DENİZ ORHAN GÜVEN TAZELEDİ

GÜNDEM 16.01.2024 - 15:34, Güncelleme: 16.01.2024 - 15:34 2714+ kez okundu.
 

DENİZ ORHAN GÜVEN TAZELEDİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube’si ev sahipliğinde, yoğun bir katılımla gerçekleşen genel kurulda mevcut başkan Deniz Orhan yeniden güven tazeledi.
 Genel kurula TMMOB ‘a bağlı odaların Adana Şube Başkanları, yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Siyasi Partilerin temsilcileri, basın mensupları katıldı.  Başkan Deniz Orhan konuşmasına şubede bir önceki dönem emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Şube tarafından yapılan çalışmaları ve etkinlikleri özetleyen Orhan, 6 Şubat’ta yaşanan ve ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinde vefat eden meslektaşlarından Derya Yaylagülü, Hamide Gürler ve Kübra Binboğa’yı anarak baş sağlığı diledi.  ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ KRİTİK BİR ROLE SAHİPTİR Çevrenin yaşam alanlarımızın bütünü olduğuna dikkat çeken Orhan, her canlının yaşam kalitesi için vazgeçilmezi olduğunu kaydetti. Orhan; “İklim değişikliğinin etkileri artarken, ülkemiz ve şehrimiz de bu değişikliklerden etkilenmektedir. Karbon emisyonlarındaki artış ve yeşil alanların tahribatı, çevre sorunlarını daha da karmaşık hale getirmiştir. Hava kalitesi, atık yönetimi, altyapı ve su yönetimi gibi konuların ne kadar hayati olduğunu hepimiz deneyimledik. Çevre Mühendisliği, yaşamın sürdürülebilirliği için kritik bir role sahiptir. Yenilenebilir enerjiden hava kalitesinin iyileştirilmesine, yeşil alanların korunmasından su havzalarının yönetimine kadar, çözüm bizim mesleğimizdedir. Eğitim politikalarındaki eksiklikler, mesleğimizin karşılaştığı zorluklardan sadece bir tanesidir. Çalışma hayatında Odalarımız ve meslektaşlarımız, hak ettikleri değeri ancak ortak çaba ve mücadele ile elde edebilirler” diye konuştu. TMMOB’UN İLKELERİNE BAĞLI KALDIK  Geçen dönem başladıkları çalışmaları geliştirerek devam etmeyi planladıklarına değinen Orhan şunları söyledi; “Odamız, TMMOB’nin ilkelerine bağlı kalarak ve kamu yararını gözeterek,  meslektaşlarımız için cesur mücadelelerle yoluna devam etmiştir. Bundan sonra da, meslektaşlarımızın ve yaşam alanlarımızın iyiliğini ön planda tutanlar için bir platform olmaya devam edecektir. Geçen Dönem başladığımız çalışmalarımızı geliştirerek devam etmeyi planlıyoruz. Çevre sorunlarının çözümü için ilgili kurum ve kuruluşların çevre mühendislerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanması, çevre bilincinin artırılması, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı, bilimsel ve teknik bir yaklaşım, sürdürülebilir bir kalkınma modeli gerekmektedir. Çevre hakkı, insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır ve hepimizin sorumluluğudur. Hep birlikte, odamızı daha parlak bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum”.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube’si ev sahipliğinde, yoğun bir katılımla gerçekleşen genel kurulda mevcut başkan Deniz Orhan yeniden güven tazeledi.

 Genel kurula TMMOB ‘a bağlı odaların Adana Şube Başkanları, yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Siyasi Partilerin temsilcileri, basın mensupları katıldı.  Başkan Deniz Orhan konuşmasına şubede bir önceki dönem emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Şube tarafından yapılan çalışmaları ve etkinlikleri özetleyen Orhan, 6 Şubat’ta yaşanan ve ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinde vefat eden meslektaşlarından Derya Yaylagülü, Hamide Gürler ve Kübra Binboğa’yı anarak baş sağlığı diledi. 
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ KRİTİK BİR ROLE SAHİPTİR
Çevrenin yaşam alanlarımızın bütünü olduğuna dikkat çeken Orhan, her canlının yaşam kalitesi için vazgeçilmezi olduğunu kaydetti. Orhan; “İklim değişikliğinin etkileri artarken, ülkemiz ve şehrimiz de bu değişikliklerden etkilenmektedir. Karbon emisyonlarındaki artış ve yeşil alanların tahribatı, çevre sorunlarını daha da karmaşık hale getirmiştir. Hava kalitesi, atık yönetimi, altyapı ve su yönetimi gibi konuların ne kadar hayati olduğunu hepimiz deneyimledik. Çevre Mühendisliği, yaşamın sürdürülebilirliği için kritik bir role sahiptir. Yenilenebilir enerjiden hava kalitesinin iyileştirilmesine, yeşil alanların korunmasından su havzalarının yönetimine kadar, çözüm bizim mesleğimizdedir. Eğitim politikalarındaki eksiklikler, mesleğimizin karşılaştığı zorluklardan sadece bir tanesidir. Çalışma hayatında Odalarımız ve meslektaşlarımız, hak ettikleri değeri ancak ortak çaba ve mücadele ile elde edebilirler” diye konuştu.
TMMOB’UN İLKELERİNE BAĞLI KALDIK 
Geçen dönem başladıkları çalışmaları geliştirerek devam etmeyi planladıklarına değinen Orhan şunları söyledi; “Odamız, TMMOB’nin ilkelerine bağlı kalarak ve kamu yararını gözeterek,  meslektaşlarımız için cesur mücadelelerle yoluna devam etmiştir. Bundan sonra da, meslektaşlarımızın ve yaşam alanlarımızın iyiliğini ön planda tutanlar için bir platform olmaya devam edecektir. Geçen Dönem başladığımız çalışmalarımızı geliştirerek devam etmeyi planlıyoruz. Çevre sorunlarının çözümü için ilgili kurum ve kuruluşların çevre mühendislerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanması, çevre bilincinin artırılması, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı, bilimsel ve teknik bir yaklaşım, sürdürülebilir bir kalkınma modeli gerekmektedir. Çevre hakkı, insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır ve hepimizin sorumluluğudur. Hep birlikte, odamızı daha parlak bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.