"GÖÇMEN KAÇAKÇILARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

GÜNDEM 12.04.2024 - 13:32, Güncelleme: 12.04.2024 - 13:32 1645+ kez okundu.
 

"GÖÇMEN KAÇAKÇILARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "30 Büyükşehir' de Gerçekleşen Denetimlerde Bin 177 Düzensiz Göçmen Yakalandı,Operasyonlar Kararlılıkla Sürüyor"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzensiz göçmenleri ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerini hedef alan "KALKAN-19" operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, güvenlik güçlerinin 162 mobil göç noktası aracıyla 30 büyükşehirde denetimler gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu kapsamda sadece İstanbul'da 103 mobil göç noktası aracıyla denetimler yapıldı.Yapılan denetimler sonucunda 22 bin 707 yabancı uyruklu kişinin kimlik bilgilerinin incelendiğini ve bu kişilerden bin 177'sinin düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını aktardı. "DÜZENSİZ GÖÇMENLER SINIR DIŞI EDİLİYOR"  Yerlikaya, operasyonların ülkenin her bölgesinde kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede taviz verilmeyeceğini dile getirdi. Ülkenin düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına asla fırsat verilmeyeceğini vurguladı. İçişleri Bakanı, bu operasyonların sadece kaçakçıları değil, aynı zamanda düzensiz göçmenleri de riskli durum ve koşullardan korumayı amaçladığını ifade ederek, ülkenin sınırlarının güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması adına bu tür operasyonların öneminin altını çizdi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "30 Büyükşehir' de Gerçekleşen Denetimlerde Bin 177 Düzensiz Göçmen Yakalandı,Operasyonlar Kararlılıkla Sürüyor"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzensiz göçmenleri ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerini hedef alan "KALKAN-19" operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, güvenlik güçlerinin 162 mobil göç noktası aracıyla 30 büyükşehirde denetimler gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu kapsamda sadece İstanbul'da 103 mobil göç noktası aracıyla denetimler yapıldı.Yapılan denetimler sonucunda 22 bin 707 yabancı uyruklu kişinin kimlik bilgilerinin incelendiğini ve bu kişilerden bin 177'sinin düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını aktardı.

"DÜZENSİZ GÖÇMENLER SINIR DIŞI EDİLİYOR" 

Yerlikaya, operasyonların ülkenin her bölgesinde kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede taviz verilmeyeceğini dile getirdi. Ülkenin düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına asla fırsat verilmeyeceğini vurguladı. İçişleri Bakanı, bu operasyonların sadece kaçakçıları değil, aynı zamanda düzensiz göçmenleri de riskli durum ve koşullardan korumayı amaçladığını ifade ederek, ülkenin sınırlarının güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması adına bu tür operasyonların öneminin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.