Dev müteahhidin turizm alanı yargıya taşındı

GÜNDEM 14.08.2017 - 15:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2455+ kez okundu.
 

Dev müteahhidin turizm alanı yargıya taşındı

  Çukurova’nın en güzel alanlarından birinin kentin dev müteahhidinin devreye girmesi üzerine imar planları değiştirilerek turizm alanına çevrilmesi yargıya taşındı.  TURİZM ALANINA ÇEVRİLDİ İddiaya göre, ünlü müteahhit Halil Avcı, belediye hizmet alanı olan Billurkent Villaları yanındaki devasa alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde girişimde bulundu. Bu bakir ve yaban hayatı içindeki alan turizm alanına çevrildi.  HUKUKA AYKIRI DEĞİŞİKLİK Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi ise Çukurova İlçesi Kurttepe mahallesi, 8200 ada 3 parseldeki  bu alanda yapılan imar planı değişikliğinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Adana 2. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.  KAMU YARARI GÖZETİLMEDİ Şehir plancıları,  imar planı değişikliğinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Şehir plancıları, parseller belediye hizmet alanı olarak ayrılmışken turistik tesis alanına dönüştürüldüğü ve kamu yararı gözetilmediği gerekçesini de dava dosyasına ekledi.  EŞDEĞER ALAN ÖNERİLMEDİ Ayrıca, plan değişikliği için bir zorunluluk bulunmadığı, kamu hizmeti verecek alanın kullanımının kaldırıldığı, yerine eşdeğer bir alan önerilmediği, parsellerin Seyhan yaban hayatı geliştirme sahası içinde olduğu da dosyada yer alıyor.  KORUMA YÖNETMELİĞİ’NE AYKIRI  Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi, bu alandaki imar değişikliğinin Kara Avcılığı Kanunu’nu ve Yaban Hayatı Koruma Yönetmeliği’ne aykırı olduğu gerekçelerini de ekleyerek yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.  GÖLE NAZIR OTEL YAPTIRACAK Bir iddiaya göre de Halil Avcı, 49 yıllığına bu alana sahip oldu. Göle nazır alanda ise en kısa zamanda bir otel yaptırmayı planlıyor. Şehrin en gözde alanlarından birinin ünlü müteahhide verilmesi üzerine de Şehir Plancıları yargıya gitti.

 

Çukurova’nın en güzel alanlarından birinin kentin dev müteahhidinin devreye girmesi üzerine imar planları değiştirilerek turizm alanına çevrilmesi yargıya taşındı. 
TURİZM ALANINA ÇEVRİLDİ
İddiaya göre, ünlü müteahhit Halil Avcı, belediye hizmet alanı olan Billurkent Villaları yanındaki devasa alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde girişimde bulundu. Bu bakir ve yaban hayatı içindeki alan turizm alanına çevrildi. 
HUKUKA AYKIRI DEĞİŞİKLİK
Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi ise Çukurova İlçesi Kurttepe mahallesi, 8200 ada 3 parseldeki  bu alanda yapılan imar planı değişikliğinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Adana 2. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. 
KAMU YARARI GÖZETİLMEDİ
Şehir plancıları,  imar planı değişikliğinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Şehir plancıları, parseller belediye hizmet alanı olarak ayrılmışken turistik tesis alanına dönüştürüldüğü ve kamu yararı gözetilmediği gerekçesini de dava dosyasına ekledi. 
EŞDEĞER ALAN ÖNERİLMEDİ
Ayrıca, plan değişikliği için bir zorunluluk bulunmadığı, kamu hizmeti verecek alanın kullanımının kaldırıldığı, yerine eşdeğer bir alan önerilmediği, parsellerin Seyhan yaban hayatı geliştirme sahası içinde olduğu da dosyada yer alıyor. 
KORUMA YÖNETMELİĞİ’NE AYKIRI 
Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi, bu alandaki imar değişikliğinin Kara Avcılığı Kanunu’nu ve Yaban Hayatı Koruma Yönetmeliği’ne aykırı olduğu gerekçelerini de ekleyerek yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. 
GÖLE NAZIR OTEL YAPTIRACAK
Bir iddiaya göre de Halil Avcı, 49 yıllığına bu alana sahip oldu. Göle nazır alanda ise en kısa zamanda bir otel yaptırmayı planlıyor. Şehrin en gözde alanlarından birinin ünlü müteahhide verilmesi üzerine de Şehir Plancıları yargıya gitti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.