Ekmen: “Mersin’de DEVA Partisi olarak dört kadın belediye başkan adayı ile yarışıyoruz”

SİYASET 05.03.2024 - 11:45, Güncelleme: 05.03.2024 - 11:45 1737+ kez okundu.
 

Ekmen: “Mersin’de DEVA Partisi olarak dört kadın belediye başkan adayı ile yarışıyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı televizyon programında Mersin’in kozmopolit yapısına değinerek DEVA Partisi’nin seçim çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu.
DEVA Partisi Mersin Milletvekili Ekmen, konuşmasına başlarken; Mersin’in gerçekten olağanüstü bir şehir olduğunu ve Türkiye'nin etnik, dini, kültürel ve yaşam tarzı açısından en çoğulcu en dengeli, en barışçıl kenti olduğunu ifade etti.  Ekmen sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin mecliste grubu bulunan bütün partiler burada birbirine yakın oranda oy alırlar. Mersin'in 13 milletvekili var ve bu milletvekilleri 8 ayrı siyasi partiye mensuptur. Mersin her herkesin birbirini kendi kimliğiyle varlığıyla olduğu gibi kabul ettiği ve kimsenin kendisini karşısına dayatmaya çalışmadığı bir şehirdir.” Mersin’in bu yönlerinin dışında siyaseten de ilginç bir şehir olduğunu belirten Ekmen, “MHP 2023 genel seçimlerinde Mersin'de %12 oy aldı. AK Parti'de ciddi bir oy kaybı oldu %31'den %26'ya düştü. Ak Parti ile MHP arasındaki bu farka rağmen Büyükşehir Belediyesi MHP'ye bırakıldı. Şimdi %12 oy alan bir partiye %26'lık bir parti niçin feragatte bulunur? AK Partililer bu durumdan memnun mudur?” Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, partisinin Mersin’deki durumuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “DEVA Partisi 13 ilçenin tamamında yarışarak belediye başkan adayı ve büyükşehir belediye başkan adayı göstermiştir. Büyükşehir için önceki il başkanımız Doktor Güran Dinçer'le birlikte bu yarışa dahil olduk. Mersin tarihinde emsali görülmemiş bir şekilde dört ilçe kadın belediye başkan adayı ile yarışıyoruz. Toroslar ilçe belediye başkan adayımız İş İnsanı Sultan Aydoğan, Erdemli ilçe belediye başkan adayımız Diş Hekimi Sinem Yürü, Mut belediye başkan adayımız Girişimci Fatma Çelik Kovan, Aydıncık belediye başkanı adayımız Av. Yaren Yavuz’dur. Dört arkadaşımız da çevrelerinde tanınan sevilen ve ilçelerine hizmet aşkıyla dolu insanlardır. Bu vesileyle arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı televizyon programında Mersin’in kozmopolit yapısına değinerek DEVA Partisi’nin seçim çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Ekmen, konuşmasına başlarken; Mersin’in gerçekten olağanüstü bir şehir olduğunu ve Türkiye'nin etnik, dini, kültürel ve yaşam tarzı açısından en çoğulcu en dengeli, en barışçıl kenti olduğunu ifade etti. 

Ekmen sözlerine şöyle devam etti:

“Örneğin mecliste grubu bulunan bütün partiler burada birbirine yakın oranda oy alırlar. Mersin'in 13 milletvekili var ve bu milletvekilleri 8 ayrı siyasi partiye mensuptur. Mersin her herkesin birbirini kendi kimliğiyle varlığıyla olduğu gibi kabul ettiği ve kimsenin kendisini karşısına dayatmaya çalışmadığı bir şehirdir.”

Mersin’in bu yönlerinin dışında siyaseten de ilginç bir şehir olduğunu belirten Ekmen, “MHP 2023 genel seçimlerinde Mersin'de %12 oy aldı. AK Parti'de ciddi bir oy kaybı oldu %31'den %26'ya düştü. Ak Parti ile MHP arasındaki bu farka rağmen Büyükşehir Belediyesi MHP'ye bırakıldı. Şimdi %12 oy alan bir partiye %26'lık bir parti niçin feragatte bulunur? AK Partililer bu durumdan memnun mudur?”

Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, partisinin Mersin’deki durumuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“DEVA Partisi 13 ilçenin tamamında yarışarak belediye başkan adayı ve büyükşehir belediye başkan adayı göstermiştir. Büyükşehir için önceki il başkanımız Doktor Güran Dinçer'le birlikte bu yarışa dahil olduk. Mersin tarihinde emsali görülmemiş bir şekilde dört ilçe kadın belediye başkan adayı ile yarışıyoruz. Toroslar ilçe belediye başkan adayımız İş İnsanı Sultan Aydoğan, Erdemli ilçe belediye başkan adayımız Diş Hekimi Sinem Yürü, Mut belediye başkan adayımız Girişimci Fatma Çelik Kovan, Aydıncık belediye başkanı adayımız Av. Yaren Yavuz’dur. Dört arkadaşımız da çevrelerinde tanınan sevilen ve ilçelerine hizmet aşkıyla dolu insanlardır. Bu vesileyle arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.