Afet Bölgelerinde Turizm Faaliyetleriyle Kalkındırma Çalışmaları

SAĞLIK-YAŞAM 07.04.2023 - 11:54, Güncelleme: 07.04.2023 - 11:54 2921+ kez okundu.
 

Afet Bölgelerinde Turizm Faaliyetleriyle Kalkındırma Çalışmaları

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde çok şiddetli etkileri olan deprem felaketinin uzun soluklu destek süreci devam ediyor.
   Depremin ilk  anından itibaren Pazarlama İletişimcileri Derneği - PİD olarak; hızla aksiyon  alarak gerekli ihtiyaçların tespitini sağladık. İhtiyaç tespitimiz sonrası bölge ve  merkezler arasındaki destek koordinasyonlarına dahil olarak üyelerimizle birlikte çalışmalarımızı başlattık. Buradaki en önemli konunun “sürdürülebilirlik” olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dernek Başkanımız Elmas Özler, Turizm Haftası vesilesiyle deprem bölgelerinin yeniden kalkındırılmasına yönelik sürdürülebilir projeler için hepimizin çalışıp üstümüze düşen rolleri yerine getirmemiz gerektiğini dile getirdi. “PİD olarak öncelikle bölgede yaraların sarılmasının gerektiğini düşünüyor ve konuda katkı sunmaya çalışıyoruz. Orta ve uzun vadede ise kültürel dokunun yapısını koruyarak turizm faaliyetlerine yönelik kültür ve gastronomi rotalarının gözden geçirilmesi, yeni rotalar tasarlanması, bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve bölgelerin tanıtım materyallerini  güncellenmesi gibi uzun bir yol olacak. Bölgede yaşamınyeniden canlanması hepimize moral olacak. Bu yolda her birimize görev düşüyor.” “Pazarlama İletişimcileri Derneği olarak; birlik, beraberlik ve dayanışmaruhuyla dernek üyelerimiz ile birlikte bu zorlu yolda birlikte yürüyeceğimize inancımız sonsuz. Ticari faaliyetlerin başlamasıyla birlikte bölgenin tekrar kalkındırılmasına yönelik projeler zinciri tasarlamalıyız. Hizmet verdiğimiz marka – kurum ve kuruluşları bu projelere dahil ederek birlikte hayata geçirmeliyiz.” diyerek Turizm Haftası vesileyle deprem bölgelerinde kalkındırma çalışmalarına dikkat çekti. Pazarlama İletişimcileri Derneği – PİD Hakkında: Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği; içinde bulundukları sektörün gelişmesine, sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacı ile 2005 yılında kurulmuştur. 2022 Aralık ayında resmi olarak Pazarlama İletişimcileri Derneği olarak yenilendiğini duyurmasının ardından pazarlama sektörüne vizyon kazandırmayı, sağlıklı büyümeyi sağlamayı, sektör çalışanları arasında iletişim kurmayı, hizmet kalitesini yükseltmeyi ve haksız rekabete karşı mücadele etmeyi amaçlamaktadır.
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde çok şiddetli etkileri olan deprem felaketinin uzun soluklu destek süreci devam ediyor.


 
 Depremin ilk  anından itibaren Pazarlama İletişimcileri Derneği - PİD olarak; hızla aksiyon  alarak gerekli ihtiyaçların tespitini sağladık. İhtiyaç tespitimiz sonrası bölge ve  merkezler arasındaki destek koordinasyonlarına dahil olarak üyelerimizle birlikte çalışmalarımızı başlattık. Buradaki en önemli konunun “sürdürülebilirlik” olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dernek Başkanımız Elmas Özler, Turizm Haftası vesilesiyle deprem bölgelerinin yeniden kalkındırılmasına yönelik sürdürülebilir projeler için hepimizin çalışıp üstümüze düşen rolleri yerine getirmemiz gerektiğini dile getirdi. “PİD olarak öncelikle bölgede yaraların sarılmasının gerektiğini düşünüyor ve konuda katkı sunmaya çalışıyoruz. Orta ve uzun vadede ise kültürel dokunun yapısını koruyarak turizm faaliyetlerine yönelik kültür ve gastronomi rotalarının gözden geçirilmesi, yeni rotalar tasarlanması, bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve bölgelerin tanıtım materyallerini  güncellenmesi gibi uzun bir yol olacak. Bölgede yaşamınyeniden canlanması hepimize moral olacak. Bu yolda her birimize görev
düşüyor.” “Pazarlama İletişimcileri Derneği olarak; birlik, beraberlik ve dayanışmaruhuyla dernek üyelerimiz ile birlikte bu zorlu yolda birlikte yürüyeceğimize inancımız sonsuz. Ticari faaliyetlerin başlamasıyla birlikte bölgenin tekrar kalkındırılmasına yönelik projeler zinciri tasarlamalıyız. Hizmet verdiğimiz marka
– kurum ve kuruluşları bu projelere dahil ederek birlikte hayata geçirmeliyiz.”
diyerek Turizm Haftası vesileyle deprem bölgelerinde kalkındırma çalışmalarına
dikkat çekti.

Pazarlama İletişimcileri Derneği – PİD Hakkında:
Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği; içinde bulundukları sektörün gelişmesine,
sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacı ile 2005 yılında kurulmuştur. 2022 Aralık

ayında resmi olarak Pazarlama İletişimcileri Derneği olarak yenilendiğini duyurmasının
ardından pazarlama sektörüne vizyon kazandırmayı, sağlıklı büyümeyi sağlamayı, sektör
çalışanları arasında iletişim kurmayı, hizmet kalitesini yükseltmeyi ve haksız rekabete karşı
mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.