ÇÜ’de sürdürülebilir araştırma stratejileri

GÜNDEM 28.11.2024 - 13:04, Güncelleme: 28.11.2024 - 13:04 545 kez okundu.
 

ÇÜ’de sürdürülebilir araştırma stratejileri

Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Stratejileri Koordinatörlüğü (ARGES) tarafından, çeşitli disiplinlerden gelen çok sayıda araştırmacının katılımıyla TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi düzenlendi.
Dış İlişkiler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, üniversite olarak, araştırmacıları bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik ettiklerini ve bunun için gerekli desteği ve altyapıyı sağladıklarını belirtti. Akademisyenlerin nitelikli bilimsel araştırmalarını gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları proje yazım desteğini ARGES Birimi aracılığıyla sağladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Akıllı eğitime katılan tüm araştırmacılara teşekkür etti.  ARGES Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Karadağ ise, ARGES’in misyonu doğrultusunda sürdürülebilir araştırma stratejileri geliştirdiklerini ve üniversite bünyesindeki araştırmacıları daha verimli çalışmalara teşvik edecek mekanizmalar üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Özellikle TÜBİTAK 1005 fonunun üniversitenin girişimci ve yenilikçi araştırmalara önemli bir kaynak olduğuna değinen Prof. Dr. Karadağ, bu fon sayesinde patent, üniversite-sanayi işbirliği, girişimcilik gibi önemli parametrelerin beslendiğini aktardı. Açılış konuşmalarının ardından ARGES ekibinden Öğr. Gör. Ali İhsan Yoğurt, TÜBİTAK 1005 programı hakkında bilgi vererek, başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar, fikri haklar kavramı, patent taramasının nasıl yapıldığı, pazar ve sektör analizi yaparken dikkat edilecek kaynaklar ve proje yazım aşamasında izlenmesi gereken stratejiler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.  EGEMEN GAZETESİ
Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Stratejileri Koordinatörlüğü (ARGES) tarafından, çeşitli disiplinlerden gelen çok sayıda araştırmacının katılımıyla TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi düzenlendi.

Dış İlişkiler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, üniversite olarak, araştırmacıları bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik ettiklerini ve bunun için gerekli desteği ve altyapıyı sağladıklarını belirtti. Akademisyenlerin nitelikli bilimsel araştırmalarını gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları proje yazım desteğini ARGES Birimi aracılığıyla sağladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Akıllı eğitime katılan tüm araştırmacılara teşekkür etti. 

ARGES Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Karadağ ise, ARGES’in misyonu doğrultusunda sürdürülebilir araştırma stratejileri geliştirdiklerini ve üniversite bünyesindeki araştırmacıları daha verimli çalışmalara teşvik edecek mekanizmalar üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Özellikle TÜBİTAK 1005 fonunun üniversitenin girişimci ve yenilikçi araştırmalara önemli bir kaynak olduğuna değinen Prof. Dr. Karadağ, bu fon sayesinde patent, üniversite-sanayi işbirliği, girişimcilik gibi önemli parametrelerin beslendiğini aktardı.
Açılış konuşmalarının ardından ARGES ekibinden Öğr. Gör. Ali İhsan Yoğurt, TÜBİTAK 1005 programı hakkında bilgi vererek, başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar, fikri haklar kavramı, patent taramasının nasıl yapıldığı, pazar ve sektör analizi yaparken dikkat edilecek kaynaklar ve proje yazım aşamasında izlenmesi gereken stratejiler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. 
EGEMEN GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.