Almanya’ya göçün 60. yılında göç deneyiminin temsilleri konuşulacak

DÜNYA 30.10.2021 - 09:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1833+ kez okundu.
 

Almanya’ya göçün 60. yılında göç deneyiminin temsilleri konuşulacak

      İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından düzenlenecek “Almanya’ya Göçün 60. Yılında Göç Deneyiminin Temsillerini Konuşmak: Sosyal Bilime ve Sanata Yansımalar” başlıklı etkinlikle Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması’nın 60’ıncı yıl dönümünde göçmenlerin sesinin, tecrübelerinin nasıl yansıtıldığı değerli uzmanların ve araştırmacıların çalışmaları aracılığıyla ele alınacak. “Almanya’ya Göçün 60. Yılında Göç Deneyiminin Temsillerini Konuşmak: Sosyal Bilime ve Sanata Yansımalar” başlıklı etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından düzenlenecek. Hem yüzyüze hem de çevrimiçi yöntemle takip edilebilecek etkinlik, 1 Kasım 2021 Pazartesi günü 16.00-19.00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü E1-301’de gerçekleştirilecek.  Günümüzdeki koşullar ve göçmenlere karşı algıları da dikkate alarak hem tarihsel hem de geleceğe yönelik bir perspektifle şekillendirilecek oturumlarda, göçmenlerin kendi tanıklıkları ve deneyimlerinin nasıl temsil edildiği sanat ve sosyal bilimden örneklerle tartışılacak. Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci ve Prof. Dr. Emre Erdoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya, psikolog ve yazar Dr. Gündüz Vassaf, Doç. Dr. Serhat Güney, Doç. Dr. Lea Nocera, Prof. Dr. Christoph Schroeder ve Dr. Deniz Güneş Yardımcı, iki ayrı oturumda, göç süreçleri, göçmenlerin sesleri ve tecrübelerinin akademik çalışmalar, gündelik hayat ve sanattaki yansımalarını ele alacaklar. 

 

 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından düzenlenecek “Almanya’ya Göçün 60. Yılında Göç Deneyiminin Temsillerini Konuşmak: Sosyal Bilime ve Sanata Yansımalar” başlıklı etkinlikle Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması’nın 60’ıncı yıl dönümünde göçmenlerin sesinin, tecrübelerinin nasıl yansıtıldığı değerli uzmanların ve araştırmacıların çalışmaları aracılığıyla ele alınacak.

“Almanya’ya Göçün 60. Yılında Göç Deneyiminin Temsillerini Konuşmak: Sosyal Bilime ve Sanata Yansımalar” başlıklı etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından düzenlenecek. Hem yüzyüze hem de çevrimiçi yöntemle takip edilebilecek etkinlik, 1 Kasım 2021 Pazartesi günü 16.00-19.00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü E1-301’de gerçekleştirilecek. 

Günümüzdeki koşullar ve göçmenlere karşı algıları da dikkate alarak hem tarihsel hem de geleceğe yönelik bir perspektifle şekillendirilecek oturumlarda, göçmenlerin kendi tanıklıkları ve deneyimlerinin nasıl temsil edildiği sanat ve sosyal bilimden örneklerle tartışılacak. Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci ve Prof. Dr. Emre Erdoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya, psikolog ve yazar Dr. Gündüz Vassaf, Doç. Dr. Serhat Güney, Doç. Dr. Lea Nocera, Prof. Dr. Christoph Schroeder ve Dr. Deniz Güneş Yardımcı, iki ayrı oturumda, göç süreçleri, göçmenlerin sesleri ve tecrübelerinin akademik çalışmalar, gündelik hayat ve sanattaki yansımalarını ele alacaklar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.