında yer alacak. Renkli Dev Karnaval Korteji başta olmak üzere birçok etkinlik, Adana'nın sokaklarını hem festival ziyaretçileriyle hem de karnavalseverlerle buluşturacak. ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM SAHNEDE OLACAK 2024 yılında da katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefleyen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Anadolu'nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinliklerle Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliğini görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyimle sunacak. Festivalin ilk durağı olan Adana, bu muhteşem etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor. Festival boyunca pek çok ünlü isim de sahnede olacak. Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek ve daha birçok farklı müzisyen ve grup, Köfn Merkez Park'ta ve Atatürk Parkı'nda hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca, İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman, Atatürk Parkı'nda Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek.Şehrin dört bir yanında ise birbirinden etkileyici sergiler sanatseverleri bekliyor olacak.  SANAT TUTKUNLARI BU KARNAVALDA BULUŞUYOR Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Anıt Müze'de sergilenecekken, "Atatürk Kültür Yolunda" adlı eser Tren Garı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bunun yanı sıra, restore edilerek müzeye dönüştürülen Milli Mensucat Fabrikası ve Adana Müze Kompleksi de birbirinden değerli sergilere ev sahipliği yapacak. Tiyatro tutkunları da unutulmadı! Festival kapsamında Ramazanoğlu Kültür Merkezi ile 01 Burda PGM, Devlet Tiyatrolarının kapalı gişe eserlerine ev sahipliği yapacak. Birbirinden etkileyici oyunlar, seyircilerle buluşacak ve sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın heyecan verici etkinlikleri de festivale ayrı bir renk katacak. Renkli Karnaval Korteji, Kortej Kostümleri Yarışması, Su Korteji, Portakallı Lezzetler Yarışması ve daha birçok etkinlik, Adana'nın sokaklarını coşturacak.Türkiye Kültür Yolu Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalı ile Adana, kültür ve sanatın coşkusunu tüm dünyaya hissettirecek!
Adana'yı Renklendirecek: Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin İlk Durağı Portakal Çiçeği Karnavalıyla Başlıyor!"

Adana, kültür ve sanatın kalbi olmaya hazırlanıyor! Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ilk durağı olarak seçilen bu muhteşem şehir, 13 Nisan'da başlayacak olan Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusuna ev sahipliği yapacak. Türkiye Kültür Yolu Festivali, 21 Nisan'a kadar devam edecek ve şehri dört bir yanıyla renklendirecek.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önderliğinde düzenlenen festival, bu yıl 12. kez düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile daha da renklenecek. Adana, festival kapsamında 30'dan fazla noktada konserlerden sergilere, söyleşilerden atölyelere kadar her yaşa uygun etkinliklerle dolu dokuz gün geçirecek. Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelen gönüllülerin katılımıyla oluşturulan etkinlikler de karnaval programında yer alacak. Renkli Dev Karnaval Korteji başta olmak üzere birçok etkinlik, Adana'nın sokaklarını hem festival ziyaretçileriyle hem de karnavalseverlerle buluşturacak.

ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM SAHNEDE OLACAK

2024 yılında da katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefleyen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Anadolu'nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinliklerle Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliğini görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyimle sunacak. Festivalin ilk durağı olan Adana, bu muhteşem etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor. Festival boyunca pek çok ünlü isim de sahnede olacak. Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek ve daha birçok farklı müzisyen ve grup, Köfn Merkez Park'ta ve Atatürk Parkı'nda hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca, İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman, Atatürk Parkı'nda Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek.Şehrin dört bir yanında ise birbirinden etkileyici sergiler sanatseverleri bekliyor olacak. 

SANAT TUTKUNLARI BU KARNAVALDA BULUŞUYOR

Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Anıt Müze'de sergilenecekken, "Atatürk Kültür Yolunda" adlı eser Tren Garı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bunun yanı sıra, restore edilerek müzeye dönüştürülen Milli Mensucat Fabrikası ve Adana Müze Kompleksi de birbirinden değerli sergilere ev sahipliği yapacak. Tiyatro tutkunları da unutulmadı! Festival kapsamında Ramazanoğlu Kültür Merkezi ile 01 Burda PGM, Devlet Tiyatrolarının kapalı gişe eserlerine ev sahipliği yapacak. Birbirinden etkileyici oyunlar, seyircilerle buluşacak ve sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın heyecan verici etkinlikleri de festivale ayrı bir renk katacak. Renkli Karnaval Korteji, Kortej Kostümleri Yarışması, Su Korteji, Portakallı Lezzetler Yarışması ve daha birçok etkinlik, Adana'nın sokaklarını coşturacak.Türkiye Kültür Yolu Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalı ile Adana, kültür ve sanatın coşkusunu tüm dünyaya hissettirecek!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.