GELECEĞİMİZ SU KITLIĞIYLA KARŞI KARŞIYA!

SAĞLIK-YAŞAM 21.03.2024 - 16:14, Güncelleme: 21.03.2024 - 16:45 1525+ kez okundu.
 

GELECEĞİMİZ SU KITLIĞIYLA KARŞI KARŞIYA!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son raporu dehşet verici: Ülkemizin su kaynakları alarm veriyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın alarm veren raporu ürkütücü bir gerçeği gün yüzüne çıkardı: Türkiye'nin su kaynakları, iklim değişikliğinin pençesinde kıvranıyor! 2100 yılına kadar beklenen senaryo dehşet verici: Ülkenin yerüstü ve yeraltı su kaynakları, yüzde 20'ye varan oranlarda azalacak! Ülkemiz, 2030'a kadar su kıtlığı tehlikesiyle karşı karşıya! Karla kaplı alanlarımızda yüzde 44'lere varan bir azalma beklenirken, sıcaklık artışları doğu ve güneydoğumuzu adeta kavrulacak! Sıcak hava dalgalarıyla yaşanacak kuraklık günlerinin sayısı 200'e kadar çıkacak, yaz aylarında su stresi had safhada olacak! TÜRKİYE'NİN SU KRİZİ: ACİL TEDBİRLER GEREKLİ! Kişi başı günlük su tüketimi, verimlilik artırılmadığı takdirde 2030'da 120 litreye düşecek! Ülke genelindeki kullanılabilir su miktarı 1000 m3'ün altına inerse, su kıtlığı tüm ülkeyi sarmalayacak ve gıda krizine yol açacak! Ancak, bu felaketi durdurmak için hala umut var! Su verimliliğinin artırılması, su kayıplarının en aza indirilmesi ve su tasarrufu tedbirlerinin alınması, Türkiye'nin su kaynaklarını kurtarabilir! Ancak, zaman hızla tükeniyor, ve acil önlemler alınmadığı takdirde geleceğimiz karanlık görünüyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son raporu dehşet verici: Ülkemizin su kaynakları alarm veriyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın alarm veren raporu ürkütücü bir gerçeği gün yüzüne çıkardı: Türkiye'nin su kaynakları, iklim değişikliğinin pençesinde kıvranıyor! 2100 yılına kadar beklenen senaryo dehşet verici: Ülkenin yerüstü ve yeraltı su kaynakları, yüzde 20'ye varan oranlarda azalacak! Ülkemiz, 2030'a kadar su kıtlığı tehlikesiyle karşı karşıya! Karla kaplı alanlarımızda yüzde 44'lere varan bir azalma beklenirken, sıcaklık artışları doğu ve güneydoğumuzu adeta kavrulacak! Sıcak hava dalgalarıyla yaşanacak kuraklık günlerinin sayısı 200'e kadar çıkacak, yaz aylarında su stresi had safhada olacak!

TÜRKİYE'NİN SU KRİZİ: ACİL TEDBİRLER GEREKLİ!

Kişi başı günlük su tüketimi, verimlilik artırılmadığı takdirde 2030'da 120 litreye düşecek! Ülke genelindeki kullanılabilir su miktarı 1000 m3'ün altına inerse, su kıtlığı tüm ülkeyi sarmalayacak ve gıda krizine yol açacak! Ancak, bu felaketi durdurmak için hala umut var! Su verimliliğinin artırılması, su kayıplarının en aza indirilmesi ve su tasarrufu tedbirlerinin alınması, Türkiye'nin su kaynaklarını kurtarabilir! Ancak, zaman hızla tükeniyor, ve acil önlemler alınmadığı takdirde geleceğimiz karanlık görünüyor!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.