ERTELEYİN ÇAĞRISI!

GÜNDEM 29.03.2022 - 17:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2609+ kez okundu.
 

ERTELEYİN ÇAĞRISI!

Pandemi sonrası “işler düzelir” umuduyla kredi çeken esnaf, yine zora girdi.
Pandemi döneminde, esnaf ve sanatkarlarla, işletmelere; kamu bankalarınca verilen kredilerin ödemesinde yeni bir erteleme istendi.  CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, “Esnaf nefes alamadan borç ödemeye çalışıyor” diyerek, kredi ödemelerine ilişkin teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Sümer, “Ülkemizde sadece pandemiden kaynaklı olmayan ekonomik kriz yaşanıyor. Birçok esnaf iflas ederken, ayakta kalmayı başaranlar kredilerini ödeyemiyor, hacizler ve icralar adreslere gitmeye başladı” dedi. Sümer, kredi çekmek zorunda kalan işletme sahiplerinin kredi ödemelerinin yeniden düzenlenerek taksit ödemelerinin de en az 6 ay süreyle ertelenmesi gerektiğini söyledi.
Pandemi sonrası “işler düzelir” umuduyla kredi çeken esnaf, yine zora girdi.

Pandemi döneminde, esnaf ve sanatkarlarla, işletmelere; kamu bankalarınca verilen kredilerin ödemesinde yeni bir erteleme istendi. 


CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, “Esnaf nefes alamadan borç ödemeye çalışıyor” diyerek, kredi ödemelerine ilişkin teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.


Sümer, “Ülkemizde sadece pandemiden kaynaklı olmayan ekonomik kriz yaşanıyor. Birçok esnaf iflas ederken, ayakta kalmayı başaranlar kredilerini ödeyemiyor, hacizler ve icralar adreslere gitmeye başladı” dedi.


Sümer, kredi çekmek zorunda kalan işletme sahiplerinin kredi ödemelerinin yeniden düzenlenerek taksit ödemelerinin de en az 6 ay süreyle ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.