DEVA Partili Ekmen: “KKM, Türkiye’de tarihin en büyük servet transferine yol açmıştır”

SİYASET 27.03.2024 - 13:56, Güncelleme: 27.03.2024 - 13:56 1457+ kez okundu.
 

DEVA Partili Ekmen: “KKM, Türkiye’de tarihin en büyük servet transferine yol açmıştır”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı TV programında Kur Korumalı Mevduat (KKM) Sistemini ve yol açtığı servet transferini gündeme getirdi.
Hazinenin Ali Babacan’ın ekonomiyi yönettiği 2002’den 2015’e kadarki dönemde yılda 50 milyar TL, 2015’ten 2018’e kadar yılda ortalama 80 milyar TL faiz ödediğini hatırlatan Ekmen, 2024 yılı bütçesinde ise faize 1 trilyon 256 milyar TL ayırıldığını ifade etti. Bu yüksek faiz yüküne ilaveten 1 trilyon da KKM’ye ödendiğini belirten Ekmen, emekliye ve asgari ücretliye zam yapmanın bütçeye yük getireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı’nına bu sistemin zenginleştirdiklerini hatırlattı. Geçmişte 1 milyon dolar parasını KKM’de tutanlara %10-12 oranla faiz verildiğini ve yatırımcının gidip de bununla tekrar döviz aldığını aktaran Ekmen, dövizde meydana gelen artışla yatırımcının sermayesini nasıl katladığını ve servet transferi gerçekleştiğini ifade etti. Kur Korumalı Mevduat Sisteminin ülkedeki ödemeler dengesini bozduğunu, zengini daha da zengin fakiri ise daha da fakir yaparak gelir adaletsizliğini derinleştirdiğini söyleyen Ekmen, sistemin maliyeti ve ekonomideki etkileri o kadar ağır ki kurtulmak bile kolay değil diyerek iktidarın bu faturayı dar gelirli ve emekli vatandaşa yansıtmasını eleştirdi. Ekmen, iktidarın ekonomik krizin faturasını asıl olarak servet transferi ile zenginleşenlere kesmesi gerektiğini ifade ederek hükümete uyarılarda bulundu.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı TV programında Kur Korumalı Mevduat (KKM) Sistemini ve yol açtığı servet transferini gündeme getirdi.

Hazinenin Ali Babacan’ın ekonomiyi yönettiği 2002’den 2015’e kadarki dönemde yılda 50 milyar TL, 2015’ten 2018’e kadar yılda ortalama 80 milyar TL faiz ödediğini hatırlatan Ekmen, 2024 yılı bütçesinde ise faize 1 trilyon 256 milyar TL ayırıldığını ifade etti. Bu yüksek faiz yüküne ilaveten 1 trilyon da KKM’ye ödendiğini belirten Ekmen, emekliye ve asgari ücretliye zam yapmanın bütçeye yük getireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı’nına bu sistemin zenginleştirdiklerini hatırlattı.

Geçmişte 1 milyon dolar parasını KKM’de tutanlara %10-12 oranla faiz verildiğini ve yatırımcının gidip de bununla tekrar döviz aldığını aktaran Ekmen, dövizde meydana gelen artışla yatırımcının sermayesini nasıl katladığını ve servet transferi gerçekleştiğini ifade etti.

Kur Korumalı Mevduat Sisteminin ülkedeki ödemeler dengesini bozduğunu, zengini daha da zengin fakiri ise daha da fakir yaparak gelir adaletsizliğini derinleştirdiğini söyleyen Ekmen, sistemin maliyeti ve ekonomideki etkileri o kadar ağır ki kurtulmak bile kolay değil diyerek iktidarın bu faturayı dar gelirli ve emekli vatandaşa yansıtmasını eleştirdi. Ekmen, iktidarın ekonomik krizin faturasını asıl olarak servet transferi ile zenginleşenlere kesmesi gerektiğini ifade ederek hükümete uyarılarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.