İl Müdürü Kökçüoğlu, Çiftçi Toplantılarında Üreticilerle Bir Araya Geldi

GÜNDEM 20.07.2024 - 16:33, Güncelleme: 20.07.2024 - 16:33 4369+ kez okundu.
 

İl Müdürü Kökçüoğlu, Çiftçi Toplantılarında Üreticilerle Bir Araya Geldi

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, çiftçi toplantıları ile bir araya geldiği üreticilerle tarımsal üretim planlaması, sözleşmeli üretim, anızdan kaynaklı orman yangınlarında hassas olunması gerektiğini anlatarak, “Adana tarımını ve hayvancılığını hep beraber elele vererek daha üst seviyelere taşıyacağız" dedi.
Seyhan ilçesi Kayışlı Mahallesinde, Yüreğir ilçesi Belören ve Akpınar Mahallelerinde ve Aladağ ilçesi Büyüksofulu Mahallesinde düzenlenen çiftçi toplantılarında üreticilerimizle bir araya gelen ve tarım sektörüne yönelik üreticilerin görüş ve önerilerini dinleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, her üç ilçede de yapılan toplantılarda tarımsal üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin önemine işaret etti. Kökçüoğlu, “Tarım ve hayvancılıkta her şeyi planlı yapmamız, ülkemiz kaynaklarını doğru kullanmamız açısından önemli. Sözleşmeli üretimin yaygınlaşmasıyla hangi ilde, ilçede neyin ne kadar ekileceği, ne kadar tahmini bir rekolte ortaya çıkacağı belli olacak. Böylece ülkemiz önünü görebilecek ve neyi ne kadar ihraç edecek veya hangi tarımsal üründe kendimize yetecek kadar ürettiğimiz ortaya çıkmış olacak" dedi. Son günlerde hasatların yapılmasıyla anızdan kaynaklı orman yangınlarının da Türkiye gündeminde kendine yer bulduğunu ifade eden Kökçüoğlu, üreticilerin de bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini söyledi. Kökçüoğlu, “Ormanlarımız milli birer servet. Buraları korumak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Anız yakarak topraktaki bitki parçalarını yok etmek yasak. İdari yönden cezası var. Bunun orman yakını alanlarda yapılması ceza miktarını artırıyor. Anızı yakarak hem toprağa hem de ormanlarımıza zarar vermeyelim" şeklinde konuştu.  Çiftçi toplantılarında üreticiler de tarımsal üretim planlaması, sözleşmeli üretim, ürün maliyetleri, Toprak mahsulleri Ofisi ürün alımları gibi farklı konularda görüşlerini dile getirdi. Tüm üretici görüşlerinin not edildiğini ve gerek yerelde gerekse bakanlık düzeyinde dile getirilen konuların takipçisi olacaklarını ifade eden Kökçüoğlu, benzer toplantıların devam edeceğini, üreticilerin görüş ve önerilerinin tarımsal politikaların oluşmasında yol gösterici olduğunu vurguladı.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, çiftçi toplantıları ile bir araya geldiği üreticilerle tarımsal üretim planlaması, sözleşmeli üretim, anızdan kaynaklı orman yangınlarında hassas olunması gerektiğini anlatarak, “Adana tarımını ve hayvancılığını hep beraber elele vererek daha üst seviyelere taşıyacağız" dedi.

Seyhan ilçesi Kayışlı Mahallesinde, Yüreğir ilçesi Belören ve Akpınar Mahallelerinde ve Aladağ ilçesi Büyüksofulu Mahallesinde düzenlenen çiftçi toplantılarında üreticilerimizle bir araya gelen ve tarım sektörüne yönelik üreticilerin görüş ve önerilerini dinleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, her üç ilçede de yapılan toplantılarda tarımsal üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin önemine işaret etti. Kökçüoğlu, “Tarım ve hayvancılıkta her şeyi planlı yapmamız, ülkemiz kaynaklarını doğru kullanmamız açısından önemli. Sözleşmeli üretimin yaygınlaşmasıyla hangi ilde, ilçede neyin ne kadar ekileceği, ne kadar tahmini bir rekolte ortaya çıkacağı belli olacak. Böylece ülkemiz önünü görebilecek ve neyi ne kadar ihraç edecek veya hangi tarımsal üründe kendimize yetecek kadar ürettiğimiz ortaya çıkmış olacak" dedi.

Son günlerde hasatların yapılmasıyla anızdan kaynaklı orman yangınlarının da Türkiye gündeminde kendine yer bulduğunu ifade eden Kökçüoğlu, üreticilerin de bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini söyledi. Kökçüoğlu, “Ormanlarımız milli birer servet. Buraları korumak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Anız yakarak topraktaki bitki parçalarını yok etmek yasak. İdari yönden cezası var. Bunun orman yakını alanlarda yapılması ceza miktarını artırıyor. Anızı yakarak hem toprağa hem de ormanlarımıza zarar vermeyelim" şeklinde konuştu. 

Çiftçi toplantılarında üreticiler de tarımsal üretim planlaması, sözleşmeli üretim, ürün maliyetleri, Toprak mahsulleri Ofisi ürün alımları gibi farklı konularda görüşlerini dile getirdi. Tüm üretici görüşlerinin not edildiğini ve gerek yerelde gerekse bakanlık düzeyinde dile getirilen konuların takipçisi olacaklarını ifade eden Kökçüoğlu, benzer toplantıların devam edeceğini, üreticilerin görüş ve önerilerinin tarımsal politikaların oluşmasında yol gösterici olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.