"BORÇLULAR HAREKETİ OLUŞACAK"

EKONOMİ 02.04.2024 - 11:31, Güncelleme: 02.04.2024 - 11:31 1662+ kez okundu.
 

"BORÇLULAR HAREKETİ OLUŞACAK"

Kredi Kartı Kullanıcılarına Soğuk Duş: Limitler Düşürülüyor!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kart faizlerine yönelik belirlediği tavan oranın yanı sıra, geçtiğimiz haftalarda alınan bir kararla kredi kartlarından çekilen nakit işlemlerine yönelik faiz oranının %5'e yükseltildiği hatırlatıldı. Bu adımların ardından, yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaşma sürecine hız vermesiyle politika faizleri %50'ye kadar yükseldiği bildirildi. İktisatçı Hayri Kozanoğlu, seçim sonrasında kredi kartlarına yönelik alınacak kısıtlamaları sosyal medya hesabından duyurarak, kredi kartı faizlerinin artırılması, limitlerin daraltılması, asgari ödeme oranlarının yükseltilmesi gibi adımların atılacağını belirtti. Bu durumun, akut borç ödeme sorunlarını beraberinde getirebileceği ve toplumsal direniş potansiyeli taşıyan bir "borçlular hareketi" oluşabileceği uyarısında bulundu. "LİMİTLER KAZANCIN 4 KATI OLACAK" Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle nakit avans işlemlerine uygulanan faiz oranlarının artırılmasının ardından, TCMB'nin tüm kart limitlerini düşürmeye hazırlandığı belirtildi. Ekonomistler, BDDK'nın sınırlamalarına rağmen bankaların bireysel müşterilere yönelik kredi kartı faizlerini aylık kazancın 10 katına kadar çıkardığını ifade ederek, yapılabilecek düzenlemelerin ardından milyonlarca kart limitinde değişikliğe gidileceğini ve kart limitlerinin aylık kazancın 4 katı olarak sabitlenmesinin beklendiğini dile getirdi.
Kredi Kartı Kullanıcılarına Soğuk Duş: Limitler Düşürülüyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kart faizlerine yönelik belirlediği tavan oranın yanı sıra, geçtiğimiz haftalarda alınan bir kararla kredi kartlarından çekilen nakit işlemlerine yönelik faiz oranının %5'e yükseltildiği hatırlatıldı. Bu adımların ardından, yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaşma sürecine hız vermesiyle politika faizleri %50'ye kadar yükseldiği bildirildi. İktisatçı Hayri Kozanoğlu, seçim sonrasında kredi kartlarına yönelik alınacak kısıtlamaları sosyal medya hesabından duyurarak, kredi kartı faizlerinin artırılması, limitlerin daraltılması, asgari ödeme oranlarının yükseltilmesi gibi adımların atılacağını belirtti. Bu durumun, akut borç ödeme sorunlarını beraberinde getirebileceği ve toplumsal direniş potansiyeli taşıyan bir "borçlular hareketi" oluşabileceği uyarısında bulundu.

"LİMİTLER KAZANCIN 4 KATI OLACAK"

Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle nakit avans işlemlerine uygulanan faiz oranlarının artırılmasının ardından, TCMB'nin tüm kart limitlerini düşürmeye hazırlandığı belirtildi. Ekonomistler, BDDK'nın sınırlamalarına rağmen bankaların bireysel müşterilere yönelik kredi kartı faizlerini aylık kazancın 10 katına kadar çıkardığını ifade ederek, yapılabilecek düzenlemelerin ardından milyonlarca kart limitinde değişikliğe gidileceğini ve kart limitlerinin aylık kazancın 4 katı olarak sabitlenmesinin beklendiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.