“HUKUKEN İTİRAF KABUL EDİLMELİ”

EĞİTİM 19.12.2023 - 11:25, Güncelleme: 19.12.2023 - 12:59 3788+ kez okundu.
 

“HUKUKEN İTİRAF KABUL EDİLMELİ”

Eğitim-İş Adan 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin’den Bakan Tekin’in sözlerine tepki.
Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM’de yaptığı konuşmanın itiraf niteliğinde olduğunu savunarak, “Bakan Tekin, bugüne kadar söylediklerimizin sağlamasını yapmış hem de hükümetin eğitimi gerileştirme konusunda artık aymazlık seviyesine geçtiğini göstermiştir. Bakan Tekin’in açıklamaları hukuken itiraf kabul edilmelidir” diyerek tepki gösterdi. Yazılı açıklama yaparak konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Ergin, “Laik ve bilimsel eğitimin savunucusu olan Eğitim-İş olarak; milli eğitim sistemimizin nasıl gerileştirildiğini, dinselleştirildiğini, tarikatlara büyüme alanı olarak peşkeş çekildiğini yıllardır raporlarla, açıklamalarla, somut örneklerle her alanda anlatmakta ve buna karşı mücadele etmekteyiz” şeklinde konuştu. Başkan Ergin açıklamasında şunlara değindi: “Bakan Tekin, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde kürsüde konuşma yaparken muhalefetten gerici protokollere ilişkin itirazlar yükselince, ‘Çok hoşunuza gidecek bir şey daha söyleyeceğim. Bakın Milli Eğitim Bakanlığı, şu anda, 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla. 550 tanesi STK’larla. 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içinde sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” deme gafletinde bulunmuştur. Yani din toplumda bir sömürü ve rant aracı haline getirilemesin diye tekke ve zaviyeleri kapatan Cumhuriyet’in kurucu iradesinin var ettiği Meclis’in çatısı altında, Anayasa’ya göre laik eğitim hizmeti vermekle yükümlü olan bir Milli Eğitim Bakanı, laik eğitimin ve Cumhuriyet’in düşmanı olan gerici yapılarla işbirliği yaptığını ve yapacağını açıkça ilan etmiştir. Ayrıca vurgulamakta fayda vardır ki; Bakan Tekin’in “Toplasanız 10 tane” diyerek hafifletmeye çalıştığı tarikatların protokollerdeki yoğunluğu katbekat fazlasıdır. Çünkü MEB ile en çok protokol Diyanet ile imzalanmakta ve tarikatlar Diyanet aracılığıyla da eğitime taşeron yapılmaktadır. Yani Bakan cesur bir çıkış yapıyormuş imajı takındığı anda dahi hakikati tüm çıplaklığıyla söyleyememiştir.” Öte yandan, Bakan Tekin’in açıklamasının hem itiraf hem ihbar niteliğinde olduğunu iddia eden Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, “Bunun peşini asla bırakmayacağız. İtiraf niteliğindeki bu açıklamayı yargıya taşıyacağız” şeklinde konuşarak, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emaneti ülkenin geleceği olan öğrencileri kimsenin karanlık düşlerine feda etmeyeceklerine vurgu yaptı.
Eğitim-İş Adan 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin’den Bakan Tekin’in sözlerine tepki.

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM’de yaptığı konuşmanın itiraf niteliğinde olduğunu savunarak, “Bakan Tekin, bugüne kadar söylediklerimizin sağlamasını yapmış hem de hükümetin eğitimi gerileştirme konusunda artık aymazlık seviyesine geçtiğini göstermiştir. Bakan Tekin’in açıklamaları hukuken itiraf kabul edilmelidir” diyerek tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yaparak konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Ergin, “Laik ve bilimsel eğitimin savunucusu olan Eğitim-İş olarak; milli eğitim sistemimizin nasıl gerileştirildiğini, dinselleştirildiğini, tarikatlara büyüme alanı olarak peşkeş çekildiğini yıllardır raporlarla, açıklamalarla, somut örneklerle her alanda anlatmakta ve buna karşı mücadele etmekteyiz” şeklinde konuştu.
Başkan Ergin açıklamasında şunlara değindi:
“Bakan Tekin, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde kürsüde konuşma yaparken muhalefetten gerici protokollere ilişkin itirazlar yükselince, ‘Çok hoşunuza gidecek bir şey daha söyleyeceğim. Bakın Milli Eğitim Bakanlığı, şu anda, 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla. 550 tanesi STK’larla. 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içinde sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” deme gafletinde bulunmuştur.
Yani din toplumda bir sömürü ve rant aracı haline getirilemesin diye tekke ve zaviyeleri kapatan Cumhuriyet’in kurucu iradesinin var ettiği Meclis’in çatısı altında, Anayasa’ya göre laik eğitim hizmeti vermekle yükümlü olan bir Milli Eğitim Bakanı, laik eğitimin ve Cumhuriyet’in düşmanı olan gerici yapılarla işbirliği yaptığını ve yapacağını açıkça ilan etmiştir.
Ayrıca vurgulamakta fayda vardır ki; Bakan Tekin’in “Toplasanız 10 tane” diyerek hafifletmeye çalıştığı tarikatların protokollerdeki yoğunluğu katbekat fazlasıdır. Çünkü MEB ile en çok protokol Diyanet ile imzalanmakta ve tarikatlar Diyanet aracılığıyla da eğitime taşeron yapılmaktadır. Yani Bakan cesur bir çıkış yapıyormuş imajı takındığı anda dahi hakikati tüm çıplaklığıyla söyleyememiştir.”
Öte yandan, Bakan Tekin’in açıklamasının hem itiraf hem ihbar niteliğinde olduğunu iddia eden Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, “Bunun peşini asla bırakmayacağız. İtiraf niteliğindeki bu açıklamayı yargıya taşıyacağız” şeklinde konuşarak, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emaneti ülkenin geleceği olan öğrencileri kimsenin karanlık düşlerine feda etmeyeceklerine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.