"CEHENNEME BEKLİYORUZ CLUJ"

SPOR 28.07.2023 - 11:03, Güncelleme: 28.07.2023 - 11:03 1606+ kez okundu.
 

"CEHENNEME BEKLİYORUZ CLUJ"

Tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy gösteren Adana Demirspor, yine ilklere imza atarak, rakibi Cruj'la 1-1 berabere kalıp önemli bir avantaja sahip oldu.
UEFA Konferans Ligi 2. tur elemeleri ilk maçında rakibine göre daha üstün bir görünüm çizen Adana Demirspor, belki de en şanssız kurayı çekmesine rağmen Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan CFR Cluj'a, deyim yerindeyse kök söktürdü. Oyun anlayışından asla taviz vermeyen Teknik Direktör Patrick Kluivert'in disiplin anlayışı meyvesini verdi. Karşılaşmanın 5. dakikasında Belhanda gole çok yaklaştı ancak olmadı. Hemen bir dakika sonrasında Cluj pozisyonu iyi değerlendirerek Betancor ile skoru 1-0'a getirdi. PANİKLEMEDİ, TAVİZ VERMEDİ Yediği şanssız ve şok golün etkisinde kalmayan Mavi-Lacivertliler, ilk yarıda topa (yüzde 70'e yüzde 30) daha çok sahip olan taraf olmasına rağmen devreyi 1-0 mağlup kapattı. İkinci yarıda da kontrolü elinden bırakmayan Adana Demirsporlu oyuncular, Teknik Direktör Patrick Kluivert'ten aldıkları yeni taktiklerle sürekli oyun kuran taraf oldu. Özellikle Yunus Sarı'nın sağdan getirdiği toplarla etkili olan Adana Demirspor'da Emre, Nani, Ndiaye ve Stambouli ile gol yollarını yokladı. Baskılar nihayet sonuç verdi. 77. dakikada Stambouli gelişine mükemmel bir vuruşla topu kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1. Skor eşitlendikten sonra, 1-0 önde olduğu andan itibaren oyunu soğutmaya çalışan, defansif futbol anlayışında sergileyen ev sahibi Cluj'un ataklarını akılcı bir oyunla püskürten Adana Demirspor defansının sigortası Semih göze çarpan isimler arasında yer aldı. Bu skorla Adana Demirspor önemli bir avantaj yakalayarak, tur şansını Adana'ya bıraktı. Tabii burada müthiş Adana Demirspor taraftarı devreye girerek, yoğun baskısıyla Cluj'lu oyuncuları hareket edemez hale getireceğinden eminiz. Bir de üstüne Çukurova'nın bunaltıcı sıcağını eklersek, 'Cehenneme bekliyoruz Cluj' dersek yanlış olmaz sanırım.
Tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy gösteren Adana Demirspor, yine ilklere imza atarak, rakibi Cruj'la 1-1 berabere kalıp önemli bir avantaja sahip oldu.

UEFA Konferans Ligi 2. tur elemeleri ilk maçında rakibine göre daha üstün bir görünüm çizen Adana Demirspor, belki de en şanssız kurayı çekmesine rağmen Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan CFR Cluj'a, deyim yerindeyse kök söktürdü.

Oyun anlayışından asla taviz vermeyen Teknik Direktör Patrick Kluivert'in disiplin anlayışı meyvesini verdi.
Karşılaşmanın 5. dakikasında Belhanda gole çok yaklaştı ancak olmadı. Hemen bir dakika sonrasında Cluj pozisyonu iyi değerlendirerek Betancor ile skoru 1-0'a getirdi.
PANİKLEMEDİ, TAVİZ VERMEDİ
Yediği şanssız ve şok golün etkisinde kalmayan Mavi-Lacivertliler, ilk yarıda topa (yüzde 70'e yüzde 30) daha çok sahip olan taraf olmasına rağmen devreyi 1-0 mağlup kapattı.
İkinci yarıda da kontrolü elinden bırakmayan Adana Demirsporlu oyuncular, Teknik Direktör Patrick Kluivert'ten aldıkları yeni taktiklerle sürekli oyun kuran taraf oldu.
Özellikle Yunus Sarı'nın sağdan getirdiği toplarla etkili olan Adana Demirspor'da Emre, Nani, Ndiaye ve Stambouli ile gol yollarını yokladı.
Baskılar nihayet sonuç verdi. 77. dakikada Stambouli gelişine mükemmel bir vuruşla topu kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1.
Skor eşitlendikten sonra, 1-0 önde olduğu andan itibaren oyunu soğutmaya çalışan, defansif futbol anlayışında sergileyen ev sahibi Cluj'un ataklarını akılcı bir oyunla püskürten Adana Demirspor defansının sigortası Semih göze çarpan isimler arasında yer aldı.
Bu skorla Adana Demirspor önemli bir avantaj yakalayarak, tur şansını Adana'ya bıraktı.
Tabii burada müthiş Adana Demirspor taraftarı devreye girerek, yoğun baskısıyla Cluj'lu oyuncuları hareket edemez hale getireceğinden eminiz.
Bir de üstüne Çukurova'nın bunaltıcı sıcağını eklersek, 'Cehenneme bekliyoruz Cluj' dersek yanlış olmaz sanırım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.