Gelecek Partili Meryem Türktekin''den AK Partili Tuzla Belediye Meclisi üyesine sert tepki

GÜNDEM 31.12.2022 - 11:34, Güncelleme: 31.12.2022 - 22:39 2168+ kez okundu.
 

Gelecek Partili Meryem Türktekin''den AK Partili Tuzla Belediye Meclisi üyesine sert tepki

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Akdeniz Bölge Başkanı ve Gelecek Partisi Çevre ve İklim Politikaları Başkanı Av. Meryem Türktekin, AKP'li Tuzla Belediye Meclis Üyesi Türel Ağyol'un, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikili görüşmedeki yemek fotoğrafına twitter hesabından yaptığı “Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz.” şeklindeki yorumuna sert tepki gösterdi.
Türktekin açıklamasında şöyle dedi; ‘Bu ne çirkin, ne hadsiz bir mesajdır.Bir kadın, bir eş, bir anne, bir hukukçu, bir kadın derneği başkanı, bir siyasetçi olarak söylüyorum; ‘' O şahıs bir saniye bile o mecliste oturmamalı, derhal istifa etmelidir !’ Böylesine rezil, böylesine hadsiz bir zihniyetin, kadınların olduğu bir mecliste oturmasına tahammül edemeyiz. O tweet, Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan ağır bir hakaretten çok daha öte birşeydir; kadınların maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığının ülkemizde hangi boyutlara ulaştığını gösterir niteliktedir. Hoş gerçi bu ülkede kadınlar bugüne kadar, hangi haksızlığa, hangi saygısızlığa maruz kalmadı ki…böylesine çirkin bir hadsizliğide gördük sonunda….şiddetle kınıyoruz. Ülkenin en tepesinde oturan isim, ‘ben za­ten ka­dın er­kek eşit­li­ği­ne inan­mı­yo­rum’ derse, ‘kız mı­dır, ka­dın mı­dır bi­le­mem’ derse, bir lideri kadın olduğu için‘gelin hanım’ diye küçümseyebileceğini düşünürse, hak arayan kadınları ‘sürtük’ ilan ederse, başbakanlık yarışına katılmış bir kadına, kim ne demez…bu zihniyete sahip bir muhalif , muhalefette sınır tanır mı? O masada oturan iki erkek siyasetçi olsaydı, o şahıs böyle bir hadsizliği yapmazdı, yapamazdı.Bu zihniyet kadını yanında değil de, muhalif tarafta gördüğü anda; onun ne manevi kişiliğine, ne görevine, ne taşıdığı sıfatlara/değerlere hiçbir şeye saygı duymuyor; bir partinin genel başkanı da olsa, babaanne yaşında da olsa, belden aşağı vuruyor, her türlü hakareti yapabileceğini sanıyor.”Ancak unuttukları şey şu ki;bu devrin kadınları hangi düşünce ve görüşten, hangi ideolojiden olursa olsunlar, bir kadına sırf kadın olduğu için bir haksızlık ve saygısızlık yapıldığında; birlik ve beraberlik içinde olmaya kararlıdır! “Biliniz ki, hangi işi yaparsak yapalım, hangi partide olursak olalım bu ülkede yaşayan tüm kadınların ortak mücadelesi ve öncelikli hedefi; bu çirkin zihniyeti bu topraklardan söküp atmaktır”diyen Türktekin, “Kararlıyız, söküp atacağız ! O şahıs kadınların olduğu o mecliste artık oturamaz, derhal istifa etmelidir” dedi.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Akdeniz Bölge Başkanı ve Gelecek Partisi Çevre ve İklim Politikaları Başkanı Av. Meryem Türktekin, AKP'li Tuzla Belediye Meclis Üyesi Türel Ağyol'un, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikili görüşmedeki yemek fotoğrafına twitter hesabından yaptığı “Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz.” şeklindeki yorumuna sert tepki gösterdi.

Türktekin açıklamasında şöyle dedi; ‘Bu ne çirkin, ne hadsiz bir mesajdır.Bir kadın, bir eş, bir anne, bir hukukçu, bir kadın derneği başkanı, bir siyasetçi olarak söylüyorum; ‘' O şahıs bir saniye bile o mecliste oturmamalı, derhal istifa etmelidir !’

Böylesine rezil, böylesine hadsiz bir zihniyetin, kadınların olduğu bir mecliste oturmasına tahammül edemeyiz. O tweet, Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan ağır bir hakaretten çok daha öte birşeydir; kadınların maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığının ülkemizde hangi boyutlara ulaştığını gösterir niteliktedir.
Hoş gerçi bu ülkede kadınlar bugüne kadar, hangi haksızlığa, hangi saygısızlığa maruz kalmadı ki…böylesine çirkin bir hadsizliğide gördük sonunda….şiddetle kınıyoruz. Ülkenin en tepesinde oturan isim, ‘ben za­ten ka­dın er­kek eşit­li­ği­ne inan­mı­yo­rum’ derse, ‘kız mı­dır, ka­dın mı­dır bi­le­mem’ derse, bir lideri kadın olduğu için‘gelin hanım’ diye küçümseyebileceğini düşünürse, hak arayan kadınları ‘sürtük’ ilan ederse, başbakanlık yarışına katılmış bir kadına, kim ne demez…bu zihniyete sahip bir muhalif , muhalefette sınır tanır mı? O masada oturan iki erkek siyasetçi olsaydı, o şahıs böyle bir hadsizliği yapmazdı, yapamazdı.Bu
zihniyet kadını yanında değil de, muhalif tarafta gördüğü anda; onun ne manevi kişiliğine, ne görevine, ne taşıdığı sıfatlara/değerlere hiçbir şeye saygı duymuyor; bir partinin genel başkanı da olsa, babaanne yaşında da olsa, belden aşağı vuruyor, her türlü hakareti yapabileceğini sanıyor.”Ancak unuttukları şey şu ki;bu devrin kadınları hangi düşünce ve görüşten, hangi ideolojiden olursa olsunlar, bir kadına sırf kadın olduğu için bir haksızlık ve saygısızlık yapıldığında; birlik ve
beraberlik içinde olmaya kararlıdır! “Biliniz ki, hangi işi yaparsak yapalım, hangi partide olursak olalım bu ülkede yaşayan tüm kadınların ortak mücadelesi ve öncelikli hedefi; bu çirkin zihniyeti bu topraklardan söküp atmaktır”diyen Türktekin, “Kararlıyız, söküp atacağız ! O şahıs kadınların olduğu o mecliste artık oturamaz, derhal istifa etmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.