"HUKUKSUZ VE ADALETSİZ BİR SÜREÇ İŞLEMİŞTİR"

GÜNDEM 19.04.2024 - 15:05, Güncelleme: 19.04.2024 - 15:05 3471 kez okundu.
 

"HUKUKSUZ VE ADALETSİZ BİR SÜREÇ İŞLEMİŞTİR"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi Başkan Adayı Berrin Ünlü: "Harcamalar Emekli Üyelerin Çıkarlarına Değil, Kişisel Lükse Yönelik!"
TÜED Adana Şubesi Denetim Kurulu Başkanı ve Adana Şubesi Başkan Adayı Berrin Ünlü, önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube yönetiminin "huzur hakkı"nı asgari ücretin bir buçuk katında aylık maaşa çevirdiğini ve harcamaların emekli üyelerin çıkarlarından ziyade kendi keyfi ve lüksleri için kullanıldığını iddia etti. Denetim sürecinin detaylarını paylaşan Ünlü, "Şube-Genel merkezi ve İçişleri Bakanlığına resmi imzalar ile teslim edilmiştir. Genel Merkezimiz Şubeye gerekli uyarılar yaparak gereğini yapmaya çalışsada mevcut tüzüğün esnek olması ve yine Şubenin Başkan ve Yönetimi 'huzur hakkı'nı asgari ücretin bir buçuk katında aylık maaşa çevirmiş ve harcamalar da emekli üyelerden ziyade kendi keyfi ve lüksü için kullanmıştır" şeklinde konuştu. "60 BİN ÜYESİ OLAN DERNEK 2 BİN 675 KİŞİNİN OYU İLE ŞUBE YÖNETİLİYOR" "UYARILARA RAĞMEN GEREKEN ADIMLAR ATILMADI" Ünlü, derneğin uyarılara rağmen gereken adımları atmadığını belirterek, bu durumu hukuksuz ve adaletsiz bir süreç olarak değerlendirdi. Ayrıca, Çukurova Üniversitesi'nde 'Sivil toplum Kuruluşlarında Dernek başkanlarının Liderlik davranışlarının Ölçülmesi' tezi ile sivil toplum kavramını akademiye kazandıran bir uzman olarak raporlarının dikkate alınmamasının bilgi, teknoloji ve eğitime karşı bir ihanet olduğunu dile getirdi. Ünlü, yapılan harcamaların denetlenemediği için derneğin hukuksuz ve adaletsiz bir süreç işlediğini vurgulayarak, "Adana Şubesinin uyarıları kesinlikle dikkate almadığı ve gereğini yapmadığı çok kötü bir tablodur" dedi. Seçim sürecinin de incelenmesi gerektiğini belirten Ünlü, "Yaklaşık 60.000 üyesi olan dernekten bindirme araçlarla getirilen yaklaşık 2675 kişinin oyu ile Şube yönetilmektedir" şeklinde konuştu. "EMEKLİLİKTE DE DEĞERLİYİZ  MUTLU OLMAK HAKKIMIZ" Ayrıca, Ünlü, gelecek dönem için planladığı projeleri de açıkladı. Sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlamak için özel anlaşmalara yönelik çalışmaların devam edeceğini, sosyal yardım faaliyetlerine öncelik vereceğini, bilgilendirme seminerleri düzenleyerek emeklilik dönemindeki üyeleri destekleyeceğini ve teknolojiye uyum sağlamalarına yardımcı olacak eğitim programları düzenleyeceğini belirtti. Bunun yanı sıra, mesleki gelişimi teşvik etmek amacıyla seminerler ve kurslar düzenleyeceğini, üyelerin sosyal hayata katılımlarını artırmak için etkinlikler ve gezi turları organize edeceğini, iletişimi güçlendirecek forumlar ve sosyal medya grupları oluşturacağını ifade etti. Kültürel etkinliklere katılımı teşvik edeceğini, emekli üyelerin haklarını korumak için hukuki danışmanlık hizmeti sunacağını, maddi yardım konularında rehberlik edeceğini ve toplumun ihtiyaç duyan kesimlerine yönelik gönüllü çalışmalar ve yardım projeleri düzenleyeceğini söyledi. Son olarak, emekli üyelerin tecrübeleri ile gençlere mentorluk yaparak toplumsal dayanışmayı artıracağını ve çevre projelerine aktif katılım sağlayacağını belirtti.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi Başkan Adayı Berrin Ünlü: "Harcamalar Emekli Üyelerin Çıkarlarına Değil, Kişisel Lükse Yönelik!"

TÜED Adana Şubesi Denetim Kurulu Başkanı ve Adana Şubesi Başkan Adayı Berrin Ünlü, önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube yönetiminin "huzur hakkı"nı asgari ücretin bir buçuk katında aylık maaşa çevirdiğini ve harcamaların emekli üyelerin çıkarlarından ziyade kendi keyfi ve lüksleri için kullanıldığını iddia etti. Denetim sürecinin detaylarını paylaşan Ünlü, "Şube-Genel merkezi ve İçişleri Bakanlığına resmi imzalar ile teslim edilmiştir. Genel Merkezimiz Şubeye gerekli uyarılar yaparak gereğini yapmaya çalışsada mevcut tüzüğün esnek olması ve yine Şubenin Başkan ve Yönetimi 'huzur hakkı'nı asgari ücretin bir buçuk katında aylık maaşa çevirmiş ve harcamalar da emekli üyelerden ziyade kendi keyfi ve lüksü için kullanmıştır" şeklinde konuştu.

"60 BİN ÜYESİ OLAN DERNEK 2 BİN 675 KİŞİNİN OYU İLE ŞUBE YÖNETİLİYOR"

"UYARILARA RAĞMEN GEREKEN ADIMLAR ATILMADI"

Ünlü, derneğin uyarılara rağmen gereken adımları atmadığını belirterek, bu durumu hukuksuz ve adaletsiz bir süreç olarak değerlendirdi. Ayrıca, Çukurova Üniversitesi'nde 'Sivil toplum Kuruluşlarında Dernek başkanlarının Liderlik davranışlarının Ölçülmesi' tezi ile sivil toplum kavramını akademiye kazandıran bir uzman olarak raporlarının dikkate alınmamasının bilgi, teknoloji ve eğitime karşı bir ihanet olduğunu dile getirdi. Ünlü, yapılan harcamaların denetlenemediği için derneğin hukuksuz ve adaletsiz bir süreç işlediğini vurgulayarak, "Adana Şubesinin uyarıları kesinlikle dikkate almadığı ve gereğini yapmadığı çok kötü bir tablodur" dedi. Seçim sürecinin de incelenmesi gerektiğini belirten Ünlü, "Yaklaşık 60.000 üyesi olan dernekten bindirme araçlarla getirilen yaklaşık 2675 kişinin oyu ile Şube yönetilmektedir" şeklinde konuştu.

"EMEKLİLİKTE DE DEĞERLİYİZ  MUTLU OLMAK HAKKIMIZ"

Ayrıca, Ünlü, gelecek dönem için planladığı projeleri de açıkladı. Sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlamak için özel anlaşmalara yönelik çalışmaların devam edeceğini, sosyal yardım faaliyetlerine öncelik vereceğini, bilgilendirme seminerleri düzenleyerek emeklilik dönemindeki üyeleri destekleyeceğini ve teknolojiye uyum sağlamalarına yardımcı olacak eğitim programları düzenleyeceğini belirtti. Bunun yanı sıra, mesleki gelişimi teşvik etmek amacıyla seminerler ve kurslar düzenleyeceğini, üyelerin sosyal hayata katılımlarını artırmak için etkinlikler ve gezi turları organize edeceğini, iletişimi güçlendirecek forumlar ve sosyal medya grupları oluşturacağını ifade etti. Kültürel etkinliklere katılımı teşvik edeceğini, emekli üyelerin haklarını korumak için hukuki danışmanlık hizmeti sunacağını, maddi yardım konularında rehberlik edeceğini ve toplumun ihtiyaç duyan kesimlerine yönelik gönüllü çalışmalar ve yardım projeleri düzenleyeceğini söyledi. Son olarak, emekli üyelerin tecrübeleri ile gençlere mentorluk yaparak toplumsal dayanışmayı artıracağını ve çevre projelerine aktif katılım sağlayacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.