BİNLERCE YAPI DEPREME DAYANAKSIZ

GÜNDEM 05.03.2024 - 11:07, Güncelleme: 05.03.2024 - 16:48 2274+ kez okundu.
 

BİNLERCE YAPI DEPREME DAYANAKSIZ

Adana'da Deprem Tehlikesine Karşı Alarm: Kentsel Dönüşüm Şart!
Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, Deprem Haftası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Adana'da deprem tehdidiyle ilgili alarm zilleri çalıyor! İnşaat, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubeleri, Deprem Haftası'nı fırsat bilerek çağrılarını yükseltti. Binlerce insanın yaşadığı kentte, deprem riskine karşı alınması gereken acil önlemler masaya yatırıldı. Oda yetkilileri, kent genelinde binlerce binanın depreme dayanıksız olduğunu belirterek, binaların envanterinin çıkarılması ve her birine 'kimlik numarası' verilerek kayıt altına alınmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Ancak, bu önlemlerin hayata geçirilmesi için kararlı adımlar atılması gerektiği üzerinde duruldu. KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART Kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getiren odanın temsilcileri, Adana'da ertelenen kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yerinde dönüşümün öneminin altını çizen yetkililer, ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, fiziksel ve tarihsel yapıların korunması ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilmesi gerektiğini belirtti.Son olarak, depremin bir doğa olayı olmadığını hatırlatan İnşaat, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubeleri, depremin önlenemez bir doğa olayı olduğunu belirterek, depreme dayanıksız binaların ölümcül sonuçlar doğurabileceğini sert bir dille ifade ederek, ülke yapı stokunun acilen deprem dirençli hale getirilmesi çağrısı yaptı.
Adana'da Deprem Tehlikesine Karşı Alarm: Kentsel Dönüşüm Şart!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, Deprem Haftası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Adana'da deprem tehdidiyle ilgili alarm zilleri çalıyor! İnşaat, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubeleri, Deprem Haftası'nı fırsat bilerek çağrılarını yükseltti. Binlerce insanın yaşadığı kentte, deprem riskine karşı alınması gereken acil önlemler masaya yatırıldı. Oda yetkilileri, kent genelinde binlerce binanın depreme dayanıksız olduğunu belirterek, binaların envanterinin çıkarılması ve her birine 'kimlik numarası' verilerek kayıt altına alınmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Ancak, bu önlemlerin hayata geçirilmesi için kararlı adımlar atılması gerektiği üzerinde duruldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getiren odanın temsilcileri, Adana'da ertelenen kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yerinde dönüşümün öneminin altını çizen yetkililer, ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, fiziksel ve tarihsel yapıların korunması ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilmesi gerektiğini belirtti.Son olarak, depremin bir doğa olayı olmadığını hatırlatan İnşaat, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubeleri, depremin önlenemez bir doğa olayı olduğunu belirterek, depreme dayanıksız binaların ölümcül sonuçlar doğurabileceğini sert bir dille ifade ederek, ülke yapı stokunun acilen deprem dirençli hale getirilmesi çağrısı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.