ÇUKUROVA ROCK FESTİVALİ TÜM ENGELLERE RAĞMEN SORUNSUZ BAŞLADI

GÜNDEM 14.10.2023 - 11:31, Güncelleme: 14.10.2023 - 11:31 6094+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA ROCK FESTİVALİ TÜM ENGELLERE RAĞMEN SORUNSUZ BAŞLADI

Adana Valiliği tarafından iptal kararı çıkarılan Çukurova Rock Festivali, Adana İdare Mahkemesi’nce yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin ardından dün sorunsuz bir şekilde başladı.
  Seyhan ilçesindeki Bacardi Birbiçer Tesisleri’nde düzenlenen Çukurova Rock Festivali, Adana İdare Mahkemesi’nden dün akşam saatlerinde çıkan kararla birlikte başladı. Adana Valiliği’ne verilen taahhüt gereği 18 yaşın altındakilerin alınmadığı festivalde dün Uzi, Dedublüman, Heijan-Muti, Yedinci Ev, Deynekçiler sahne aldı. Festivalde bugün Ceza, Emir Can İğrek, Manuş Baba, Can Gox, Adana Blues Collective, yarın Gazapizm, Güneş, Umut Kuzey, Kendimden Hallice, Can Çınar Çelik, 15 Ekim Pazar günü ise Pentagram, Selda Bağcan, Black Tooth, Murder King, Salbatanu konser verecek. “EMNİYET GÜÇLERİ BİZE DESTEK OLMADI, SADECE UZAKTAN İZLEDİ” Çukurova Rock Festivali’nin organizatörü Umut Kuzey, Adana İdare Mahkemesi kararı sonrası festival kapılarını açarken 18 yaşın altındakilerin festivale alınmayacağının açıklanması üzerine kısa süreli arbede yaşandığını belirtirken, “Kapıda binlerce insan beklerken emniyet güçleri bize destek olmadı. Hatta kapıda arama yapması gereken özel güvenliğe arama yapma izni vermediler. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı uygulamamıza da engel oldular. Çevik Kuvvet takviyesi istedik, verilmedi. 155’i aradık, “Siz kendi işinizi kendiniz görebilirsiniz” dendi. Emniyet güçleri bizi sadece uzaktan izledi. Festival alanında daha güvenli bir ortam oluşturmak için bugün bir kez daha özel güvenlik iznine başvurduk, ona da izin vermediler” dedi. “15 BİN KİŞİ SORUNSUZ EĞLENDİ, İÇERİDE TEK BİR OLAY ÇIKMADI” Umut Kuzey dün 15 bin kişinin festivale girdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Dün 15 bin kişiyi içeri aldık, onları sorunsuz bir şekilde eğlendirdik ve gece 12’de konserleri bitirip evlerine mutlu gönderdik. İçeride bir tane bile olay çıkmadı. Bizim gençlerimizin tek isteği bu sosyal ortamda sevdikleri sanatçıları dinlemek. Bu süreçte bize destek veren, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Adana Valiliği tarafından iptal kararı çıkarılan Çukurova Rock Festivali, Adana İdare Mahkemesi’nce yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin ardından dün sorunsuz bir şekilde başladı.
 
Seyhan ilçesindeki Bacardi Birbiçer Tesisleri’nde düzenlenen Çukurova Rock Festivali, Adana İdare Mahkemesi’nden dün akşam saatlerinde çıkan kararla birlikte başladı. Adana Valiliği’ne verilen taahhüt gereği 18 yaşın altındakilerin alınmadığı festivalde dün Uzi, Dedublüman, Heijan-Muti, Yedinci Ev, Deynekçiler sahne aldı. Festivalde bugün Ceza, Emir Can İğrek, Manuş Baba, Can Gox, Adana Blues Collective, yarın Gazapizm, Güneş, Umut Kuzey, Kendimden Hallice, Can Çınar Çelik, 15 Ekim Pazar günü ise Pentagram, Selda Bağcan, Black Tooth, Murder King, Salbatanu konser verecek.
“EMNİYET GÜÇLERİ BİZE DESTEK OLMADI, SADECE UZAKTAN İZLEDİ”
Çukurova Rock Festivali’nin organizatörü Umut Kuzey, Adana İdare Mahkemesi kararı sonrası festival kapılarını açarken 18 yaşın altındakilerin festivale alınmayacağının açıklanması üzerine kısa süreli arbede yaşandığını belirtirken, “Kapıda binlerce insan beklerken emniyet güçleri bize destek olmadı. Hatta kapıda arama yapması gereken özel güvenliğe arama yapma izni vermediler. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı uygulamamıza da engel oldular. Çevik Kuvvet takviyesi istedik, verilmedi. 155’i aradık, “Siz kendi işinizi kendiniz görebilirsiniz” dendi. Emniyet güçleri bizi sadece uzaktan izledi. Festival alanında daha güvenli bir ortam oluşturmak için bugün bir kez daha özel güvenlik iznine başvurduk, ona da izin vermediler” dedi.
“15 BİN KİŞİ SORUNSUZ EĞLENDİ, İÇERİDE TEK BİR OLAY ÇIKMADI”
Umut Kuzey dün 15 bin kişinin festivale girdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Dün 15 bin kişiyi içeri aldık, onları sorunsuz bir şekilde eğlendirdik ve gece 12’de konserleri bitirip evlerine mutlu gönderdik. İçeride bir tane bile olay çıkmadı. Bizim gençlerimizin tek isteği bu sosyal ortamda sevdikleri sanatçıları dinlemek. Bu süreçte bize destek veren, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.