"BU KARA DÜZEN SON BULSUN"

GÜNDEM 07.05.2024 - 14:11, Güncelleme: 07.05.2024 - 14:11 1034 kez okundu.
 

"BU KARA DÜZEN SON BULSUN"

Kurban Bayramı Öncesi Yüksek Kurban Kesim Bedeline Tepki Barut'tan Geldi: "Milyonlarca İnsan Et Yiyemiyor!"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin ekonomik zorluklarının, kurban bayramını da etkisi altına aldığını vurguladı. Yüksek vekaletle kurban kesim bedeliyle ilgili tepkisini dile getiren Barut, milyonlarca insanın ete ulaşamadığı bir gerçeğin önemine dikkat çekti. Barut, en düşük emekli aylığının 10 bin, asgari ücretin ise 17 bin lira olduğu Türkiye'de, vekaletle kurban kesim bedelinin 11 bin 750 lira olarak açıklanmasına sert tepki gösterdi. Halkın açlık, yoksulluk ve sefaletle karşı karşıya olduğunu belirten Barut, "Ülkemizde milyonlarca insan et yiyemiyor. Bu şartlarda asgari ücretli, 10 bin lira maaş alan emekli nasıl kurban kesip et yiyecek?" diye sordu ve ekledi: "Yurttaşın yine bayramını zehir ettiler. Bu kara düzen son bulsun." "YURTTAŞIN BAYRAMINI YİNE ZEHİR ETTİLER" CHP Adana Milletvekili Barut, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kurban kesim bedeli açıklamasına da tepki gösterdi. Üreticilerin maliyetlerinin artmasına rağmen et ve süt fiyatlarının yeterince yükselmediğini vurgulayan Barut, "Bu acı gerçeğe rağmen halkımız, fiyatı 600 liraya dayanan kıymanın, kuşbaşının tadını unuttu. Tavuk eti bile halkın sofrasına uğramaz oldu. Üretenin de tüketenin de mağdur olduğu bu düzeni AKP iktidarı yarattı" dedi. Barut, sürdürülebilir bir üretim ve tüketim sistemi için üreticilerin ve tüketicilerin feryadına kulak verilmesini istedi. "Bu kirli düzen ancak üretenin kazandığı, tüketenin rahatça alabildiği bir sistem kurulursa düzelir" diyen Barut, "Ama AKP iktidarı buna yanaşmıyor. Yurttaşın yine bayramını zehir ettiler. Sebep belli, yaşananlar ortada. Bu kara düzeni değiştirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramı Öncesi Yüksek Kurban Kesim Bedeline Tepki Barut'tan Geldi: "Milyonlarca İnsan Et Yiyemiyor!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin ekonomik zorluklarının, kurban bayramını da etkisi altına aldığını vurguladı. Yüksek vekaletle kurban kesim bedeliyle ilgili tepkisini dile getiren Barut, milyonlarca insanın ete ulaşamadığı bir gerçeğin önemine dikkat çekti. Barut, en düşük emekli aylığının 10 bin, asgari ücretin ise 17 bin lira olduğu Türkiye'de, vekaletle kurban kesim bedelinin 11 bin 750 lira olarak açıklanmasına sert tepki gösterdi. Halkın açlık, yoksulluk ve sefaletle karşı karşıya olduğunu belirten Barut, "Ülkemizde milyonlarca insan et yiyemiyor. Bu şartlarda asgari ücretli, 10 bin lira maaş alan emekli nasıl kurban kesip et yiyecek?" diye sordu ve ekledi: "Yurttaşın yine bayramını zehir ettiler. Bu kara düzen son bulsun."

"YURTTAŞIN BAYRAMINI YİNE ZEHİR ETTİLER"

CHP Adana Milletvekili Barut, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kurban kesim bedeli açıklamasına da tepki gösterdi. Üreticilerin maliyetlerinin artmasına rağmen et ve süt fiyatlarının yeterince yükselmediğini vurgulayan Barut, "Bu acı gerçeğe rağmen halkımız, fiyatı 600 liraya dayanan kıymanın, kuşbaşının tadını unuttu. Tavuk eti bile halkın sofrasına uğramaz oldu. Üretenin de tüketenin de mağdur olduğu bu düzeni AKP iktidarı yarattı" dedi. Barut, sürdürülebilir bir üretim ve tüketim sistemi için üreticilerin ve tüketicilerin feryadına kulak verilmesini istedi. "Bu kirli düzen ancak üretenin kazandığı, tüketenin rahatça alabildiği bir sistem kurulursa düzelir" diyen Barut, "Ama AKP iktidarı buna yanaşmıyor. Yurttaşın yine bayramını zehir ettiler. Sebep belli, yaşananlar ortada. Bu kara düzeni değiştirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.