Baro’da tez sunumu çalışmaları

TEKNOLOJİ 26.06.2015 - 10:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3058+ kez okundu.
 

Baro’da tez sunumu çalışmaları

    Adana Barosu, stajyerlerin eğitimi ile ilgili yeni bir uygulama olan tez sunumu çalışmalarına Baro Tesislerinde başladı. Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Avukat Oya Tekin, bu eğitim döneminde ilk kez uygulamaya başlanılan hukuk uygulamaları eğitimi için sekiz alan belirlendiğini,  bu alanların; Uygulamalı Ceza hukuku, Uygulamalı Medeni Hukuk, Uygulamalı Borçlar Hukuku, Uygulamalı Ticaret Hukuku, Uygulamalı İcra İflas Hukuku, Uygulamalı İdare Hukuku, Uygulamalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hukuku ve AİHS bağlamında AİHM uygulamaları olduğunu açıkladı. Staj Komisyonu Başkanı Avukat Oya Tekin, stajyer avukatların alanlarını belirleyerek, ilk aşamada; hukuki sorunun çözüm süreçleri, ikinci aşamada; seçilen alanlarla ilgili olarak eğitici avukatların verdikleri konu üzerinde çalışmalar yapıldığını, üçüncü aşamada; stajyer avukatlar, avukatın iddia ve savunmasının sınırları, dilekçe yazım yöntemleri ile duruşma düzenini anlattığını, dördüncü aşamada; stajyer avukatlar tarafından hazırlanan dilekçeler ve ödevler üzerinde hukuki tartışmalar yapılarak yasal mevzuatın olaya uyarlanması çalışması yapıldığını, beşinci aşamada ise; tez sunumu ve kurgusal duruşmalar olduğunu belirtti.   Çalışmalarda; Uygulamalı Medeni Hukuk-Av. Semih Gökayaz, Av.Serhat Doğan, Av.Ülkü Tolunay, Uygulamalı Ticaret Hukuku- Av. Saffet Serin, Av. Ayça Bölükbaşı, Av. Mehmet Müftüoğlu, AİHS Bağlamında AİHM Uygulamaları- Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Günal Kurşun, Av. Yasemin Dora Şeker ve Av. Canan Tek tez kurulunu oluşturdu.  

 

 

Adana Barosu, stajyerlerin eğitimi ile ilgili yeni bir uygulama olan tez sunumu çalışmalarına Baro Tesislerinde başladı.

Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Avukat Oya Tekin, bu eğitim döneminde ilk kez uygulamaya başlanılan hukuk uygulamaları eğitimi için sekiz alan belirlendiğini,  bu alanların; Uygulamalı Ceza hukuku, Uygulamalı Medeni Hukuk, Uygulamalı Borçlar Hukuku, Uygulamalı Ticaret Hukuku, Uygulamalı İcra İflas Hukuku, Uygulamalı İdare Hukuku, Uygulamalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hukuku ve AİHS bağlamında AİHM uygulamaları olduğunu açıkladı.

Staj Komisyonu Başkanı Avukat Oya Tekin, stajyer avukatların alanlarını belirleyerek, ilk aşamada; hukuki sorunun çözüm süreçleri, ikinci aşamada; seçilen alanlarla ilgili olarak eğitici avukatların verdikleri konu üzerinde çalışmalar yapıldığını, üçüncü aşamada; stajyer avukatlar, avukatın iddia ve savunmasının sınırları, dilekçe yazım yöntemleri ile duruşma düzenini anlattığını, dördüncü aşamada; stajyer avukatlar tarafından hazırlanan dilekçeler ve ödevler üzerinde hukuki tartışmalar yapılarak yasal mevzuatın olaya uyarlanması çalışması yapıldığını, beşinci aşamada ise; tez sunumu ve kurgusal duruşmalar olduğunu belirtti.

 

Çalışmalarda; Uygulamalı Medeni Hukuk-Av. Semih Gökayaz, Av.Serhat Doğan, Av.Ülkü Tolunay, Uygulamalı Ticaret Hukuku- Av. Saffet Serin, Av. Ayça Bölükbaşı, Av. Mehmet Müftüoğlu, AİHS Bağlamında AİHM Uygulamaları- Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Günal Kurşun, Av. Yasemin Dora Şeker ve Av. Canan Tek tez kurulunu oluşturdu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.