ANA KİRİŞİ KESİP SİLAHLA TEHDİT ETMİŞ

GÜNDEM 27.02.2024 - 15:57, Güncelleme: 27.02.2024 - 15:57 2542+ kez okundu.
 

ANA KİRİŞİ KESİP SİLAHLA TEHDİT ETMİŞ

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Adana'da 64 kişinin öldüğü Tutar Yapı Sitesi'nde yaşananlar, hukuk ve güvenlik endişelerini beraberinde getiriyor.
Depremde Yıkılan Tutar Apartmanı: Ana Kiriş Kesilmiş, Suç Duyurusu ve Tehdit İddiaları  Avukat Mehtap Akyüz Özcan, yıkılan apartmanda yapılan tadilat sırasında ana kirişin kesildiğini ve tadilatı yaptıran B.B.'nin bina sakinlerini silahla tehdit ettiğini belirtti.Tutar yapı ailesi 2020'de pandemi başlarında yapılan tadilat sırasında zemin kat ile birinci katın birleştirilmesi için  merdiven kovası yapılması sırasında ana kirişin kesildiği iddia ediliyor. Bu durumun, binanın güvenliği açısından risk oluşturduğu öne sürülüyor. SORUŞTURMA YENİDEN BAŞLADI Olayın daha da karmaşık hale gelmesi ise, B.B.'nin bina sakinlerini tehdit ettiği iddialarıyla ortaya çıkıyor. Avukat Özcan, B.B.'nin zemin kat ile birinci katı birleştirip işletmeye kiralamak istediğini ancak buna karşı çıkanları silahla tehdit ettiğini belirtiyor. Bu arada, davanın tek sanığı olan inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya'nın Türkiye'ye iade süreci devam ederken, mahkeme binada tadilat yaptıran O.B. ve B.B hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Avukat Özcan, O.B. ve B.B hakkında daha önce takipsizlik kararı verilmesine rağmen, mahkemenin 2.celsede dinlenen tanık, müşteki beyanlarını yeni delil kabul etmesi nedeniyle yeniden suç duyurusunda bulunmaya yönelik ara karar kurduğunu ifade etti.Bu gelişmeler, hem hukuki sürecin karmaşıklığını hem de yapılan tadilatların güvenlik standartlarına uygunluğu konusunda endişeleri artırıyor.
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Adana'da 64 kişinin öldüğü Tutar Yapı Sitesi'nde yaşananlar, hukuk ve güvenlik endişelerini beraberinde getiriyor.

Depremde Yıkılan Tutar Apartmanı: Ana Kiriş Kesilmiş, Suç Duyurusu ve Tehdit İddiaları


 Avukat Mehtap Akyüz Özcan, yıkılan apartmanda yapılan tadilat sırasında ana kirişin kesildiğini ve tadilatı yaptıran B.B.'nin bina sakinlerini silahla tehdit ettiğini belirtti.Tutar yapı ailesi 2020'de pandemi başlarında yapılan tadilat sırasında zemin kat ile birinci katın birleştirilmesi için  merdiven kovası yapılması sırasında ana kirişin kesildiği iddia ediliyor. Bu durumun, binanın güvenliği açısından risk oluşturduğu öne sürülüyor.

SORUŞTURMA YENİDEN BAŞLADI
Olayın daha da karmaşık hale gelmesi ise, B.B.'nin bina sakinlerini tehdit ettiği iddialarıyla ortaya çıkıyor. Avukat Özcan, B.B.'nin zemin kat ile birinci katı birleştirip işletmeye kiralamak istediğini ancak buna karşı çıkanları silahla tehdit ettiğini belirtiyor. Bu arada, davanın tek sanığı olan inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya'nın Türkiye'ye iade süreci devam ederken, mahkeme binada tadilat yaptıran O.B. ve B.B hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Avukat Özcan, O.B. ve B.B hakkında daha önce takipsizlik kararı verilmesine rağmen, mahkemenin 2.celsede dinlenen tanık, müşteki beyanlarını yeni delil kabul etmesi nedeniyle yeniden suç duyurusunda bulunmaya yönelik ara karar kurduğunu ifade etti.Bu gelişmeler, hem hukuki sürecin karmaşıklığını hem de yapılan tadilatların güvenlik standartlarına uygunluğu konusunda endişeleri artırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.