Efrenk Deresi’nde ıslah çalışmaları bitti

EKONOMİ 24.02.2025 - 15:04, Güncelleme: 24.02.2025 - 15:04 4516+ kez okundu.
 

Efrenk Deresi’nde ıslah çalışmaları bitti

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Mersin şehir merkezinden geçen Efrenk (Müftü) Deresi’nde ıslah çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesindeki bilgilere göre, kurum olarak taşkınlara bağlı can ve mal kayıplarının hiç yaşanmaması için mücadele edildiğini aktaran Genel Müdür Balta, “Mersin Millet Bahçesi’nin yanından geçerek sahille buluşan Efrenk (Müftü) Deresi’ndeki ıslah projemiz ile Efrenk Deresi artık daha estetik ve daha emniyetli hale geldi. Denizden itibaren 1974 metre boyunca ıslah ettiğimiz Efrenk Deresi’nde; harçlı taş temel dolgu, kenar korkulukları ve Mersin Millet Bahçesi’nin temasına uygun olması için taş pere kaplama şeklinde gerçekleştirdiğimiz imalatlarımızı tamamladık. Eskiden sinek istilası ve kötü koku ile anılan bu bölge, artık Mersinli vatandaşlarımızın nefes alacağı yeni bir yaşam alanı ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni mekânlar kazanmalarına olanak sağlayacaktır” dedi. “DSİ’nin Mersin Yatırımları Devam Edecek” DSİ yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Mersinli vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de tüm DSİ yatırımlarımız birer birer hayata geçirilmeye devam edecek.” dedi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Mersin şehir merkezinden geçen Efrenk (Müftü) Deresi’nde ıslah çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesindeki bilgilere göre, kurum olarak taşkınlara bağlı can ve mal kayıplarının hiç yaşanmaması için mücadele edildiğini aktaran Genel Müdür Balta, “Mersin Millet Bahçesi’nin yanından geçerek sahille buluşan Efrenk (Müftü) Deresi’ndeki ıslah projemiz ile Efrenk Deresi artık daha estetik ve daha emniyetli hale geldi. Denizden itibaren 1974 metre boyunca ıslah ettiğimiz Efrenk Deresi’nde; harçlı taş temel dolgu, kenar korkulukları ve Mersin Millet Bahçesi’nin temasına uygun olması için taş pere kaplama şeklinde gerçekleştirdiğimiz imalatlarımızı tamamladık. Eskiden sinek istilası ve kötü koku ile anılan bu bölge, artık Mersinli vatandaşlarımızın nefes alacağı yeni bir yaşam alanı ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni mekânlar kazanmalarına olanak sağlayacaktır” dedi.
“DSİ’nin Mersin Yatırımları Devam Edecek”
DSİ yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Mersinli vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de tüm DSİ yatırımlarımız birer birer hayata geçirilmeye devam edecek.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.