Başkan Mehmet Ay’dan hastane müjdesi

GÜNDEM 13.10.2021 - 21:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1653+ kez okundu.
 

Başkan Mehmet Ay’dan hastane müjdesi

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Adana’nın yanı sıra bölgeye bir asırdan fazla sağlık hizmeti sunarken depremden zarar görmesi sonucu yıkılan Adana Devlet Hastanesi’nin yerine planlanan 100 Yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanacağını söyledi.
ZEMİN ARTI 3 KAT Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ay, hastanenin yapım ihalesinin 26 Kasım’da gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Ay, merkez Yüreğir İlçesi, Seyhan Mahallesi’nde bulanan 20 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan hastane binasının oturum alanının 9 bin 155 metrekare, toplam kapalı alanının 25 bin 175 metrekare, bodrum, zemin ve artı 3 kat olarak planlandığını söyledi.   28 POLİKLİNİK Hastanenin 97 yatak kapasiteli olacağını belirten Başkan Ay, “Hastanede 4 adet ameliyathane, 5 adet yeni doğan, 8 adet 1’inci basamak olmak üzere toplam 13 yoğun bakım yatağı, 28 poliklinik, 2 adet röntgen, 2 adet ultrason ve 1 adet bilgisayarlı tomografi ünitesi bulunmaktadır.   Vatandaşlarımızın yoğun talepleri sonucu bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda 1896’dan 2013 yılına kadar Adana’mızın yanı sıra bölgeye sağlık hizmeti sunan ve depremde hasar gördüğü için yıkılan Adana Devlet Hastanesi yerine 100 Yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. Ve ardından da kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.   TEŞEKKÜR ETTİ Başkan Ay, “Hastanenin yapılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Sayın Ömer Çelik Bakanımıza, Sayın Jülide Sarıeroğlu Bakanımıza ve değerli milletvekillerimize Adanalı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Şimdiden Adana’mıza hayırlı olsun” dedi.  
AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Adana’nın yanı sıra bölgeye bir asırdan fazla sağlık hizmeti sunarken depremden zarar görmesi sonucu yıkılan Adana Devlet Hastanesi’nin yerine planlanan 100 Yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanacağını söyledi.

ZEMİN ARTI 3 KAT

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ay, hastanenin yapım ihalesinin 26 Kasım’da gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Ay, merkez Yüreğir İlçesi, Seyhan Mahallesi’nde bulanan 20 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan hastane binasının oturum alanının 9 bin 155 metrekare, toplam kapalı alanının 25 bin 175 metrekare, bodrum, zemin ve artı 3 kat olarak planlandığını söyledi.

 

28 POLİKLİNİK

Hastanenin 97 yatak kapasiteli olacağını belirten Başkan Ay, “Hastanede 4 adet ameliyathane, 5 adet yeni doğan, 8 adet 1’inci basamak olmak üzere toplam 13 yoğun bakım yatağı, 28 poliklinik, 2 adet röntgen, 2 adet ultrason ve 1 adet bilgisayarlı tomografi ünitesi bulunmaktadır.

 

Vatandaşlarımızın yoğun talepleri sonucu bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda 1896’dan 2013 yılına kadar Adana’mızın yanı sıra bölgeye sağlık hizmeti sunan ve depremde hasar gördüğü için yıkılan Adana Devlet Hastanesi yerine 100 Yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. Ve ardından da kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Ay, “Hastanenin yapılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Sayın Ömer Çelik Bakanımıza, Sayın Jülide Sarıeroğlu Bakanımıza ve değerli milletvekillerimize Adanalı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Şimdiden Adana’mıza hayırlı olsun” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.