DİKKAT! SOLUDUĞUMUZ HAVA HASTA EDİYOR

GÜNDEM 15.12.2023 - 14:52, Güncelleme: 15.12.2023 - 14:52 5329+ kez okundu.
 

DİKKAT! SOLUDUĞUMUZ HAVA HASTA EDİYOR

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan, Adana’da hava kirliliğinin kış aylarıyla birlikte arttığını belirterek, uyarılarda bulundu.
Kentte artan araç sayısına dikkat çeken Orhan, daha çok araçlardan çıkan egzoz gazının insan sağlığı başta olmak üzere tüm ekosistemde olumsuz etkiler oluşturduğunu kaydetti. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan, Adana’da motorlu araç sayısının 800 bini geçtiğine dikkat çekerek, insan sağlığını ve çevreyi etkileyen tehditlerden bir tanesinin egzoz gazı olduğunun altını çizdi. Orhan; “Adana’da hava kirliliği önemli bir sorun. Özellikle kış aylarının gelişiyle birlikte artan hava kirliliği, her yaştan insanın sağlığını etkiliyor. Isınmadan kaynaklı kullanılan fosil yakıtlar, anız yakma, enerji üretimi için açılan termik santrallerin etkisi ve sanayi alanlarının kent içinde kalması gibi birçok etkenin yanı sıra trafikten kaynaklı çevre sorunları meydana gelmektedir” dedi.  ENKAZ VE YIKIM TOZU SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR  6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Adana’yı da derinden etkilediğini ifade eden Orhan, deprem sonrası hasar gören binaların yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinin çevresel sorunlara sebep olduğunu dile getirdi. Orhan; “Enkaz kaldırma ve yıkım sırasında havaya karışan kirletici emisyonlar söz konusu olmakta, bunlar arasında asbest gibi akciğer hastalıklarına ve kanser gibi hastalıklara neden olan parametrelere de rastlanmaktadır. Kentimizde yüzlerce binanın yıkılması söz konusu olup bunlar ile ilgili gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan, Adana’da hava kirliliğinin kış aylarıyla birlikte arttığını belirterek, uyarılarda bulundu.

Kentte artan araç sayısına dikkat çeken Orhan, daha çok araçlardan çıkan egzoz gazının insan sağlığı başta olmak üzere tüm ekosistemde olumsuz etkiler oluşturduğunu kaydetti.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan, Adana’da motorlu araç sayısının 800 bini geçtiğine dikkat çekerek, insan sağlığını ve çevreyi etkileyen tehditlerden bir tanesinin egzoz gazı olduğunun altını çizdi. Orhan; “Adana’da hava kirliliği önemli bir sorun. Özellikle kış aylarının gelişiyle birlikte artan hava kirliliği, her yaştan insanın sağlığını etkiliyor. Isınmadan kaynaklı kullanılan fosil yakıtlar, anız yakma, enerji üretimi için açılan termik santrallerin etkisi ve sanayi alanlarının kent içinde kalması gibi birçok etkenin yanı sıra trafikten kaynaklı çevre sorunları meydana gelmektedir” dedi. 
ENKAZ VE YIKIM TOZU SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR 
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Adana’yı da derinden etkilediğini ifade eden Orhan, deprem sonrası hasar gören binaların yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinin çevresel sorunlara sebep olduğunu dile getirdi. Orhan; “Enkaz kaldırma ve yıkım sırasında havaya karışan kirletici emisyonlar söz konusu olmakta, bunlar arasında asbest gibi akciğer hastalıklarına ve kanser gibi hastalıklara neden olan parametrelere de rastlanmaktadır. Kentimizde yüzlerce binanın yıkılması söz konusu olup bunlar ile ilgili gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.