ATO üyelerine KGF bilgilendirmesi

EKONOMİ 12.02.2017 - 13:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2980+ kez okundu.
 

ATO üyelerine KGF bilgilendirmesi

Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, yürürlüğe yeni giren değişiklikleri anlattı:
    Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolunun, KOBİ’lerin güçlendirilmesinden geçtiğini belirterek, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler, yalnızca ekonomik gelişimin değil; sosyal dengenin ve istikrarın da en önemli aktörleridir. KGF olarak hedefimiz, KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha uygun koşullarda rekabet etmelerini sağlamaktır” dedi. Kredi Garanti Fonu Adana Şubesi, Adana Ticaret Odası üyelerinin KGF’den daha yüksek düzeyde yararlandırılmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. ATO Meclis salonunda gerçekleşen ve Meclis Başkanımız Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel ve Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş tarafından sunum yapıldı.  KGF’nin, teminat yetersizliği olan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına Yardım” başlıklı 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1993 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Altuntaş, “KGF’den, KOBİ’ler ve KOBİ vasfına sahip; kadın girişimciler ve genç girişimciler esnaf ve sanatkar, tarımsal işletmeler, çiftçiler, serbest meslek mensupları ve hazine desteklerinden şarta bağlı olarak; KOBİ ölçeğinden büyük işletmeler yararlanabiliyor” dedi. KGF’nin KOBİ’lere sunduğu imkanların 2017’den itibaren daha genişletildiğini belirten Altuntaş, yeniliklere ilişkin şu görüşleri dile getirdi:  “Yeni Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte, daha önce 15 milyar TL olan KGF tarafından verilebilecek Hazine destekli kefaletlerin toplam bakiye tutarı, 20 milyar TL’ye yükseltilmiştir. Tahsis işlemlerinin, kredi onay komiteleri yerine rating sistemi ve portföy garanti sistemi - PGS (en az yüzde 70) ile yürütülmesine karar verilmiştir. Bankaların, verilen tazmin karşılama üst limitleri dahilinde işlem yapması ile ilgili yapı kurulmuştur. Uygulanacak oran yüzde 7 olarak tespit edilmiştir. KOBİ’lerin kefalet üst limiti 1,5/2,5 milyon TL’den 3 milyon dolara çıkarılmıştır. Yararlanıcı tanımına ‘KOBİ tanımı dışında kalan diğer işletmeler’ eklenerek kefalet üst limiti 50 milyon USD olarak belirlenmiştir. Sadece SGK ve Vergi Dairesine muaccel hale gelmiş borcu olmayan firmalara kefalet sağlanmakta iken yeni düzenleme ile muaccel hale gelmiş borcun, kefalet sağlanacak kredinin yüzde20’sini aşmaması ve kullanılacak kredi ile ödenmesi durumunda kefalet verilebilmesinin önü açılmıştır.” Kredi Garanti Fonu Adana Şubesi Müdürü Altuntaş, toplantının son bölümünde katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, yürürlüğe yeni giren değişiklikleri anlattı:

 

 

Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolunun, KOBİ’lerin güçlendirilmesinden geçtiğini belirterek, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler, yalnızca ekonomik gelişimin değil; sosyal dengenin ve istikrarın da en önemli aktörleridir. KGF olarak hedefimiz, KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha uygun koşullarda rekabet etmelerini sağlamaktır” dedi.

Kredi Garanti Fonu Adana Şubesi, Adana Ticaret Odası üyelerinin KGF’den daha yüksek düzeyde yararlandırılmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. ATO Meclis salonunda gerçekleşen ve Meclis Başkanımız Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel ve Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş tarafından sunum yapıldı.  KGF’nin, teminat yetersizliği olan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına Yardım” başlıklı 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1993 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Altuntaş, “KGF’den, KOBİ’ler ve KOBİ vasfına sahip; kadın girişimciler ve genç girişimciler esnaf ve sanatkar, tarımsal işletmeler, çiftçiler, serbest meslek mensupları ve hazine desteklerinden şarta bağlı olarak; KOBİ ölçeğinden büyük işletmeler yararlanabiliyor” dedi.

KGF’nin KOBİ’lere sunduğu imkanların 2017’den itibaren daha genişletildiğini belirten Altuntaş, yeniliklere ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

 “Yeni Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte, daha önce 15 milyar TL olan KGF tarafından verilebilecek Hazine destekli kefaletlerin toplam bakiye tutarı, 20 milyar TL’ye yükseltilmiştir. Tahsis işlemlerinin, kredi onay komiteleri yerine rating sistemi ve portföy garanti sistemi - PGS (en az yüzde 70) ile yürütülmesine karar verilmiştir. Bankaların, verilen tazmin karşılama üst limitleri dahilinde işlem yapması ile ilgili yapı kurulmuştur. Uygulanacak oran yüzde 7 olarak tespit edilmiştir. KOBİ’lerin kefalet üst limiti 1,5/2,5 milyon TL’den 3 milyon dolara çıkarılmıştır. Yararlanıcı tanımına ‘KOBİ tanımı dışında kalan diğer işletmeler’ eklenerek kefalet üst limiti 50 milyon USD olarak belirlenmiştir. Sadece SGK ve Vergi Dairesine muaccel hale gelmiş borcu olmayan firmalara kefalet sağlanmakta iken yeni düzenleme ile muaccel hale gelmiş borcun, kefalet sağlanacak kredinin yüzde20’sini aşmaması ve kullanılacak kredi ile ödenmesi durumunda kefalet verilebilmesinin önü açılmıştır.”

Kredi Garanti Fonu Adana Şubesi Müdürü Altuntaş, toplantının son bölümünde katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.