İLAN KESMENİN ADI “TASARRUF” OLDU!

GÜNDEM 13.10.2021 - 17:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1358+ kez okundu.
 

İLAN KESMENİN ADI “TASARRUF” OLDU!

Maliye Eski Bakanı Abdüllatif Şener, 10 milyonluk tasarruf yapmak için yerel basının ilanlarının kesilmesine tepki gösterdi. Şener, “Yerel basın, KDV ve komisyonla bu parayı zaten öder” dedi.
Maliye Eski Bakanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili, Abdüllatif Şener, Maliye’nin yerel basın ilanlarını kesmesine yönelik düzenlemeye tepki gösterdi.    Şener, Meclis’te Vergi Usulü Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Yönelik Teklif’te yer alan 15. madde için konuştu. Yerel basının en önemli gelir kalemlerinden birinin ilanlar olduğunu anımsatan Şener, “Yerel basının zorlukları var. Zor ayakta duruyorlar. İlanların kesilmesine yönelik düzenleme ile varlıklarını sürdürmekte zorlanırlar” dedi.    Yerel basın kuruluşlarının son zamanlarda gelir yetersizliğinden kapandıklarını ve burada çalışanların işlerini kaybettiğini anımsatan Şener, “Yerel basın her geçen gün kan kaybediyor.  Maliyenin reklamlarını kesmesi bu kuruluşlar için büyük tehlikedir” ifadelerini kullandı.    Abdüllatif Şener, Maliye’nin bu düzenlemeyle 10 milyon lira dolayında bir tasarruf amaçlandığını ancak yerel basın kuruluşlarını kurtarmak için bu rakamın önemli olmadığı belirtti. Şener, “Çünkü yerel basın yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi ve yüzde 15’lik komisyonla daha büyük bir gelir oluşturabilir.” diye konuştu.
Maliye Eski Bakanı Abdüllatif Şener, 10 milyonluk tasarruf yapmak için yerel basının ilanlarının kesilmesine tepki gösterdi. Şener, “Yerel basın, KDV ve komisyonla bu parayı zaten öder” dedi.

Maliye Eski Bakanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili, Abdüllatif Şener, Maliye’nin yerel basın ilanlarını kesmesine yönelik düzenlemeye tepki gösterdi. 

 

Şener, Meclis’te Vergi Usulü Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Yönelik Teklif’te yer alan 15. madde için konuştu. Yerel basının en önemli gelir kalemlerinden birinin ilanlar olduğunu anımsatan Şener, “Yerel basının zorlukları var. Zor ayakta duruyorlar. İlanların kesilmesine yönelik düzenleme ile varlıklarını sürdürmekte zorlanırlar” dedi. 

 

Yerel basın kuruluşlarının son zamanlarda gelir yetersizliğinden kapandıklarını ve burada çalışanların işlerini kaybettiğini anımsatan Şener, “Yerel basın her geçen gün kan kaybediyor.  Maliyenin reklamlarını kesmesi bu kuruluşlar için büyük tehlikedir” ifadelerini kullandı. 

 

Abdüllatif Şener, Maliye’nin bu düzenlemeyle 10 milyon lira dolayında bir tasarruf amaçlandığını ancak yerel basın kuruluşlarını kurtarmak için bu rakamın önemli olmadığı belirtti. Şener, “Çünkü yerel basın yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi ve yüzde 15’lik komisyonla daha büyük bir gelir oluşturabilir.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.