ASGARİ ÜCRET ASGARİ YAŞAMI KARŞILAMAYA YETMİYOR

GÜNDEM 31.01.2024 - 14:45, Güncelleme: 31.01.2024 - 16:00 2227+ kez okundu.
 

ASGARİ ÜCRET ASGARİ YAŞAMI KARŞILAMAYA YETMİYOR

İktidarın müjde olarak duyurduğu 17 bin 2 TL’ lik asgari ücret yaşam maliyeti olan 19 bin 630 TL’ nin altında kaldı.
YOKSULLUK SINIRI 50 BİNE DAYANDI  Türk-İş'in Ocak 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporu açıklandı. Rapora göre, Türkiye genelinde yaşam maliyeti endişe verici bir seviyeye yükseldi. Bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 19 bin 630 TL olarak belirlenirken, açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 49 bin 19 TL'ye ulaştı. Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise, Türkiye'de 11 milyon kişinin sürekli yoksulluk içinde olduğu gerçeği oldu. Asgari ücretin temel yaşam giderlerini karşılamaya yetmediği vurgulanırken, ekonomik mücadelenin giderek arttığına dikkat çekildi. TEMEL GIDAYA ERİŞİM ZORLAŞTI Mutfak enflasyonunda yaşanan artışlar da raporun önemli bir bulgusu. Gıda harcamalarında aylık %4,27'lik bir artış gözlemlenirken, son on iki ayda mutfak enflasyonu %69,76 oranında yükseldi. Bu durum, vatandaşların gıda ve temel ihtiyaç maddelerine erişimini zorlaştırarak yoksulluğun derinleşmesine katkıda bulunuyor. Rapordaki verilere göre, et ve balık fiyatlarında belirgin artışlar yaşanıyor.  YOKSULLUK DERİNLEŞİYOR Balık fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken, ekmek fiyatlarındaki artış da endişe verici olarak belirtiliyor. Türk-İş'in açıkladığı veriler, ekonomik politikalarda değişiklik yapılması ve sosyal destek önlemlerinin artırılması gerekliliğini ortaya koyuyor. Aksi halde, yoksulluk ve ekonomik eşitsizliklerin daha da derinleşmesi kaçınılmaz görünüyor.
İktidarın müjde olarak duyurduğu 17 bin 2 TL’ lik asgari ücret yaşam maliyeti olan 19 bin 630 TL’ nin altında kaldı.

YOKSULLUK SINIRI 50 BİNE DAYANDI 

Türk-İş'in Ocak 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporu açıklandı. Rapora göre, Türkiye genelinde yaşam maliyeti endişe verici bir seviyeye yükseldi. Bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 19 bin 630 TL olarak belirlenirken, açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 49 bin 19 TL'ye ulaştı. Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise, Türkiye'de 11 milyon kişinin sürekli yoksulluk içinde olduğu gerçeği oldu. Asgari ücretin temel yaşam giderlerini karşılamaya yetmediği vurgulanırken, ekonomik mücadelenin giderek arttığına dikkat çekildi.
TEMEL GIDAYA ERİŞİM ZORLAŞTI
Mutfak enflasyonunda yaşanan artışlar da raporun önemli bir bulgusu. Gıda harcamalarında aylık %4,27'lik bir artış gözlemlenirken, son on iki ayda mutfak enflasyonu %69,76 oranında yükseldi. Bu durum, vatandaşların gıda ve temel ihtiyaç maddelerine erişimini zorlaştırarak yoksulluğun derinleşmesine katkıda bulunuyor. Rapordaki verilere göre, et ve balık fiyatlarında belirgin artışlar yaşanıyor. 
YOKSULLUK DERİNLEŞİYOR
Balık fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken, ekmek fiyatlarındaki artış da endişe verici olarak belirtiliyor. Türk-İş'in açıkladığı veriler, ekonomik politikalarda değişiklik yapılması ve sosyal destek önlemlerinin artırılması gerekliliğini ortaya koyuyor. Aksi halde, yoksulluk ve ekonomik eşitsizliklerin daha da derinleşmesi kaçınılmaz görünüyor.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.